Глупости. Големава научи да лази од ко прободе, на 14 м. Никогаш тоа не сум го гледала тоа ко проблем. И она беше доста крупно бебе. Ако е дете носено на ортопед и ако е се во ред, не треба да се грижат воопшто. Едноставно некои деца не лазат.
Син ми така ја тресеше главата лево десно и ги стегаше вилиците ако е тоа после кратко му излегоа запчиња
Женски лажувајте што се случува во 7 меsец, и aпликација за скокови симнав, не сме во скок...бебе писка само сака нешто навечер не спие се буди со плачење лази низ креветче па ќе си ја удри главата ми станува во 4 и не сака да презаспие....
E draga sega ke ti kazam jaa ne pobarav sirup na prirodna baza tuku pibarav nesto so domasni namirnici i mozam da ti kazam deka ni pomogna 2 banani so voda i sejkeeer
Нема врска што не лази. Има бебиња што дирекно проодуваат никогаш не лазат. Ни килажата нема врска. Еве мојава е многу темпераментна и пргава почна да лази на 7 месеци, на 8 се исправашњ на 9 веќе почна да се движи фатена за мебел, сите ми викаа брзо ќе прооди пошо и ситна е, ама еве годинка ќе полни и уште не проодела. А гледам бебиња и покрупни на годината веќе одат. Нема врска секое дете индивидуално
Jas koa bev dete za kaslica na pridodna baza baba mi praese caj od kromid koj nikoj ne i go piese, a banani so voda i seker e desert
@Luna91 @Lovebug01 Да допишам сега, чекав другаркава да врати. Иначе се 1 ден разлика со мојата Не е проблем што малата не лази, туку што не се ни обидува ни да се поткрене ништо. Само се врти.. Значи ниту лази ниту стои,не се ни обидува. Машала доста е напредна за разлина од мојата која е послаба во мн активно дете, лази стои растура белаџика уште од сега. Педијатарот и рекол чудно ми е иди на ортопед. Заради тоа е загрижена другаркава, а никаде нема термини на државно..
Да пишам и јас мое искуство. На 9м бебка моја имаше 9650гр. Исто не ни лазеше не ни се подкреваше. Се секирав многу. Верувај на 10м абе како да се смени бебето. Еден ден од 10 м почна само да се мачи да залази, и така обид по обид еве денес 11м наполна абе шиба. Јас се секирав што ли ќе прави во градинка ова ако не лази. Ќе се седи како фикус. Ама ете му дошло времето за лазење. Утре ни е прв ден во градинка, има да лази без проблем .
Немам време да пребарувам по форум, извинете. Може ли некоја мама да ми објасни како се ставаат ќесичките за собирање урина? Машко бебе. Кога да ја ставам за да однесам утре наутро? Од прилика претпоставувам како ама кажете ми и тоа.
https://www.dnatube.com/video/9646/Urine-Specimen-Collection-of-Infant Јас ставав на ќере утрото, по некој час вадев и носев.
Некои деца никогаш не лазат пред да проодат. Така да тоа не е за плашење. Но тоа што матичната проценила дека треба да оди на ортопед е причина да се отиде. Можеби има докторот нешто забележано, може па и нема. Како и да е, ортопед е убаво да се посети заради преглед, да се види до каде е развојот, ќе си даде тој свој совет и ќе си праша пријателката се што ја интересира. Побитно е да се прават вежбите што ќе ги препорача ортопедот за да се зајакне мускулатурата. Ортопед стварно е тешко за термин, можеби не е лошо приватно преглед да се закаже ако сте во можност, зошто за објаснување и разрешување дилеми некако повеќе одвојуваат време мислам.
Мами иста дилема…од пред една недела требаше да однесам ене кесата ми стои дома…планирав едно сабајле да одам покасно на работа да му ја ставам ќесата и да чекам да се помоча ама како да го натерам да му се моча баш тогаш или да стои мирен е тоа е прашањето
Мојов моча нон стоп, мислам повеќе од 20 минути не би го чекала така... ама сепак ќе му го оставам во пелената бар еден сат да собере доволно. Се надевам ќе ви бидат супер резултатите