Не користам сега, ама за големата го имав за поклон добиено.Дали 2-3 сум го користела и не ми беше практично.Ставаш се што може бебето да смачка.Боровинка, банана, праска, малинка итн.
Jas kupiv od eurofarm ama ne silikonsko nego mreza materijal....2-3 pati probavme bebe ko da se gadese od nea, koa i davav parce ovosje poveke jadese i go bataliv
Даа ептен јака работа ми е кога има проблем со забите и ставам овошје (банана, јаболка, слива...) убаво изладено од фрижидер и глода се смирува ептен, истата ја имаме и ние интересна и е де смука, де ја фрла на земја и се така во круг
I moeto e so mrezicka, od Germanija letovo mi go donesoa, prv pat vidov vakvo nesto i na site raskazav sto dobi bebe, se skapav objasnuvanje, mislejki nazad sme so novitetive. A ete, imalo i kaj nas, i toa da biras mrezesto, silikonsko, vakvo, onakvo…
Дечки ај малце помош, на син ми му никнаа запчиња али мене градата ми ја направи малце со рана од што гризе и сега при цицање ме боли. Со што би можела да ја мачкам?
Jas mackav purelan na medela ama bilo koja takva ke ti brka rabota. Dali bebinjava i dalje gi banjate sekoj den?
Јас имам ама како со мрежичка , прво не го сакаше ич , а сега портокал , мандарина му ставам секоа ден во неа и ги шмука скрос. Банана и јаболка коа ставав не му беше занимливо. Преку 2 дена го бањам и јас.
Купив и бајаги пробував да ја користи, но бебе не си ја држеше сам и плус цел се правеше заникаде, па требаше нон стоп лигавче да носи и се откажав
Letoto da, sega preku dva dena,a gaze kakano sekoj den. Po moe ladno e za glava mienje sekoj den, sega ne se potat, a i jas glava ne mijam sekoja vecer, taka da vaka preku 2 dena mi e ok. Nego, za nosko pred nekoj den citav za na pravosmukalka sto e, za pogolemiot sestra mi uste bebe koga bese mi go zede, pred 5.5 god. Na pamet ne mi padna da vlecam na bebe so takvo, so vklucena pravosmukalka. Sega ve citav i aj vikam da go otvoram, neotpakovano mi stoese so godini, go probav na mene prvo da vidam da ne mi ja ishmuka facava, ama ne ova stvarno bilo zakon za vlecenje se zivo i divo. Gi sednav dvajcata na krevet i gi iscistiv, se izvade, posle zametiv so pravosmukalkata muabetot mi e ako ne proba covek nema da znae.
До кога ќе користите Д3 + омега? И дали има други освен Babytol i Dr. Leo? Ние од 8ми ден редовно ги користиме Babytol, планирав до година, ваљда ќе ни каже педијатар дали понатаму треба или не. Гледам од денеска поскапени се,512 ден а последно ако не се лажам 420 ги зедов. И во аптека жената рече од денес имаме многу поскапување на одредени производи.
Незнам кој ќе има поголеми трауми од мењавање памперс јас или малава. Нема нешто што немам пробано. Додека и ја вадиш седи мирна, после бега и нема шанси да и ставиш памперс. И кога ја облекувам алишта иста приказна, со вриштење со се. Мислев од скокот е ама еве искочи од 6 скок а ништо не се промени. Ќе се врати ли на старо некогаш или да се препотувам на секое мењавање пелена?
Јас омега до 6 и пол месеци и ги прекинав. А д3 давам на пливит, со рецепт се 30тина денари. Има и омегамед во зегин д3+омега и тие беа со цена +- како др лео.
Не знаев во која тема да пишам, па валда може и тука. На бебе од ладно и ветер образите му се направија црвени и рапави, што да мачкам за да "оздрават" и која крема за заштита од студ е добра?