Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Штом убаво ја мести главата на страна остави го, немаш простор за грижи. Ќерка ми е 7+++ и повеќе и помирно спие кога е на меше, исто сама се мести. Знае само да закенка ако неможе да се отпреврти потоа, но поголем дел од ноќта спие на меше.

На Осе и naturallmess им се допаѓа ова.
  2. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Фала на одговорите девојки :l:

Јас така вчера си играв па ја разбудив 4 пати враќајки ја на грбче ама памет за следно спиење како и е убаво така ....

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Тука е проблемот, мк сум на одмор и преку ден шетам и ноќе сум преуморна и ми се спие, а тоа не спие и тука живците попуштаат од умор,ама денес не одам никаде дома ќе седам да одморам.. :sweat:

4. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    298
    Мајки до кога давафте пробиотик?

5. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Здраво, консултација со вас мајки. Малото ми е 6 месеци и десет дена. Почнавме со каши на 5 месеци, но тешко оди ептен. Затвора уста и нејќе да отвори. Почна неколку дена да јаде комбинации од овошја, а зеленчуковите нејќе да ги смисли, освен тиква и морков. Последниве три дена ништо, две-три лажици и плаче. Совет некој, ваши искуства. Се обесхрабрувам.

6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Бебе е 6+, со вкусови почнавме од 4+++. Овошје мава, од зеленчук вришти. Сега за сега додавам или тиква или јаболко во зеленчуковите каши. Денес пробав без тиква/јаболко - кратка хорор приказна... Додадов во кашата тиква на хип и почна да јаде...

7. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Ај ќе пробам и јас така со тиквата. Компир нејќе да види. Пробав и со мелен ориз од Зегин со млеко што се прави почна да плука, не го сака. :(

8. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    2.269
    Мајки кажете ми сакам да го одбивам од цицање кое млеко од тетрапак е најдобро за замена и како го растварате инаку имаме полни 10месеци?

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Почекај уште два месеци за тетрапак нека има годинка.

На Anaouou и anitka-fifa им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Пробај никакво да не му даваш или 3ка АД ако е за еднаш на ден, другарка го одби на 8 месеци зошто се будеше навечер само за тоа иако беше прејадено детето преку ден 3 дена само со гушкање кога ќе се разбудеше и толку сега мирно си спие :).

Пробај да ги маскираш зеленчуковите пример стави јаболко и види како ќе биде.

Таков период ти се погодил за твоја несреќа :D. Еден ден одмори рехабилитирај се и после пак шетај :D

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    @Brpbrp леле еве пак и вечерва, што му е бе не знам, преку ден по два сати ми спие сега навечер врти се преврти се аууу што ќе прам...

12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Го ставив на перница моја да спие, се заврте лево ама не му дава на стомак да се заврте и си спие мирно.
    Не знам дали да го оставам така цела вечер со мене на спална, маж ми не спие со мене вечерва..

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Остави го и моето со нас спиеше еден период па после сам во креветче и дневните дремки се подобрија кога лежев и јас до него :). Не може цело време едно исто темпо да имаат, ретки се тие бебиња што се како по книга.

На Осе и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Мајка те читам вчера и денес.. Ако му е удовно со тебе оставиго нека спие со тебе и ти барем ќе поспиеш ќе одмориш.. И син ми има период кога спие со нас и тоа некогаш по цела недела, па потоа ќе го вратам во кревече.. Најчесто е тоа кога сме во скок и се буди на 30мин да го нишкам или за во раце и си го земам до мене барем така и тој наспан и јас.

15. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Не е тоа проблемот, тоа спие со мене цела недела еве кај мајка ми сме маж ми не е тука.
    Проблем е што ми се буди, викам перница му ставив и спиеше добро, ама сега пак ми се разбуди
    И ја тргнав перницата и спие на стомак сега мирно, ако го свртам на страна или на грб ќе се разбуди..
    Не знам дали да го оставам да спие на стомак или да го свртам да се разбуди и одново се..

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Колку месеци е ,и уште поважно дали знае да се сврти од стомак на грб /страна?

17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    6+, знае да се сврти од грб на стомак и си седи на стомак понекогаш пола сат си игра и се врти во круг, ама потешко му е од стомаче на грб малку се плаши, го имам видено неколку пати се врти така ама многу ретко страв му е некако.

18. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ама главчето го врти лево десно додека е на стомаче ? Мојава на 5.5 месеци како твоето правеше,две ноќи и јас врти ја превртувај ја ама кога видов двете неспани и нервозни почнав да ја оставам ,главата си ја вртеше кога ќе и дојдеше тешко на едната страна. Од 7 месец почна цела спална да ја "шета" во спиење еве ја сега спие и така и така и на страна и врз перници наши и врз нас :rofl::rofl:

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Остави го на стомак ако спие не го врти а на перница никако не треба ставање да спие.

20. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    142
    Zdravo, nekoj da ima iskustvo so Dr Goodnight, dali vredi i dali dokolku se izdrzi treningot se sreduva skros spienjeto