1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Doroti28

Doroti28 Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    51
    Авокадо да пробаш? Вода пие ли?

2. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.808
    На иста мака сме, само што мојата напнува и секој ден излегува по нешто ама тврдо и тоа по 2-3 пати на ден, со што не пробав, од кога почнавме со дохрана мака мачиме, мислам дека е резултат на тоа што вода пие мн малку, ама па постојано и нудам да цица, тука на форумот бев прочитала неколку зрна ким во зовриена вода и после од таа вода да се раствори АД или да се пие, ќе пробам може ќе успее. Ќе ти пишам како ќе биде кај нас или пробај си и ти во меѓувреме.

3. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.594
    Пак вие секој ден по малку добро сте биле, мојава напнува по цел ден и ништо не излегува.
    Исто и моево не пие вода доволно можно е и од тоа ама незнам како да се научи да пие.
    И давам од авент шише и не знае да пие само го џвака и по малку и оди, и давам со лажиче ама така се дави.
    Едвај ќе испие малку и потоа ми го плука назад.

Штом планираш пробај па кажи дали ќе успее па да пробам и јас :)

4. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.808
    Вода пробав и со обична чашка и какви не шишиња, почнав и од таа што го обарувам овошјето ништо не успева, да се надеваме кимот да помогне ќе пишам како ќе поминеме. Ако нешто помогне кај вас сподели.

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Слива кашичка, свари сливи дај и ја таа вода или свари јаболко пробај со таа вода, бекутан чај од анасон... тоа му помогнало на син ми

6. stanislavac

stanislavac Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Majki imame 7 meseci...do Sega navecer bebevo si spiese super se budese samo za cicanje I si prodolzuvase so spienje...Eve veke Edna nedela se budi na skoro dva casa I si e raspolozena za igranje...cela nok e taka ... Ne znam Kako da ja uspivam I Kako da spie cela nok...Ili barem so edno dve stanuvanja za cicanje

7. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2020
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    489
    Нас ни помага во вакби случаи кашичка од слива, ја купувам од хип најчесто и пробиотик давам.

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.455
    Допаѓања:
    8.838
    2-3 недели воопшто не е какана? Ако е така носи ја на лекар или со топломер пробај да стимулираш.
    Колку месеци е?
    Ако си почнала неодамна со вкусови од тоа може да е, додека да се навикнат цревата може да се јави запек. И кај мене прво беше ок ама после наеднаш запек ми направи по 5 дена не какаше. После некое време си се регулира. Вода давај и избегнувај компир, ориз, морков.

9. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    1.594
    И јас варам домашни сливи свежи, ама исто и со тоа. Ми рекоа суви сливи било подобро ама незнам каде да барам органски.
    Ќе пробам да и дадам од водата од сливите.

Не, не, преку еден ден кака ама јаки и се и се мачи премногу, сигурно ја боли и се стега не ги остава да излезат.
    Инаку не и давам ништо од тоа, сега се за да и се подобри, јаболко, круша, слива ама исто е.
    Па, скоро 1 месец има откако почнавме со дохрана, во почеток беше добра.
    Инаку е 6 ипол месеци.

10. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Мајки незнам дали е права тема овде да прашам
    Предлог за приватна градинка?
    Аеродром, НЛисиче, Центар незнам дали има овде некоја во близина
    Дали знаете како им е работното време?

11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Кога ви проодаа бебушките? Моето е 8 месеци и 3 недели, сеуште не се ни подигнува на мебел.
    За лазење, лази војнички ама ме загрижува сеуште нема интерес да се подигне..

12. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Без паника ок си е. Моето е една недела помало, лази војнички, има интерес да се поткрева минимално, меѓутоа има време дури да се исправи и до проодување. Помеѓу 13 и 15 месеци е најочекувано а секако има исклучоци. Ова е од тазе преглед на ортопед потврдено така да уживај.

На Fatalnata и forumce им се допаѓа ова.
  13. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Кажете што користете за потпарено (мислам дека е од домат што пробуваше) неколку дена мачкам со бекутан со цинк оксид ама не помага...

14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Нема потреба од загриженост. Ние сме цел месец поголеми од вас нели? ;) Епа и моево не се исправа и не лази на сите 4 :). Само наназад со лизгање. Место за паника нема. Со оглед на тоа дека и синот беше ист а заода на година и 10дена без проблем,само се пушти наеднаш, не му ја секирам за ова.
    На рутинска контрола на 9ипол м. истово и го кажав на педијатарот,и таа рече нема место за паника. Бебето е такво. Некои покасно,некои порано. :)

На Saraaa9 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  15. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Еве мила,на многу има помогнато
    Screenshot_20210926-014636_Facebook.jpg

16. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Каде ја има да ка купам ?
    Уште што не пробав не поминува :(

На Mom_3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мајки пишав и во други теми, бебето ми е 6+, настинато е гадно, кашла, носето течи, уво воспалено, и има чести столици потечни не обилни и пие антибиотик. Газето му е црвено, не знам дали од столиците или од антибиотикот. Како да му помогнам, гледам како се повеќе да се вцрвува. Пребришувам со чиста вода и камилица, мачкам крема од дм. Нема подобрување. Пробав и судокрем неколку пати, ништо.
    Што да правам се изнамачи кутрото се го фати наеднаш :(

18. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.808
    Пробај со Бепантен крема, кај нас мн помага.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Мисам дека еурофарм ја држат,ефикасна е многи,пријателка една мака мачеше со малата требаше на кожно да ја носи,само оваа маст ја спаси

20. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мајки пак јас, значи газето на бебето се влошва цело време мачкав судокрем, мустела, бејбилов од дм, нема подобрување.
    Мислам дека нема ни да има од кремите се дури ми кака вака често. Се плашам само дека ова е реакција од антибиотикот и дека нема да се подобри дури пие од ниедна крема. А треба да пие уште 5 дена.
    Ве молам за совет што да правам да барам да се смени антибиотикот? Како да му помогнам вришти премногу ми е жал. Дури и како ранички да му се прават како нагризена кожата, ми е страв да не се инфицира.