Едниот дел оди во носето на детето, другиот дел, што кај другите аспиратори е направен за тргање со уста, тука е прилагоден да се стави во цевката на правосмукалката. Стварно страшно звучи, но сосема е безбедно бидејќи така е стилизиран и направен со мембрани со што вшмукувањето не е насилно. И мене ми беше страв, но пробав на мене и воопшто не е непријатно. Како скокоткање се осеќа. Има упатство како треба да се постави делот во носот, малку како навкосо и воопшто не е страшно, а е многу ефикасно.
Мојов и сега не сака да биде у близина кога чистам нос, а не па и кирби да уклучам Ова со правосмукалка некако мачно ми личи, уште таа да ми се мафта околу, и да ја вадам на секое влечење мрсули.. Јас имам исомар аспиратор, со уста влечам и успешно е, ако тече многу носот ставам спреј аквамарис.
Јас имам електричен еден од амазон т.е го порачав Германија да ми стигне. Ако имаш каде да ти стигне , го препорачувам скрос. Од блиска ми е предложен ваде се , до шлајм , секрет прочистува макс. Околу 39€ е ама си вреде скрос. Полниш 30минути и до 2месеца држе батерија.
Е вака нешто. Не со Носко кога ќе го земам, па мкни и правосмукалка. Ефикасен е да, ама начинот на употреба е ужас. Ништо асално нема во МК.
Да самиот начин звуче застрашувачки , ама мислам дека е навика , што знам ја немам искуство ама од шубе не би го купила и барав некоа друга алтернатива да имам ако треба. Исто скоро видов кај Николина се за мајки на стори на инстаграм , носе и прочистуваше на ќерка и со шприц полн со мајчино млеко и вбризгуваше. И ептен се прочисти малото. Ама ја и тоа не би можела Мислам дека ќе си го засркнам детето
Ти демек прво бебче а?Се си заборавила. Големата на 7 ,а малава на 8м. Сокови уште не ми текнало да дадам, ама може мислам од 6+.
Sto ti e stabilno? Mojata sedi od 6 i neso sitno ama stabilna bese nekolku minuti pa tresnuvase nanazad. Posle nekoj den koa pagase se zadrzuvase glavata da ne i tresne. Jas ja racunam od togas deka sedi,posto sedi x vreme
Стабилнo седење е пoсле фазата на лазење, правилнo (кажанo oд oртoпед), гo свиткува нoџетo и си седнува самo без пoмoш. Мoетo пoчна на 8 месеци. И првoтo ,а и втoрoвo (денес прави 6 месеци) вooпштo не ги седнувам или перници да ставам пoзади грб.
Toa e sednuvanje, ne sedenje. Jas ko sto znam ne mora bebe voopsto da lazi ama mora da nauci da sednuva samo. Mojata sedi od 6 mes ama sednuva sama od pred nekoj den znaci na 7.5. Ne lazi, se kreva na site 4 lizga butka nanazad ama seuste ne e trgnata napred