9 месеци, без некоја посебна причина. Ќе дадев и порано но вон сезона се многу суви мандарините и портокалите па зачекав малку. Лимон проба пред една недела. Наскоро ќе дадам грејпфрут. 11+++
Stavav vo voda taa sekako ne ja saka,vaka vo kasite poise mi proaga Jas limon turam vo voda i kasi uste od 6.5 mes ako go racunas za vovedeno. Kivi i davam od 7 t.e. otkako im pocna sezona
6+ е, вчера дадов портокал прв пат, цел го шмукна. Му подметнав кришка лимон на крај, се искисели и не побара повеќе.
Лимон проба на 4 месеци, икаше и му дадов да шмука и така почнавме, портокал и мандарина на 10 месеци.
Зошто толку и се потат стапалата на малата? Консултација со педијатар зголеменс ни е дозата на витамин Д значи и давам д3 омега и плус пливит д3 2 капки.. промена во потењето на стапалата не гледам
Знаеш дека и на моево ептен му се потат се си мислев дебели чорапи сум му облекла. Ме замисли сега хаха
Na site im se potat....jas ko sto razbrav koa pocna letovo.pedijatar mi rece ne i oblakaj corapi taka se ladi bebeto....valjda zesko im e, baska nonstop pretaat stoznam. Ama mislam veze nema so vit d toa
Мами ај помогнете ми ако некоја знае да ми каже. Утре полнеме годинка, е сега сакам од Аптамил2 да ореминам на Хип3, ама не знам сооднос вода со прашок по колку? На колку милилитри вода една дозерка?
Не пишува начин на дозирање на задната страна? Јас го користам Хип 3 ама Органик. Еве како е дозирањето таму:
Еве како пишува. Во ред е тоа ама моите од Аптамил пијат по 180мл односно готов оброк излегува 200мл. Овде препорака по 150 готов оброк два пати на ден, не знам дали ке и биде доволно тоа млеко.
Преводот на Хип2 ми немаше логика и го гребев за да го видам англиското и бев во право, не беше исто и си терав по англиското. Види случајно и кај ова да не е така. Кај моето (хип3) сега е во ред преводот. Иначе препорака е тоа за колку пати на ден, ако плачат секако дај им уште еден оброк.
Zdravo mamicki.Malovo mi ima 7 meseci i 2 nedeli.Redosledot na ishrana ni e sleden: mleko ,ovosna kasa,mleko,rucek,mleko,posle sakame ovosno sokce ili kiselo mleko so urda,palenta ili sirenje i pred spienje mlecna kasa.Probav bitolsko mleko go piese po izvesen period go bluckase,se ptefrliv na domasno kravjo (razredeno),problemot nie sto od sabotata navaka nesaka da pie mleko(nautro edvaj so molenje do kaj 70-90,napladne stigase od 40 do 60,poslednoto pienje edvaj do 60) deneska samo 70 ml mi ispi .Dali nekoj se soocil so vakov problem?
Imam chicco aspirator ama nekako ne sum bas zadovolna kako vlece,edna nastinka ne izdrzaa tie za sobiranje mrsuli...predlog za drug,nekoj elektricen se spominjase niz temive kade go ima?
Мајка не е мало за кравјо млеко? Носко се препорачуваше низ форумов, некаде прочитав дека го има во некоја аптека Оскар (појма немам ни каде е), ако не од Бугарија барај некој да ти го донеси.
Јас го имам Носко. Влече многу стварно, со друг не може да извадиш толку секрет, колку со него.Само ради бучавата од правосмукалката син ми веќе има фобија од него, па избегнувам да го користам, само ептен во зорт. Прашај тука, пишува дека го има. Јас го купив пред околу 3 недели негде од kiwi.mk, но гледам го немаат веќе на залиха.
Јас имам на исомар, само на уста принцип е не е со додаток за правосмулалка, супер е малку кога беше настината градите ме болеа од влечење ама вади се