Ви се случило бебе да плачи во сон? Како да цимоли ама и по фацата се гледа дека сонува нешто неубаво. Како да реагирам во тие моменти? Јас му зборувам тивко ама некогаш почнува да плачи на глас Има 6++ месеци.
Da, ja zimam ja niskam i se smiruva. Bas sinoka se rasplace vo son i samo na cucnjevi se smiruvase. Moze sonuva,moze zabi da se....kaj nas sinoka bea zabi
Да, често. Уште мојов така прави, 9 месеци има веќе. Синоќа баш нешто пак се плашеше. Убаво си правиш, само теши го, нема што друго. Јас го галам на главчето и му шушкам. Некогаш се буди и брзо се смирува, а некогаш и без да се разбуди се смирува.
I kaj nas se alucilo dva tri pati ke mu posh'shkam i go galam na grbce i prodolzuva so spienje ili ako se raznrda i ja ko IRBBB ciceto odma
Dali mockata na bebe treba i dalje da e prozirno bela otkako ke pocne da jade? Mi se izmoca u sred menjanje pelena i si ima zolta boja vo sustina ko nasata...pretpostavuvam ok e jer i kakata se smeni so nemlecnata dohrana ama da si prasam za sekoj slucaj
Може смешно е ама јас и капнувам од млекцето на гребнатото и магично и ги снемува гребнатините од лице
Ноќе не сака цице веќе некое време. Се доевме ноќе без силиконска и створи некоја одбивност. Нема шанси уста да отвори ноќе.
моето имаше некоја мала инфекција на окце и ставав облоги од камилица, ама една тетка ме подучи да капнувам млеко и стварно му помина и од тогаш се нема појавено.
I na ova pomisliv ama gi trie ocite ja trie i grebanicata...zatoa se sekiran deka ke i ostane beleg ne moze ubavo korupka da fati
И моево се буди и плаче во спиење понекогаш така. Многу често исто не сака да цица, го гушкам, му шшкам и му викам - се е во ред мило, мама и тато се тука. Некаде читав дека така треба да користиме кратки смирувачки реченици, ама не да зборуваме многу.
Препорака од педијатар, зимава да дава сируп за имунитет било кој, е сега кој е добар, искуство? За беба 11 месеци.
Да растат како бисерчиња на девојчето со преубаво име ☺️ ќе ни кажеш ли мама од каде ги нарача колачињата, преубаво изгледаат?
Незнам колку се гледа на сликата, освен со хидроген да и го исчистам што друго да и ставам за ноктето загноенко и е. Не и расте ноктот во месото имаше од страната живец и крвче и претече денес гледам и загноел прстот.