Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Мајки помагајте, бебево ми е 9 ипол на доење, ама јас останав бремена и повраќам по 10 пати дневно ем немам сила ем незнам ни што би цицал од мене. Плус гинекологот ми инсистира да го одбијам. Пробувм АД нејке никако пробав хумана, пробав хип не сака. Има ли некое што ни мириса така? Со кравјо сте имале ли искуство пред година? ( не ме каменувајте знам дека не е здраво кравјо ама незнам веќе што да правам а од кревет неможам да станам ни јадам ни пијам не па да го дојам)

2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Моето пие холе, не мимириса како аптамил или хип што мирисаат, можеш да пробаш. Со какво шише го нудиш,ако цуцлата е со поголем проток земи со најмал може многу му тече а не е навикнато дека цица. Пробај разни шишиња со различни типови на цуцли може ќе фати

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Честитки нина !
    Пробај го бејби лове читав низ форумов доста го фалеа и им прифаќало. Крај краева пробај уште 1 2 млека ако не нива пробај кравјо консултирај педијатар. По нет имам читано најрано 9м може да се даде. Ако нешто ти значи една од 5м почна со кравјо.

4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Фала ти ќе пробам, и докторката ми рече ако веќе никакво не прифаќа да дадам кравјо. Не сакам ич ама па и нема што да му дадам да цица дехидрирана. :(

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Ајде и тоа ќе видиме, не е до шишето си го сака пие водичка и чајче повремено од него нема гајле

6. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    15.757
    Честитки Нина и со лесно:).Иста бев во бременоста со повраќањето, издржи,а за млеко и јас предлагам да пробаш со Бејбилав многу деца го прифаќаат или евентуално Нан,така послатки се мислам,а исто и зависи какво шише и цуцла користиш.

7. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Честитки пред се! Јас останав бремена кога бебе имаше 4 месеци, двајца гинеколози ми рекоа да го одбијам пополека особено првите недели. Секако не го одбив, има 11 месеци и уште цица. Мислев ќе се промени млекото сам нема да сака ама ете..
    Инаку, кога почнав со АД земав Новалак и одлично го прифати- пробај.
    И ја дојдов на темава да прашам од кога давате кравјо и дали мора?! Ја дури мислев воопшто да не давам...пие јогурт, јаде к.млеко, сирење, кашкавал, павлака, абц сир ама некако мислам дека нема потреба да давам кравјо. Мислење?!

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Леле што убаво, честитки! :inlove:
    Другарка моја исто остана бремена кога бебето ѝ беше 9 месеци и само ѝ се одби, наводно се менувало млекото и не ѝ прифати никакво АД. Баш ја прашував што му даде за замена ми рече дека педијатарот ја советувал ако си пие јогурт, кисело млеко, вода, чајче, нема потреба да дава АД.

9. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Честитки!!
    Мене докторката кога моево несакаше да јаде ме советуваше да му дадам Новалак демек најмногу го прифаќале незнам дали беше до млекото мојов го пиеше без проблем

10. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    489
    Ве молам за совет мајки, бебе е 7+++ и од 5 утрово до сега 7 значи во овие 2 часа ми поврати 5-6 пати од кои 2 пати обилно во млазеви, тт нема. Што да правам ми е страв да не дехидрира? Инаку добра е со расположение, повраќа после се смее, пробувам да ја заспијам, заспа кратко и пак кога стана поврати ? :worried: (на ад е)

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Електролити дај да не дехидрира може да е стомачен вирус.

На Babymama2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    489
    Како се даваат, исто ко за возрасни растворено во вода?

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Јас имам земено на хип со вкус на јаболко за други не знам во аптека да ти кажат најдобро. Не сум имала потреба да давам

14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Течности обавезно, и ти пишале орс. И консултација со матичната. Има стомачен вирус со повраќање и проливи и моето имаше. Пиеше пробиотик орс и ентерофурил.

15. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас би те советувала да појдеш до матична. Повраќање и пролив можат многу да го исцрпат и дехидрираат.
    Моето бебе на 4 месеци закачи ешерих.коли во измет и матичната ништо не е, на крај на инфективна завршив не можеа вена да му најдат колку беше дехидриран. 4 вени пукнаа....хорор ми беше. Мислам ова е мој случај, не значи секој дека лошо ќе пројде. Но, од 23ч претходниот ден до 16ч дента кога отидовме на инфективна веќе беше многу дехидриран а цело време го форсирав на цице и чајче..исто и он си беше расположен малце омалаксан.

16. Capricorn1

Capricorn1 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Мамички не знам дали прашањето ми е за овде, до кога давате пробиотик?

17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Со 11м може и немаш потреба, мене он што е 9 ипоч педијатаркава ми рече доволно било АД 2 пати во ден ако јадел млечни работи, или во некој оброј АД да ставам не мора да пие, а он само јогурт и кисело млеко пие твоето веќе има и повеќе млечни внесено. Инаку знам дека остана ти така трудна одма ми текна на тебе, ќе се тешиме со 2 бебиња по дома:D

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Син ми е на 2 шишиња. Земи си од тие инстант каши што се раствараат со 200мл ад. Пример семолината е таква, види на холе да не има такви гриз некој

19. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Не ги сака, ни ноќните не ми ги јаде што се со АД. Единствено кисело млеко јаде премногу. Ќе видиме ќе се снаоѓаме

На Milkiway и lemon8ejt им се допаѓа ова.
  20. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Да ти кажам дека баба ми немала млеко, и двете тетки од прв месец се хранети со кисело млеко! Ти посакувам да ја истераш лесно бременоста како мене, а за со две уште еден месец некам ни да мисла :) Јас 8ми месец он покушава да оди, не стои секунда, на море сега не искача од вода...си реков само Господ да ме чува, јас толку можам да пазам...ти бар ќе си помала додека да почне со одење.
    И на крај краева не мора ад ако неке..давај му оризова вода, па и ставај го нека цица кога можеш не исцрпуе баш така...ја го дојам и тоа многу цица нон стоп е закачен, на топлово не ми се ни јаде, а ова бебе што го носам е потешко за неделите од брат му коа беше во стомак. Има за сите :)