Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Штом убаво ја мести главата на страна остави го, немаш простор за грижи. Ќерка ми е 7+++ и повеќе и помирно спие кога е на меше, исто сама се мести. Знае само да закенка ако неможе да се отпреврти потоа, но поголем дел од ноќта спие на меше.

Осе and naturallmess like this.
  2. naturallmess

naturallmess Популарен член

Фала на одговорите девојки :l:

Јас така вчера си играв па ја разбудив 4 пати враќајки ја на грбче ама памет за следно спиење како и е убаво така ....

Осе likes this.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Тука е проблемот, мк сум на одмор и преку ден шетам и ноќе сум преуморна и ми се спие, а тоа не спие и тука живците попуштаат од умор,ама денес не одам никаде дома ќе седам да одморам.. :sweat:

Осе likes this.
  4. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Мајки до кога давафте пробиотик?

5. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Здраво, консултација со вас мајки. Малото ми е 6 месеци и десет дена. Почнавме со каши на 5 месеци, но тешко оди ептен. Затвора уста и нејќе да отвори. Почна неколку дена да јаде комбинации од овошја, а зеленчуковите нејќе да ги смисли, освен тиква и морков. Последниве три дена ништо, две-три лажици и плаче. Совет некој, ваши искуства. Се обесхрабрувам.

6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Бебе е 6+, со вкусови почнавме од 4+++. Овошје мава, од зеленчук вришти. Сега за сега додавам или тиква или јаболко во зеленчуковите каши. Денес пробав без тиква/јаболко - кратка хорор приказна... Додадов во кашата тиква на хип и почна да јаде...

Осе likes this.
  7. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Ај ќе пробам и јас така со тиквата. Компир нејќе да види. Пробав и со мелен ориз од Зегин со млеко што се прави почна да плука, не го сака. :(

8. Anaouou

Anaouou Популарен член

Мајки кажете ми сакам да го одбивам од цицање кое млеко од тетрапак е најдобро за замена и како го растварате инаку имаме полни 10месеци?

BabyD0ll likes this.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Почекај уште два месеци за тетрапак нека има годинка.

Anaouou and anitka-fifa like this.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Пробај никакво да не му даваш или 3ка АД ако е за еднаш на ден, другарка го одби на 8 месеци зошто се будеше навечер само за тоа иако беше прејадено детето преку ден 3 дена само со гушкање кога ќе се разбудеше и толку сега мирно си спие :).

Пробај да ги маскираш зеленчуковите пример стави јаболко и види како ќе биде.

Таков период ти се погодил за твоја несреќа :D. Еден ден одмори рехабилитирај се и после пак шетај :D

Anaouou likes this.
  11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

@Brpbrp леле еве пак и вечерва, што му е бе не знам, преку ден по два сати ми спие сега навечер врти се преврти се аууу што ќе прам...

12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Го ставив на перница моја да спие, се заврте лево ама не му дава на стомак да се заврте и си спие мирно.
    Не знам дали да го оставам така цела вечер со мене на спална, маж ми не спие со мене вечерва..

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Остави го и моето со нас спиеше еден период па после сам во креветче и дневните дремки се подобрија кога лежев и јас до него :). Не може цело време едно исто темпо да имаат, ретки се тие бебиња што се како по книга.

Осе and BabyD0ll like this.
  14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Мајка те читам вчера и денес.. Ако му е удовно со тебе оставиго нека спие со тебе и ти барем ќе поспиеш ќе одмориш.. И син ми има период кога спие со нас и тоа некогаш по цела недела, па потоа ќе го вратам во кревече.. Најчесто е тоа кога сме во скок и се буди на 30мин да го нишкам или за во раце и си го земам до мене барем така и тој наспан и јас.

Осе likes this.
  15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Не е тоа проблемот, тоа спие со мене цела недела еве кај мајка ми сме маж ми не е тука.
    Проблем е што ми се буди, викам перница му ставив и спиеше добро, ама сега пак ми се разбуди
    И ја тргнав перницата и спие на стомак сега мирно, ако го свртам на страна или на грб ќе се разбуди..
    Не знам дали да го оставам да спие на стомак или да го свртам да се разбуди и одново се..

Krofna* likes this.
  16. Осе

Осе Популарен член

Колку месеци е ,и уште поважно дали знае да се сврти од стомак на грб /страна?

17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

6+, знае да се сврти од грб на стомак и си седи на стомак понекогаш пола сат си игра и се врти во круг, ама потешко му е од стомаче на грб малку се плаши, го имам видено неколку пати се врти така ама многу ретко страв му е некако.

18. Осе

Осе Популарен член

Ама главчето го врти лево десно додека е на стомаче ? Мојава на 5.5 месеци како твоето правеше,две ноќи и јас врти ја превртувај ја ама кога видов двете неспани и нервозни почнав да ја оставам ,главата си ја вртеше кога ќе и дојдеше тешко на едната страна. Од 7 месец почна цела спална да ја "шета" во спиење еве ја сега спие и така и така и на страна и врз перници наши и врз нас :rofl::rofl:

BabyD0ll likes this.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Остави го на стомак ако спие не го врти а на перница никако не треба ставање да спие.

BabyD0ll likes this.
  20. elena.93

elena.93 Истакнат член

Zdravo, nekoj da ima iskustvo so Dr Goodnight, dali vredi i dali dokolku se izdrzi treningot se sreduva skros spienjeto