Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Немаат температура, супер и јас така ќе пробам нема да им давам ќе ги мачкам. Вчера и дадов на девојчето не знаев веќе како да ја смирам цел ден плачеше :(

На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    422
    Моето нема температура, ама ова мн ни помогна за спиење и за смирување на болка, се мачка на непцата. Во Зегин го има околу 200 ден. е.

Прикачени фајлови:

На Saraaa9 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  3. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Фала ти ќе го земам и тоа да пробам. Јас ги мачкам со друго ама исто како да не сум им ставала :|

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    И на моето ова му помага. Дентинокс не.

5. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    323
    Дали сте правеле масажа со алкохол за намалување на температура, мислам на медицински алкохол не ракија. Како треба да се раствори? Се масира раце,нозе,грб?

6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Се разредува со вода ама не знам сооднос да ти кажам, пред некој месец мислам дека за ова се пишуваше во темата за здравје

7. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Кога преминавте на 1 дремка. Ќерка ми за 1 недела полни 1 година и има 2 дремки. Втората и е доцна (заспива 17-17:30 и спие 1/1,5 час). Вечер до 23,24 не сака да заспие. Пробав да и ја тргнам втората дремка но исто заспивс доцна. Не знам што да правам, секоја вечер со пискање и тегнење заспиваме.

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Јас мешав обична ракија, не знаев дека може и медицински алкохол. Сооднос 50-50. Малку стоплено.
    Мачкам раце нозе грб пазуви и чело. Една мајка кажа дека памук натопен во оваа мешавина под пазуви давала ефект кај детето нејзино.
    Такви се примините од две дремки на една. Пробај да го будиш порано наутро. Пример будење во 9, дремка од 12 1 до 2 3 и вечер 9 во кревет.

На mar3q му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Таа си се буди во 9-9:30. Заспива околу 12-13ч и спие 2 часа. После во 17 пак и се спие. Еден ден пробав да не ја успивам и ми заспа во 19:30 до 20:00.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.710
    Тоа е, кај некои бебиња е потежок тој премин. Синко сам почна да си спие кога му одговара, доста лесно поминав, во однос на други работи.

На mar3q му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Кај нас се подобри ситуација со јадењето (бебе од 7 месеци), но почна да вади заби и не јаде ништо пак, не ни цица саглам, цицни пушти. Некој со вакво искуство?

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Да не се урочам син ми 8 заби извади ама не одбил јадење фала богу. Ама секако ги боли не сакаат да јадат ама лошо е на жешково што не ти ни цица. Го мачкаш ли со крема некоја, земи некои шмукалчиња, сок, има едни во еурофарм како шмукалче мрежа ги полниш со овошје и да шмука и така ќе се лади

На Сања С. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Сања С.

Сања С. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    30
    Еден ден не јаде, па еден ден јаде, вчера на пример јадеше убаво, еве утрово не сака, плаче кога ќе ја види лажицата. Ќе пробам и со тие од еурофарм, му давам и водичка, се надевам ќе се среди брзо. Крема не сум му ставила на непцата, ама мора изгледа да пробам и тоа. Мнооогу се нервирам и грижам кога не јаде. :(

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Стави му крема обавезно ќе го смири и пробај со хип шмукалчиња колку да јаде нешто

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Моево скоро 11 месеци веќе со истото се мачиме скоро месец дена. Сабајле порано мора да го разбудиш да стане. Или пак првата дремка да биде саат време до саат и пол, а втората или пола саат до саат максимум. За да легне порано. Навечер како спие?

16. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.761
    Допаѓања:
    10.732
    Топломерчето добро е или да си терам со тој со жива ? Screenshot_20210812-160313_Chrome.jpg

17. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    298
    За некој ден малата ќе прави 8 месеци. Е сега вака, беше на мајчино млеко ама пред извесно време почна да ми намалува млекото па зедов адаптирано ама не го сака, пие само кога е во длабок сон. Исто така почна да не ги сака кашите а бара да јаде. Незнам веќе што да и дадам. Ве молам за совет .

18. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Навечер се буди во 2,3 и во 6,7 за млеко. Некогаш знае и измеѓу да се буди со плачење.

19. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Пробај ја со парченца штом одбива блендирано.

На **MajkaE ** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    Добро до кога трае фазата да фрла сѐ од хранилка? Бебе е 9 месеци.Секој ден пред да ѝ дадам да јаде каша ѝ сервирам парченца за да зема да јаде сама а она веднаш бутка сѐ долу со раката :^) Ќе јаде ли само некогаш ова мое дете?:^)