1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    Моето и се плаши да се преврти. Првпат кога се преврте толку силно си ја удри главата, зајде од плачење, потоа на спална проба пак, океј беше, па го симнав на под се преврти и пак плачење. Од тогаш само со рацете балансира да не се преврти да не го боли главата и ептен ако се доведе странично па тогаш ќе се преврти. Од грб на стомак само еднаш се преврте и тоа толку беше среќен тој ден, несвесно го направи.:lol:

Антоније го обожавам, многу директен д-р, сите гостувања му ги имам изгледано, ние сме кај Тони, одличен е и он, баш ни го потенцираше ова кога бевме на 5м. кај него, дека буцко мој повеке ќе балансира, ама добро е тоа ќе ги јакне страничните мускули.
    :f:

На azelea, Rina1992, rainbow_bb и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Maјки на 8м бебиња. Дали сабајле доите веднаш кога ќе станете? Јас и давам да цица кога ќе стане но после не сака да доручкува. Станува во 7 во 9 прва дремка до 11 и после тоа доручкува. Некако ми е касно зошто после ручекот го јаде во 16 часот. Во 20 часот ја легнувам и треба да и воведам вечера а со вакво темпо нема да ја сака. Како да правам, да ја дојам сабајле или дирекно доручек?

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Дај и прво доручек па после нека цица. Треба да има Доручек, ужинка, ручек,ужинка,вечера.Доручек не е во 13:00 туку дирекно на ручек сте вие.

На Fatalnata, Осе и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Ајде ќе сменам тактика од утре

5. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Каков е вашиот распоред и ние сме слични како @Lovebug01
    Имам доручек до 8, па млеко 12, ручек 16, млеко 20 и ноќно млеко
    Мислам дека ни е рано за ужинки на нас

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    8или9 доручек во 11 ужинка во 13-14 ручек во 17 ужинка во 20-21 вечера зависи и како спие преку ден некогаш кога многу му се спие може и ќе утнеме една ужинка ама ретко се случува.

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    А млеко? Се извинувам што упаѓам :D ама и јас не давам ужинка, ниту бара.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Млечни ги правам кашите од сабајле и навечер :) а ужинките овошје му се што е сезонско тоа давам и ставам овес внатре или просо зависи. Ако пие само млеко бара на 2 саати и плус се дере кога ќе снема и липа целиот. :)

На Saraaa9 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Единт:Он и прооден е од 9 месеци и цел ден шета навака натака млеко само секако нема ни да го додржи. :)

На Lovebug01, Krofna* и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Браво бе за баткото :clap: како се пушти да оди толку брзо. Ептен си е напреден му треба храна.
    Малиот на 2 шишиња ад ми е и некогаш место ужинка ад му давам полесно ми е ако немам време. Ама млекцето за заспивање не го мења со ништо :D^_^

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Абе и јас му давам ако некој ен не јаде воопшто и скиснат е ако треба иа ручекот ќе му дадам млеко амо гладен да не ми остане. А се пушти зошто не се плаши од ништо таков е бестрашен на 8 и пол се пушти на 9 веќе сам одеше сега дури и поддтрчнува штом мачето дома го стига брз е . И сега не качува толку на килажа иако количински доста јаде. :D Мојот сега со масажа на грб заспива зошто млеко ако снема толку ќе биде:D

На Milkiway и Saraaa9 им се допаѓа ова.
  12. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Уште сме со 3 млека ама ист распоред би имал и мојов тнх

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Исти сме буквално е бестрашен, по комоди се качува, на кревет, качи слези сам, почна да трча исто кога ќе му речиме ќе те фатам трча низ цел стан. И кај нас почна многу слабо да качува на килажа, а јади значи јади количински, а и млекото полна да не го држи, само 1час е сит а зголеми да пие на 180мл преку ден. Се мислам дали да преминам на ад 3 порано две недели, и ужинката да му ја дадам храна, џабе го пие млекото кога не е најаден

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не мора на 3 да преминуваш прави му ги кашите со млеко и пак ќе внесува доволно.

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    На колку месеци ви сменија бебушите на 1 дремка и како беше преоѓањето од 1 на 2 дремки дали со плачки или не? Деновиве кога и да стане дали порано или покасно не сака да заспие до 4 часа прозор на будност едноставно не му се спие обично кога му се спиеше прво очињата му се зацрвенуваа и уши чешаше сега ништо од тоа. :shake::?:

16. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Од 10 месеци некаде почна да спие по еднаш 2:30 мин и легнува накај 21:30 максимум 22. Тој месец знаеше да спие некогаш еднаш некогаш 2 пати веќе од 11 месеци сврте на една дремка 2:30 мин не осетив плачки најнормално премина без драма. Можеш да споделиш идеи за млечна каша?

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.377
    Допаѓања:
    77.123
    Мојата е 6+ седи веќе сама и пробува да се исправи. Кога има каде да се држи знае да стане сама, ама ми кажаја да не дозволувам уште да станува.

18. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    А сама си седнува или вие ја седнувате?

Кога ја наседнувам не е стабилна, навалена или потпрена на кревет седи но не долго, почнува да мрда да дофаќа играчиња и слично. Наредна недела сме на контрола и ќе го адресирам проблемов, но за сеа не сум добила никакви насоки или совети во поглед на ова...

19. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.377
    Допаѓања:
    77.123
    Сама седнува, провери до стручно лице иако секое дете е различно. На пријателка знам и дадоја вежби да прави со малата. Јас барам некој да ми каже од искуство што препораки се кога од 6 месеци станува. Од едно дтручно лице добув коментар да одложувам да не и дозволувам да станува до 8 месеци поради кукчињата.

@Brpbrp гледам твоето рано почнало да оди. Кога почна да станува?

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Јас кога телефонскибсум се консултирала со Антоније ортопедот загрижена дека на 5-6м беше цело време ама буквално сажо на стомак и се влечеше со рацете ми кажа се што само прави бебе да не се спречува. Кај тебе ете побрзо, другарка девојчето 12мес уште не се исправа, нема правила. Ама не можеш да ја сопираш во развој...да консултираш уште едно мислење преглед да и направат.
    Само да се едитирам ова со куковите знам дека важи ти да не ја форсираш да ја паткаш или исправаш, а само детето може