Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Заби се штом е нанабрено. Земи гелче да и олесниш.

На dromka, Sinolicka. и Bicka77 им се допаѓа ова.
  2. SLP

SLP Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    17
    Кај мене така е 3 месеци веќе. Пред еден месец малку од малку имаше некој ред си заспиваше на секои 2 или 2,5 часа. Ама еве веќе 2 недели пак исто баш како што опишуваш ти. Кенка цело време а ако пробам да ја успијам нема шанси. На иста возраст се. Незнам можеби пак скок.

3. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    403
    Денес ме полуде, значи немам душа веќе. Толку и се спие а кога ќе пробам ( заспиваше легната со цицање ) вреска како да се удрела со нешто. И ајде од почеток иста песна, дремна одвај со плачки 20мин и после кенка плаче трла очиња и се спие а неможе да заспие. Сега едвај со возење во автомобил задрема..
    Некој совет кажете како да заспие без овие плачки не сака во количка не сака со цицање, друг начин има ли..? Освен ова возењево

На SLP му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Кога се смета дете за проодено и кога се прават стапалки? Моево бебе се пушта само да оди само уште не ровари по цела куќа оди неколку чекори па ќе седне или ќе тресне, да сметам дека е проодено или да почекам?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Според ортопед треба само да може да оди од еден крај на собата и да се врати тогаш е официјално проодено. Али ти можеш и сега да направиш стапалки. Моево само што се пушти направив стапалки.

6. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Ааа не сам прави по 5-6 чекорчиња, ај ќе почекам уште малце секој ден се пушта се повеќе.

7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Лесни чекорчина.
    Јас од кога се пушти прв пат послем 10дена направив постапалки.

На Зак од Андромеда му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Лесни чекорчиња и на вас, готово целосно прооде баткото?

9. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Даа сега цел стан го шета, и кога сме во парк ме пушта од рака за да оди сам:D
    Кога проди послем две недели не сакаше да оди само лазеше 4-5дена и реков лее јас направив подтапалки го сликав све овој се откажа :rofl: па послем тоа уште подтабилен беше и посигурен во себе

10. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Здраво. Имам и погоре пишано на темата нејадење, за месец и пол не многу се смени. Бебето утре ми прави 7 месеци. Од 5 почнавме со кашички, на почетокот овошните ги сакаше повеќе, па веќе ги нејќе, житарки не може да смисли, а зеленчуковите некад ги јаде некад не. Значи борба е. Педијатарката ме искара дека често цицал, да не му давам да цица за да јаде. Пробав и тоа, вришти пишти ама нејќе да јаде. Да напоменам дека не пие ни вода. Едно време подобар беше деновиве е катастрофа. Кажете некое искуство, совет, многу се нервирам, само готвам и фрлам...

11. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Сите сме поминале низ тоа, не се нервирај ќе јаде, ако сака млеко нека пие млеко, не готви еден период, пробај со купечко, вода ќе пие и мојот ич не пиеше, сите ме критикуваа дека јас не сум го научила па сам си почна да пие и да бара. Без нервоза полека, може вади заби па не сака да јаде

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Сакам фотеља некоја детска да купам имате ли предлози? Гледам ви бебе хоум се по 1700 не знам како се движат цените? Сакам да е мека да не е пластична

13. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Дека цицал затоа не јадел. Го оставам и по пет саати гладен и пак нејќе да јаде, плука и плаче се губи дури.
    тогаш попуштам јас и му давам да цица, може грешам, но колку саати да го оставам така....жал ми е и страв истовремено да не дехидрира на пеколов. И јас си велам заби да не се зашто претходните денови ручекот си го јадеше 150 гр. А нема ниту едно запче излезено

14. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Давај му да си цица кога сака и колку сака пушти што ти кажуваат докторите гледај што ти бара детето, не велам да се откажеш од храна ама еден период не напињај , не знам кои намирници ги имаш воведено па затоа не можам да ти дадам предлог и ние имавме ваква криза одеднаш престана да јаде, фрлав се што ќе зготвев, по некое време престанав и јас да готвам, го оставив еден период на млеко па постепено почнав со купечки каши, па пак се вративме на готвено. Мој совет следи го детето што бара, игнор на околината, ќе се врати ќе си јаде, и не го оставај гладно да ти пишти, ако бара млеко дај му млеко, па постепено овошна кашичка ќе се излаже ќе јаде.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ако напредува со килажа не се замарај, ако ти стагнира или намалува тогаш ќе мпра нешто да превземеш. Секако во скок кога се бараат повеќе да цицаат и одбиваат храна или ако се заби.

16. Зак од Андромеда

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Кај мене немаше проблем со килажа, добро си напредуваше секако е во плус според месеците:D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Малата почна од сабајле да повраќа два пати,ја однесовме на лекар иѓавѓе закажано за контрола немашњ ништо. Дома и дадов лебче и јогурт и го поврати,после малку јогурт и тоа поврати сега се напи вода и заспа. Нема тем. Прв пат вака и е и сум исплашена за некој ден една годинка ке прави. Оризова вода и направив ама дека заспа не сум и дала. Што можам друго

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Има стомачен вирус, моето имаше дијареаа и неколку пати поврати. Јави се на матичната за што да дадеш. Јас давав ентерофурил орс и пробиотик

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Давај електролити да не ти дехидрира. Во меѓувреме ти пишала и членката јави се на лекар што да правите понатака.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    @Snowflake92 се јавив алвоген орс давам и пробиотик ама после еден саат ми ги поврати :( за јадење не знам што да и дадам страв ми е. А вака си е весела цело време