Ооопс на дијалект јас, “лажички”. Па сируп пие. Алгфор јуниор. Вака како подобро ми изгледа ама сеуште не ми јаде како што ми јадеше. Утре имам контрола.
Ете така одреден период не давај, после понуди пак давај било што само да јаде па кога ќе се опорави и почне да јаде ќе воведеш се. Ние кога отидовме на одмор дете заборави да јаде буквално ништо не сакаше ни шмукалче ни каша, живееше на пудинг од лино и млеко ама извади еден заб, таман се оправи малце почна да јаде еве сега втор заб и не сака ни да помириса јадење. Исто секогаш да јадат не можат, трпение малце треба, пробај со шмукалчиња да видиш дали ќе јаде имаш на холе и зеленчукови. :?
Да на 3 м на 6 на 9 и 12 . За Мокрача има посебни кесички за урина за бебиња во аптека ќе залепиш и ќе пазиш кога ќе се измокри да го тргнеш право за да не ти се растече и одлепи.
Здраво мамички Телешко мефце како замрзнувате, дали може обарено да се замрзне и потоа да се дава на бебе Или секогаш од сурово приготвувате....
Може, заштедуваш пари и време само да не ти е еднаш замрзнато па пак да го одмрзнуваш и замрзнуваш. И јас вака правам, ќе земам парче месо околу 500-600гр. го обарувам целото (првата вода со пена ја фрлам) потоа го блендирам целото и го делам по 50 гр. од прилика, така ми е полесно за спремање, не мора да блендираш ако не сакаш. Јас го ставам во мали стаклени теглички од каша. Еве вака, месо, зеленчук, леќа, сѐ.
Ви бараат перница бебињата? Моето е 8 месеци, пред скоро месец дена почна да бара. Да подобјаснам... За дневни дремки е ок, за навечер за заспивање исто ок. Ама ако се расони во сред ноќ додека да направам млеко, нема шанси да заспие без перница. Ја нишкам, пеам приспивна песна, ја местам да ја легнам до мене, ја гушкам, и го давам гушкалото за спиење.. Не, не и не. Или ќе стави глава на перница моја/од татко и, или пола е легната на перница, од глава до стомак. Тогаш се успива инстантно.
Davate li mollers?so pogolemoto pocnav posle godinka a sega citam moze posle 6 meseci. Nie sme skoro 9. A moze najdobro da ja pocekam i kontrolata na ortoped naredniot mesec
Никаква перница не користиме, ако земаш гледај да му е рамно главчето со телото, да не е превисока. Порано користевме онаа анатомска со дупка внатре и си спиеше.
Znachi zivotot pesna ti e super e se dodeka samo zaspiva, jas nishkam pravam se I seshto, race pagaat, kichma kine... Uzivaj. Toa e za da vi go oseti mirisot, toj nachin my e podobar. Uzivajte ❤️ nego ti kazi jas kako da ne pominam so site rituali
Дали одбиваат да јадат кога вадат заби? Првпат ми се случува... Од стравствен јадач, до плукање на храна, фрлање на земја, мавање лажичка кога му нудам. Ќе касне малку и после плука со гадење. Не е до храната, подоцна му ја давам истата, каснува по малку и остава. Исто и со банана и со смути, а овие ГИ ОБОЖАВА. Едно запче му е пробиено, до него ќе излезе и другото, а гледам и отоци и цисти. Инаку весел е, а знае да биде кенкав и да бара а го држам во раце, или да е до мене, веројатно го боли тогаш. Нормално е со нејадењево?
Исто, не јадење недела и пол за еден заб додека да никне и уште една недела за другиот заб, ама после тоа надохнади за се
Мамии кажувајте чаре ... Што да и дадам за запек? Не може да се кака, пробува цела се напнува и не излегува ништо. Две-три недели веќе вака, пробува и го враќа назад само се мачи и на крај ништо. Пробав со слива, круша, просо, зрела банана, маслиново масло ништо не помага. Ве молам помош, незнам веќе што да правам, од кога почнавме со дохрана недела дена беше добра, сега неколку дена ништо потоа ќе извади само малку јако и толку.