Ај тука ќе пишам На одмор во апартманот го имаме ова креветче. Дали некоја од вас користи вакво:Kido by my side. Бебе е 8м а ова како што знам е за бебиња до 6м... ? Ме интересира дали некоја од вас користела вакво за бебе над 6м
Ако малиот почнал да се исправа можно е да се преврти од креветчето бидејќи е плитко, исто како да е поставено душечето на најгорно ниво во обично креветче.
Мајка и јас де секирав и оишува тука.. Кај мене сседна преку ноќ една нед пред 9 мес.. Без да оаѓа ккако што треба.. И истата недела и сам почна д се испрва и лазејќи см и д седне.. За по еден месец и пол д почни да пушта први чекори.. Немаме уштњ годин се пушти сега поубво оде...
Мајки, малиот сабајле во 5 ми се разбуди со плачки на крај 10 мин се мачеше да се искака и во каката освен што беше цврста имаше дел црн, прв пат вака. Се испаничив што се пишува на интернет за црна кака. Е за паника или од запекот може да е? Плус вчера за доручек јадеше кашичка со сливи ама до сега не какал црно никогаш? Давајте совет додека да ми каже матичната
Моето често знае да се искака темно зелено нкај црно ама така е после слива,вишни цреши банана . Црна е страшно ако е бебето само на доење или ад. Според мене. Бар до сега моето нема никаков проблем . Ако си немирна барај ја матичната
Ми треба совет, дали јас правам нешто погрешно или често се случува кај бебињата кога почнуваат со цврста храна. Трет ден ќерка ми има запек, и ова често се случува. Крушата ја спротеруваше но еве два дена и давам за појадок крушка, и ништо. Се мачи, се вцрвенува целата жал ми е многу кога ја гледам. Пробав со масажи на стомачето и вежби со нозете и пак ништо. Како можам поинаку да и помогнам? Да напоменам чај не сака да пие.
Дали и на вашите малечки (11м е мојата) им крцкаат раменцата? Кога и да ја кренам често пати и крцнува рамото дали едното или другото и двете крцкаат неизменично.
Има бебешки клизмички јас не сум користела ама имам купено за секој случај, пробај модра слива компотче или кашичка знам дека смоква многу помага ама не знам дали е соодветно за возраста моето е 9 месеци.
Пробај со перници од сите страни загради го да не може да паѓа, и полека полека ќе се научи да седи. Јас уште од 5ипол месеци го ставав така потпран на перниче ама паѓаше на страна, и после од сите страни му ставав перници па немаше каде да оди, на 6 месеци веќе почна сам скроз исправен да седи.
И кај моето ептен слабо седнување сака повеќе да станува на нозе па паткаме по цел ден 9 и пол месеци
И кај нас нозете крцкаја сега нешто немаат одамна.. Ама ко бвеме на ортопед ја прашав и одма ми рече тос е феномен на кого од вас родителите ви лрцка пример колено ко че клекниш.. Или зглобот на ногата.. И кас викам мене.. Епа вика од тебе наследил
Бебе е скоро 10 месеци и веќе 3 дена ништо не сака да јаде. Само млеко пие и тоа по 100мл. Што може да е? Мн сум загрижена. Инаку не е болна и крвната слика е во ред.