Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Ориз компир кисело млеко јогурт со лебче лека храна супа домашна јас тоа давав банана исто можеш

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    489
    Дали ваква подлога би била корисна за бебе да игра, лази по неа ? Дали доволно е мека, под неа би било само паркет.
    FB_IMG_1627476287000.jpg

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Корисна е дури да почне да лази низ црла соба :)

На Cherry333, Ema.Sk, Bicka77 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Корисна е ако го држи место:)
    За мекост мислам дека е таман, ова претпоставувам ги гледаш во Пики со 1цм дебелина. Пријатели ја имаат - 2ипол годишно дете дома, втора им е, таман им е и сега за поголемо дете ако се сопне и падне, да не лупне во паркет директно.

На Babymama2020 и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  5. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    10.732
    Ја имаме ние истата,дебелка е,мека е,голема.Малата кај мене уште не лази,така да таман и е,ама мн го сака работ на подлогата (facepalm),се вртее,вртее, и правец кај него,грзии,грзии,си чешка непце,а околу неа еден куп играчки за таа намена,ама неее,таа работ го сака.:drunk:

На Babymama2020 и Ema.Sk им се допаѓа ова.
  6. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Добар е засега, нема простор за паника рече педијатарката, само ме искара за цицањето. Јас инсистирам да јаде повеќе секако. Ручекот ми го јадеше денеска, 150 грама изеде (задоволна сум и со толку, утрово за житарки со банана уста нејќеше да отвори.

7. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Имам воведено: компир, морков, тиква, тиквичка, брокула, блитва, кромид, ориз, јогурт, јаболка, банана, праска, кајсија, авокадо, круша, слива. 7 месеци има 8.380 е, со тоа што последниов месец 200 грама напреднал само

8. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Пробај за доручек бисквити со банана и праска или кајсија, јас земам на хип, јогурт со двопек, палента со двопек

9. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Луѓе давајте совет не знам веќе што да правам, синко беше болен имаше стомачен вирус ајде тоа го решивме ам аод тогаш наваму уста не сака да отвори за јадење ни јадењата што ги обожаваше не ги јаде со сласт се е со молење и залажување. Не знам веќе што да правам, и оретходно не беше фан на зеленчукови каши ама ги јадеше купечките без проблем сега ни тие не сака да ги јаде . ... Не знам пробав со овошје да мешам не и не . Паднат е на кг дури се загрижувам веќе.

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Дали даваш пасирано? Ако да пробај со парчиња. Ако готвиш посебно пробај сп вас на маса да го седнеш од вашиот ручек да јаде. Секако прилагодено

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Пробав секако и парчиња и пасирано и блендирано, неколку намирници ги јаде сам сака да јаде со раце др ништо ни од нашето ни никако, зеленчук и месо не доага у предвид ако замаскирам нешто во овошна каша инаку не. Од млечни јаде само павлака ама ни со павлака не сака зеленчукова порано ја јадеше така. 11++ е . Побудалев косата ќе ми обеле за кратко :@ пс ни млекото не го пие како што пиеше,. Сега по 120 мл едвај

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Мами како се справувате со дете што све пика во уста не е проблем дома. На плажа буквално само камчина пика, песок само вадам од уста али бог да чува страв ми е да не голтне да не не го забележам. Одмор е пред нас ќе побудалам таму

13. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Никако, се пика и тука на одмор. Додека се завртам раката до песок во уста. Ништо не и е :rofl: ја пазам колку можам, ги зафаќаме лежалките што се најназад бидејќи кај нас во хотелот тие се на даски. Не на песок. Ама пак оди накај песокот. Само успевам повеќе да ја залажам со играчки овде.

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе отвориш 6 очи. Мојава ќе се удавеше.

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elena878

Elena878 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    369
    Ние цуцла во уста гледаме да имаат секогаш за да не решат да јадат, вака зафатена им е устата

16. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    @Katerina94 @kukla21 фала ви многу знам дека нема да е одмор тоа туку умор. Мојов како што оди верувајте цела плажа ќе ја сврти каде со одење каде со лазење не му треба надвор ни мама ни тато ни па играчки. Дома два дена еве се собрани сите играчки само да видам што ќе прави не ги ни бара не му е ни досадно без нив и онака во последно не ги ни погледнуваше.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    10.732
    Мајки од што може да е зелена каката на бебе,не е баш целата,имаше и нормална боја.
    Пробуваме вкусови,дали е можно од тоа,ама ништо со зелена боја не сме пробале или нема врска тоа?
    Не е настината,барем не изгледа така,не е ни гладна.цица мн често,весела си е,не плаче,ама ме загрижува зеленкото,вчера еднаш се искака,еве и денес,ама денес помалку зелено е.6+ сме

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Откако ќе почнете со вкусови нормално е друга боја да има каката. Без паника.

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    10.732
    Oваа ни е трета недела како пробуваме,досега немаше.
    Ајде фала мајка,значи паника ноууу.:D

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Леле исто и моево , ќе се извлече и таму е глода ли глода (facepalm) ја пак погоре на сред ќе го ставам , џабе се јаде што стигне пред него :D Он па и оти почнува као да лазе , се влече наназад ми го брише ламинатот :D и на др страни се врте нанапред по малку и се е на рабовите или на флекерите од креветот имам како конци на краевите па коа ќе ги зачепка со прстиња и одма во уста ама тие му се бљак се мрште одма коа ќе го зачешкаат :D па бега среќа од нив.

Орална фаза е најзезната , очи само у земја ми се од дада да не забега некоа ситнуриа па да не лапне :x

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.