Majki, kako go ojaknuvate imunitetot kaj bebinjata? Moevo e 8 meseci, vo posledniot mesec, 3 pati se razboluva, stomacen virus, pa respiratoren, pa laringit. Ima pogolema sestra sto odi vo gradinka.
Дали цица? Премногу е мало за некои додатоци,освен капки вит Ц повремено и нормално Д3. Освен преку овошје, зеленчук што верувам дека давате, ќе почекате барем до годинка за нешто плус. Евентуално да прашаш педијатар за Молерс дали смееш. Зошто пишува дека е над 6м, а е добар и за имунитет.
Ovie se od 0 multivitamini. Nas ni dadoa sisence na ispis od remedika j go davav cat pat na bebe. Drugarka imase kovid dodeka bebeto i bese mesec ipol isto i gi preporacale za imunitet. Bas se nekoi multivitamino po sostav,a se doziraa po kilaza na bebe
Мајки дали сте за славење на половина роденден? Јас малата секој месец си ја сликам со нешто благичко и и ставам бројка од слатки од лисје, шишарки и сл. Така барајќи некоја идеја за 6 месеци налетав на ова.
Si trae uste fazata...probuvan ja zaspivan so cucla pa poveke tera posto ona ne cica navecer se ligavi t.e. otkako ima zabce me grize
Здравп мајки син ми има 13 месеци некако од вчера ми подкашлува сируп никако не сака да пие го плука нешто што би помогнало за сува кашлица на природна база ?
Девојки, моја другарка нема профил тука па ме замоли да објавам за совети. Imam kjerka 9meseci napreduva super ima 9600gr, dorucek rucek vecera mleko nasabajle i navecer ali me cudi zasto voopsto ne lazi, ne posednuva sama a ne se ni obiduva. Se prevrtuva se vrti brzo se vlece pomalku ali ne lazi voopsto. Na pedijatar mi e kazano deka im e cudno i da ja odnesam na ortoped mi kaza samo mozno radi kilazata deka i e tesko. Ako ima nekoj nekoe iskustvo sovet ke mi bide dobrodojdeno fala mnogu.
Некои бебиња не лазат, дирек преминуваат на одење, не мора да значи дека нешто не е во ред. Тоа со тежината е точно, подебелки бебиња можат да пролазат малку покасно. А 9 месеци не е нешто екстра касно. Да го прегледа ортопед дали други моторни вештини се во ред, дали рацете ги користи правилно, дали може убаво да турка со нозете итн. Може да му помогне со тоа што ќе го става на стомак. Исто така буквално да му покажува како да лази, значи мајката да му покаже и може бебето ќе ја повторува.