1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    34.025
    Јас сметам да си седи подолг период без да падне и без да се држи.Значи еден оброк да изеде без да падне.За така и мојата на седми правеше полека се спушташе.

Инаку уште не лази мојата ама се дига веќе да се исправи.Како куче е ама не знае да мрда нози и раце па само ржи:rofl:.Ама стварно ржи:rofl::rofl:.

На Slonce91, IRBBB, minne992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    26.767
    Не играј ма се имам заборавено :drunk::D
    Незнам ова моево ке го седнам и неколку секунди легнува и се врти на стомак , чудно ми е некако многу бавно се прави другиве се сеќавам по спремни беа .

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    34.025
    Машко е ;) Ние жените попргави сме:angel:.
    Шала настрана ама не ги споредувај, секое со свое време.Јас исто споредувам, имам книга во која е се запишано кога седнала големата , кога сама застанала, забче, лазење , се.Што си правам , филмови .Нешто демек не е ок детето(facepalm).Да им јадиме газињата најубави , нека си растат само здрави и живи.А ние ќе си се смееме еден ден на самите себе:tmi:.

На Oneo, CareTee, Pacient srna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Бебе хоме има електричен. Јас се спремив да го купувам божем маж ме предомисли :?: Додека пишувам да го проверам дека на попуст нигде не е достапен. Види си по некое време може пак ќе има ако те бендиса :D

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Сега сме седум месеци.Мајки нормално е да извади малата заби двојки горе а единици сеуште нема? Набрекнато и е целото непце како да ми се чини ќе ги вади наеднаш сите четири и единици и двојки. А двојката мислам и ѕирка.
    Долу има единици уште на 4 ипол месеци.

6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    5.152
    и кај нас горе излезе прво двојката, набрзо после тоа единицата и од тогаш пауза...и сега многу ми е смешен кога ќе се насмее десно има заби лево не :D

На LivingGlam и lilo им се допаѓа ова.
  7. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    3.870
    Можно е. Моето ги извади така, прво двете двојки заедно, па после неколку дена, двата кеца заедно. А пред тоа ги имаше долните кецови и едно двојче долу, другото ни трага, ни глас. Еве дури сега го извади, скоро месец ипол после првото. Кај забите навистина нема правила.

На LivingGlam и lilo им се допаѓа ова.
  8. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.294
    Леле душа. Можам да го замислам. Хахаха

Благодарам девојки.

На doubleinfinity и Marge им се допаѓа ова.
  9. LjLj

LjLj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    495
    Се удираат ли вашите бебиња со глава од оградата на креветчето ? Како да знам дека не е лош ударот ? Може ли да се повреди ?
    Имам дрвено креветче и овој период почна да лази наназад, седнува, прета , се врти на сите страни и може да се удри со главата од оградата. Таму ми е најбезбедно да ја оставам за да завршам нешто, а не ми е у видик.. обично не плаче ама некогаш плаче и се смирува кога ќе ја земам.. ама сепак не знам дали е од ударот или дека ја земам :^)
    Знам дека ќе научи до каде и се границите на креветчето со тек на време, ама се плашам да не се удри на фонтанелата.. :worried:

10. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Ќе сакаш да ми кажеш марка? Или уште подобро линк пушти ми, не можам да го најдам.

11. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Како да и помогнам да ги исфрли мрсолите полесно? Затната е на уста диши, а носот полн мрсули. Прскам спреј за нос, влечам со аспиратор оној со шмукалка за уста ама не излегуваат секогаш, и многу малку.
    Препорачајте ми и некој аспиратор на полнење или батерии, ова не чини што го имам.

12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    Ај пробај пиши вака прв е одма излева

feria nasensauger

Линк незнам/неможам од апп да пуштам , ако знајш како управи ме :D Само тоа неможам да го научам никако дали постое :D

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    17.904
    И мојов е 7 месеци во 3 дена ги извади горните двојки. Јас кецовите ги чекав цели подуени му се, тоа двојките излегоа.
    Во врска со муабетот за седењето моево веќе седи стабилно во смисол да го седнам јас. И на земја на подолга си седи седнат, си игра не паѓа. Од лежечка положба не седнува сам.

На lilo и minne992 им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Мојов сите четири наеднаш ги извади. Прво двојките беа тргнати, ама наеднаш четирите излегоа. Баш и слика ставав на форумов, истото го прашував.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Koga ke se izgrebat stavate nesto za pobrzo da zazdravi da nema beleg? Bebe loso se svrte dur ja oblakav se bapna na moj nokt pod okoto,ima losa grebanica i koa i se spie si gi cesa ocite pa i ranata. Strav mi e luzna da ne i ostane ne znam sto da i pravam

16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    34.025
    Кога и бришам лиценце наутро и кога ставам кремче, ставам малку и на гребаното.Мојата нон стоп сама се гребе.

На minne992 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I jas bioderma duri se mislev i purelan da i staam...ziva ke se izedam kako mozese na noktot da mi se zdene taka...a ne mi se ni dolgi namerno gi secam da ne ja izgrebam

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    34.025
    Се случува не се нервирај:hug:.Ехе уште колку ќе паѓа и удара, ама така растат :).Не знам што е тој пурелан, ама секако ќе поминенема ни да се сеќаваш за некоја година оти ќе ги има многу:D.

На LivingGlam, ivance.., Pacient srna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    17.904
    И мене ми се има случено. Мали се брзо им се регенерира кожичката. Нема да му остане белег. Јас не мачкав со ништо.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Onoa na medela za gradi, koa me grizese mn brzo mi gi opravase zatos mi tekna na nego