Мајки, малата ми има 7 месеци. Пред 2 - 3 дена почна многу чудно да ја движи главата лево- десно брзо по неколу пати. Бевме на педијатар, докторот рече дека е се во ред грло, уши, непце нема никаков проблем само да ја следиме. Дали некој има вакво искуство што би бил проблемот?
Мајки, малиот ми се префрли на Битолско со 10 витамини, го купуваме 62 ден од маркет во Сарај и од бензиска, најблиску ни се, но дали знаете да е некаде на др место барем поефтино?
Zdravo, bebe e 8 meseci. Od 6 meseci navaka cela nokj se budi i celo vreme bara da cica, ako ne i dadam se rasonuva i si sedi. Poleka poleka voveduvav obroci, sega ima 3 obroka i cica preku den poretko. Za dremki preku den spie po 2-3pati po saat ili saat ipol. Mnogu sum istostena nemam sili veke 2 meseca nemam spieno.. Dajte mi nekoj sovet sto da napravam/smenam ? Kade gresam?
I mojata nekako vo 5ti skok pocna da se budi navecer,pred toa cela nok spiese sea ko novorodence e...jas se nadevam deka e faza
Ох скроз исто само што навечер не си седи си бара цице да се лигави. Од бебе што цели ноќи ги спиеше сега се буди премногу често. Од 6ти месец до сега 8ми само 1 вечер спиев а тоа беше запче кога и излезе и после пак иста песна. Препишувам на заби незнам друго стварно и јас сум жива ненаспана ама веќе и се навикнав мислам
Uste nema zabce, ali mislam deka kade i da e ke nikne nekoe. I mojava cela nokj ja spiese. Ne sum sama znaci haha
Otkako pocna so cvrsta hrana bebevo kako pomalce da mocka...mocana e pelenata ama nekako pomalku od porano. Aj taa sto e posle cvrstiot obrok ok ama i drugite nekako polesni se. Si cica se ok vo tek na denot ama taka mi izgledaat. Ste primetile li vakva rabota?
Вода ти внесува ли , давај, нуди а преку цела ден околу 60мл мислам е ок да пие на таа возраст ( ако одиш по правила). Јас нудев некоаш дури јаде , некоаш на крај на оброк , па кога сака тогаш. Сега на скоро 9м знае да испие до 90мл низ цела ден.
Nudam ama tesko ni odi so vodata,od ljubopitnost buta glava u casa ama posle pljuka dobar del i taka...trpenie spasenie
Ако цица ретко преку ден, и' фали млекото затоа ти бара повеќе навечер. До година основен извор на хранливи состојки е млекото. Мислам да и' нудиш повеќе денски, можеби ќе смени нешто. Мојот во заспивање ја трескаше лево-десно пред да му излезат првите запчиња. После престана И јас се грижев, aма ако те теши Гугл вели нормално е
More da mi e ovoj pamet ke i davav po 10-20ml voda use od start....kako siri toa ustata za d3 kapkine mislis nutela i davame a voda pljuka
Истото и јас го викав и мојава неќеше на почеток ич да пие, кај мене упали со бекутан чајче зошто има шеќер, еднаш и дадов по доза направен, после секој ден се поредок и го правев и сега си пие вода
Бебево многу шкрипи со запчињата, значи цело време му се стиснати и ги струга едни од други. Некој со вакво искуство? Период е, ќе помине или не и можам ли јас да направам нешто за да не го прави тоа?
Период е ќе помине, мојата исто беше одприлика еден месец а сега веќе не прави така, си осознаваат дека имаат забчиња во уста.
Majki kakvi kondurcinja kupuvate za prooduvanje I kakvi toplinki za vo gradinka...I Kako go odreduvate brojot...treba tocni skroz da se Ili pogolemki