Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Јас сметам да си седи подолг период без да падне и без да се држи.Значи еден оброк да изеде без да падне.За така и мојата на седми правеше полека се спушташе.

Инаку уште не лази мојата ама се дига веќе да се исправи.Како куче е ама не знае да мрда нози и раце па само ржи:rofl:.Ама стварно ржи:rofl::rofl:.

2. minne992

minne992 Форумски идол

Не играј ма се имам заборавено :drunk::D
    Незнам ова моево ке го седнам и неколку секунди легнува и се врти на стомак , чудно ми е некако многу бавно се прави другиве се сеќавам по спремни беа .

Ava.84 likes this.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Машко е ;) Ние жените попргави сме:angel:.
    Шала настрана ама не ги споредувај, секое со свое време.Јас исто споредувам, имам книга во која е се запишано кога седнала големата , кога сама застанала, забче, лазење , се.Што си правам , филмови .Нешто демек не е ок детето(facepalm).Да им јадиме газињата најубави , нека си растат само здрави и живи.А ние ќе си се смееме еден ден на самите себе:tmi:.

Oneo, CareTee, Pacient srna and 4 others like this.
  4. LucyLu

LucyLu Популарен член

Бебе хоме има електричен. Јас се спремив да го купувам божем маж ме предомисли :?: Додека пишувам да го проверам дека на попуст нигде не е достапен. Види си по некое време може пак ќе има ако те бендиса :D

Pacient srna likes this.
  5. lilo

lilo Популарен член

Сега сме седум месеци.Мајки нормално е да извади малата заби двојки горе а единици сеуште нема? Набрекнато и е целото непце како да ми се чини ќе ги вади наеднаш сите четири и единици и двојки. А двојката мислам и ѕирка.
    Долу има единици уште на 4 ипол месеци.

6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

и кај нас горе излезе прво двојката, набрзо после тоа единицата и од тогаш пауза...и сега многу ми е смешен кога ќе се насмее десно има заби лево не :D

LivingGlam and lilo like this.
  7. Marge

Marge Популарен член

Можно е. Моето ги извади така, прво двете двојки заедно, па после неколку дена, двата кеца заедно. А пред тоа ги имаше долните кецови и едно двојче долу, другото ни трага, ни глас. Еве дури сега го извади, скоро месец ипол после првото. Кај забите навистина нема правила.

LivingGlam and lilo like this.
  8. lilo

lilo Популарен член

Леле душа. Можам да го замислам. Хахаха

Благодарам девојки.

doubleinfinity and Marge like this.
  9. LjLj

LjLj Истакнат член

Се удираат ли вашите бебиња со глава од оградата на креветчето ? Како да знам дека не е лош ударот ? Може ли да се повреди ?
    Имам дрвено креветче и овој период почна да лази наназад, седнува, прета , се врти на сите страни и може да се удри со главата од оградата. Таму ми е најбезбедно да ја оставам за да завршам нешто, а не ми е у видик.. обично не плаче ама некогаш плаче и се смирува кога ќе ја земам.. ама сепак не знам дали е од ударот или дека ја земам :^)
    Знам дека ќе научи до каде и се границите на креветчето со тек на време, ама се плашам да не се удри на фонтанелата.. :worried:

10. kanella

kanella Популарен член

Ќе сакаш да ми кажеш марка? Или уште подобро линк пушти ми, не можам да го најдам.

11. kanella

kanella Популарен член

Како да и помогнам да ги исфрли мрсолите полесно? Затната е на уста диши, а носот полн мрсули. Прскам спреј за нос, влечам со аспиратор оној со шмукалка за уста ама не излегуваат секогаш, и многу малку.
    Препорачајте ми и некој аспиратор на полнење или батерии, ова не чини што го имам.

12. Poppins

Poppins Популарен член

Ај пробај пиши вака прв е одма излева

feria nasensauger

Линк незнам/неможам од апп да пуштам , ако знајш како управи ме :D Само тоа неможам да го научам никако дали постое :D

13. Luna91

Luna91 Популарен член

И мојов е 7 месеци во 3 дена ги извади горните двојки. Јас кецовите ги чекав цели подуени му се, тоа двојките излегоа.
    Во врска со муабетот за седењето моево веќе седи стабилно во смисол да го седнам јас. И на земја на подолга си седи седнат, си игра не паѓа. Од лежечка положба не седнува сам.

lilo and minne992 like this.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Мојов сите четири наеднаш ги извади. Прво двојките беа тргнати, ама наеднаш четирите излегоа. Баш и слика ставав на форумов, истото го прашував.

lilo likes this.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Koga ke se izgrebat stavate nesto za pobrzo da zazdravi da nema beleg? Bebe loso se svrte dur ja oblakav se bapna na moj nokt pod okoto,ima losa grebanica i koa i se spie si gi cesa ocite pa i ranata. Strav mi e luzna da ne i ostane ne znam sto da i pravam

16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Кога и бришам лиценце наутро и кога ставам кремче, ставам малку и на гребаното.Мојата нон стоп сама се гребе.

minne992 and Pacient srna like this.
  17. Pacient srna

I jas bioderma duri se mislev i purelan da i staam...ziva ke se izedam kako mozese na noktot da mi se zdene taka...a ne mi se ni dolgi namerno gi secam da ne ja izgrebam

Ava.84 likes this.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се случува не се нервирај:hug:.Ехе уште колку ќе паѓа и удара, ама така растат :).Не знам што е тој пурелан, ама секако ќе поминенема ни да се сеќаваш за некоја година оти ќе ги има многу:D.

19. Luna91

Luna91 Популарен член

И мене ми се има случено. Мали се брзо им се регенерира кожичката. Нема да му остане белег. Јас не мачкав со ништо.

Pacient srna likes this.
  20. Pacient srna

Onoa na medela za gradi, koa me grizese mn brzo mi gi opravase zatos mi tekna na nego

Ava.84 likes this.