Истото го прави, топло главче, рассоблечена е како рамбо, дури зема перница и насилно и се втурнува да ја јаде. Е пипам, ама нема запче. Ќе не помачи изгледа ова3 дена е вака, лудо и незаборавно
Мајки Дали смее да се мачка Афлодерм на вцрвенето газе ? Еве ја два дена како и е црвено, незнам од што и стана така. Никогаш до сега не и било вака. Инаку јас ја мијам со млака вода и мачкам детска крема или бекутан пудра.
Може, пробај, тој има малку кортико во него и за локална употреба добар е, до 3 дена можеш да ставаш, еднаш дневно. Избегнувај влажни марамици, одмивај со вода и добро суши. И хиперманган можеш да пробаш, 2-3 зрна во млака вода, да поседи малку, розеникава да е водичката. А и со него ако не мине канестен обично им помага маст.
Мајки Што да очекуваме околу 8м? Ме интересира пример кога подаваат раце да ги земеш се уште не прави, се уште се нема исправено иако пробува еднаш во креветче се подисправи од тогаш ништо само на стомак е, први зборчиња ? И ме интересира забчињата од кога треба да се четкаат и со што?
Индивидуално секоја мајка Некои дават додека имат грчеви Некои дават додека почнат со цврста храна Некои до 1годинка Јас сум од последниве
Ги нема кај нас бисквитите. Ќе извежба, ќе зајакне и ќе се исправи кога ќе е доволно силен. Моево на 8 се исправи во креветче. Четкам уште од прво запче кога почна да грепка, после секој оброк. Со силиконски напрсток и вода, од ДМ го зедов на Нук и баш е убав и мек. Оди со паста без флуор, но не сум ја употребила.
Знам декаа знаеш секое бебе си е своја приказна што би рекла јас.. Али послем 6ти скок ќе имаш ново бебе спремно да истражува и многу да збори на негов јазик.. И освем да прооди барем кај над ништо друго ново не сака да научи Иначе ние лазиме од 6++ исто од тогаш почна рачина да подава за да го дигнеш од на под, а се исправи сам на 7м и на 7++ почна да оди по мебел да турка продувалка. На 6 и пол прв пат рече мама чисто,пред тоа беше мам ммааа, па постепено баба, дада, тата. Исто на 6и пол да дава пет кога ќе му побараш, па на 7м дај здраво, дај две рачина. На 8м ајде, ај, почна да разбира дојди, дајми, земи, не кога несмеј нешто да гиба, на мече да кажува каде му е окото, носето. На 9м дај да вика, ам ам, чао да прај, кога ќе го прашаш кај е тато да го бара, кај е мама исто,да ги турка количината да прави брм. Запчината кај сите различно нас првите на 5++,а вторите на 8м сега на 9м во процес на двојки да вади е, првите многу тешко ги извади со тт три дена. Ги четкаме од кога излезе прво запче кко оли што ти кажа со истите, сега му сменав на 9м земав од чико четка паста немам ставено уште. Ја сменав од причина што сака да ја држи сам како што ме гледа и да му прам ќејф. Едино бебево не ми прај тапшини тапшини, браво не плеска со рачината и ново ништто не сака да научи ме гледа во очи кога му кажувам али незаинересирано тој гледа да оди во кујна да ја демолира све да извади од фиоки, да лази, да се исорава да се качува по кревет да се спушта од него за да научиме нешто не го занима и малку и јас сум загрижена ова трае еве 10дена можам да кажам..
И мојата во 8 ги почна, маммаа, амам, да да, прави браво и вика ба ба, 8 и пол почна и чао со рачето, се исправа, ама не сака да лази, не сака да лежи, седната или да стои, и гледам дека и е тешко сака да команда низ соба, а не може, барем да лазеше. Овие гласови не знам дали како збор да ги рачунам, мама веќе вика убаво, само кога се лути и плаче, ноќеска во сон, заплача и мамаа.
И се кара, исправа прсте и ааа кон играчките кои ја нервираат. За лазењето сакам да прашам, бидејќи првата пролази од лежечка положба, а оваа седи и се тегне по играчките едната нога ја мести како што треба, другата уште не може да ја извади од под неа, ама и вака може да се пушти да лази? Сега само со газето се влечи за да дојде до кај сака.
Мојот абер немаше да лази, скоро почна и тоа во рикверц само! И ја така сум лазела. Јас не го форсирав за лазење, а и за проодување кога ќе се осети сигурно тогаш. Инаку се исправа сам, цврст е и знае додека се држи за нешто да направи чекорче. Исто и ја кога го држам прави пачји шашави
Им чистите ли папок на малите?Мојов е 8месеци забележав дека е валкан со бебе стапче и етанол го поминав извадив ѓубре, па ми кенкаше ваљда не напраив беља.
Јас кога ќе забележам дека е валкано го чистам со хидроген и стапче за уши. За алкохолот ми кажа уште патронажната дека не ги пече зошто папокот нема нервни завршетоци. Така да може ладно му дошло па закенкал.
Мајки малото ми е само на цицање 7м, но една вечер морам да го оставам на чување за да имаат АД за ако стане кое би го препорачале? Ко мало му давав хумана првата недела само и од тогаш сме само на цицање да го земам пак истото?
Зошто не се измолзиш? Инаку можеш истото можеш и друго. Секкао тоа е многу оддамна не значи дека и сега ќего сака да го пие.
За сакање заљубен во шишето е што има внатре не му е битно само да шмука. А имам една пумпа пробувам ама едвај 30мл успеав а не ми се дава 3000 да купувам нова за еднаш што ми притребало
Тогаш земи си ад , кое не може никој да ти каже зошто секое бебе различно прифаќа и му одговара на меше. Ама штом пие се нема д аимаш проблем. А за измолзено ако е помала количина можеш цел ден да собираш да се измолзуваш по малку може ќе собереш доволно. Како и да одлучиш нема да има проблем птом пие се од шише.
Има пробано дентинокс но нема некој ефект како што можам да видам, имав тестери од фрезидерм тоа гелче и мислам дека повеќе му помага