Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.861
    Овде нема прегледи редовни на ортопед. Ја однесов еднаш и ме прашаја што не е во ред со неа. Мојата исто на 5 ипол почна да лази, на 6 си седнува и сега се исправа. Во игралиште кога ќе ја ставам не може да се фати за ограда затоа што и е високо, па со едното ноџе пробува да стане. Ќе прашам како и да е.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    На 7 месеци мислам дека се исправи и одеше низ креветче, после низ стан и на 8 и пол се пушти сам.

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Ако имаш некој во МК може да ти заѕвони кај анотније за консултација не дека ќе те прашаат дали си била на преглед. Ја 2 пати се имам јавувано чисто ако не се снајдеш

На macka91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Ми даде идеја со постот млекото да го дадам порано а да завршам со вечера. 3 часа го држи ад и има некогаш ужинка некогаш ми е полесно ад да му направам.
    Сакав да те прашам кој сооднос ги правиш кашите колку млеко ставаш на некои 200г каша ставам 60мл млеко и течно е пола тече...
    И за шмукалчињата домашни со што му ги правиш имаш купено такво што се полни или друго нешто?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Имам купено на Твистшејк 5 шмукалчиња од 220мл 806денари беа мислам али се мијат и во машина за садови. Во нутри булет ставам праска, јаболко и банана(зависи колкава е гледам да се помали за да не фрлам) ги правам во големата чаша од 700мл и полнам 2 шмукалчиња да не правам на 2 пати.
    Ако правиш од лино кашите јас ставам колку што пие млеко 180-210мл готов оброк и од кашата истурам одприлика додека да дојде средно густо(да не е за боцкање:D). И јас исто некогаш ако не е јаден ручек асално или изместен му е редот или мн рано да е станат му доаѓа и плус навечер само млеко за спиење да има како 6ти оброк али претежно се 5 и му одговара тој редослед. Денеска сабајле му дадов гриз со млеко правен, банана и неколку кекси и си се најаде :)

На Milkiway и Krofna* им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Фала ти не сум оравела на лино туку готвено овес со банана малку какао и ад или гриз со бисквита и ад ама ќе ги ѕирнам и на лино
    На хип ноќната бисквита или другите ич не го држат затоа гледам да му готвам

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Луѓе помагајте, маж ми спиеше со безжичните слушалки од ајфон синоќа и јас бебче го ставив ма спална кај нас.
    Сабајлево стана и ја бара едната слушалка и ја нема и вика бебче ја голтнало, викам нема шанси бебче да ја голтне бе што ти е.
    Цел кревет го раскомоди да ја бара и ја нема и убеден е дека бебче ја има готлнатно.
    Гледам бебче нормално си седи си игра и мислам дека нема шанси да ја голтне нели?
    Сега одиме во болница убеден дека бебе голтнало слушалка.

8. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас мислам нема шанси, ако се како Xiaomi големи се за да ги голтне.

9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    FD1B5D5A-14EE-4A6B-8F76-9B46F46E6FFB.jpeg

Абе му викав нема шанси бе и умрев од смеење, ама ајде се спремив за на болница и таман да тргниме ја виде под стол во куња падната.
    Му олеснало, го замислувал на бебче операција како му прават. :rofl::rofl::rofl:
    Остај тоа и работа ми отвори раскомодено е се ццц...

На Oneo, LucyLu, naturallmess и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Јас така од памет се извадив за свирче од една од играчките ,знаете тие гумените. И го најдов внатре во играчката уствари пропаднало.

11. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Јас тие веднаш ги вадам. Мн ми њ страв да не ги голтне

12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Абе на тие што се издадени по малку и јас ги вадам ,на ова беше навнатре скроз,затоа и пропаднало уствари. Ама не знаеш која паника ми се створи. Мм вика види колкаво е кој може да го голтне ова хаха

13. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Мајки ќерка ми 8м е целата набабрена на горната вилица, овие гелчињата не ни помагаат па најдовме Останит гранули и гел. Упатството е цело на германски, некој што ги користел да ми каже како се даваат, по колку гранули и колку пати на ден?

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Колку пати на ден ви какаат бебињата? Моето е 9++ се случува по 3 пати на ден да е искакан ...како 3 пати по малце кака. Претходно не памтам до кога ама си какаше по 1 на ден. Нормално ли е ова?

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Кака некогаш и по 5 пати зависи колку јадел во текот на денот, некогаш кога не знае за доста повеќе пати кака :). Нормално е особено ако внесува течности полесно си се олеснува.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Добро да не се секирам

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Мојава е 3 месеци помала. Какаше 1 на ден во почетокот, кога воведував доручек. Па почна 2 пати. Сега еве со ручек плус, и до 3 пати знае да отиде, по малце. Некако логично ми е со бројов на оброци и какани пелени...

На Milkiway и Brpbrp им се допаѓа ова.
  18. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Мајки бебка ми е 6+, неколку дена мака мачиме со дремкиве како преку ден така и навечер. Писка, плаче, кењка таман ќе задрема ете ја будна плаче. Ако претходно беше будна 2часа па заспиваше и убаво си играше разгледуваше се, сега си седи дури и 4часа и повеќе ама и цело време кењка, приплачува, неможам да и угодам. Легната ќе поигра, се врти цело време на спална и 2мин и поседува плаче. Период ли е,што ли е ќе помине или ќе потрае ??

19. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Да не е во 5ти скок? Мојата е 6+++ така правеше на почетокот од скокот а и сеуште знае еднаш у недела, недела ипол да направи така...

На Sinolicka. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Па според апликацијата скокот заврши ама несетно, а изгледа како сега да почнал. Ми кењка и кога е во раце, а башка не сака ни да јаде, цврсто ја затвара устичката.. А може и забче е во прашање уште нема ниедно а се и е набабрено и бело доле кај единиците... еве незнам, ама ме исцрпи..