Imas weleda za veter i ladno zemi si ja. A za ozdravuvanje bi trebalo so taa sto ja mackas na lice sekako. Moeto od ligavenje pravi suvi krugovi na liceto pa mackam bioderma ako nema atopicen ama top e pomaga odma
Секој втор, трет ден ја бањам. Инаку секој ден пред спиење мијам газе, стапала, раце и заби и тоа и доаѓа ко увод пред спиење, демек рутинава ја запазуваме...
Лелелее истооо не дава нити памперс(че и го извадам и право се врти, се тегни по креветот никако не дава да и го наместам), нити облекување/соблекување. Се е со плачки, со врескање мислиш некој ја коли. Баш истрауматизирана сум и јас
Мојата денес влегува во 7ми скок иста е со памперсот.Ја облечувам на земја оти многу се движи и ми е страв да не ми рипне од комодата, а висока е 1м. Давам играчки не бе важно е да се исправи и стои со нозете и рацето на земја и со газето надоре.Па ја става главата на земја и вика де(демек ѕе).Ем ми е смешна ем ми се плака.Па ја исправам и пак ја легнувам додека земам нешто таа пак отишла некаде.Многу ми е жешко од менувањето на пелените. Ама и се преморувам како да сум исчистила пола стан.Преска ја оставив и мака нема со голо газе си лази.Се надевам дека ќе помине.
@Ava.84 @Bulibu Обавезно ја оставам и јас по 10 минути сигурно така гола. Мојава сега за се се фаќа и исправа и игра во место, горе доле и вика аа аа ааа. Пресмешна е, ама дефинитивно траума имам од пресоблекувањето. Не е само за памперсот и за облеката протестира. Цело маало знае кога се пресоблекуваме мислам. Не да се потам жива вода… Многу ми е криво вака што почна, баш океј беше. Сега со вриштење тоа трескање од земја, па како се опира , двајца со татко и една пелена неможеме да ставиме. Незнам што се немам пробано. Едно време со банана да држи ми успеваше. Сега не, одма знае што следува. Колку се интелигентни тоа е чудо. Ако остане ваква незнам како ќе издржам. Од 3 часа почнав на секој 4/5/6 часа да и мењавам памперс, се ќе правам само тоа не.
Искрено, поим немам. И онака војна водиме за д3 да се напие, уште омега ми фалеше. Можи да има штета дека не давам повеќе? Знам за бенефитите.
Јас истата мака ја имам од кога се роди сега 9 месеци, кога ја бањам само што ќе ја спуштам за да ја облекам почнува да вришти. Пелена? Секое менување војна е бега се врти, си седи гола a јас не можам да ја фатам
А некоја мајка да не утеши, ова плачење и бегање со голо газе при менувањето пелени и облека до кога вака Читам не сме само ние, мн не имаКако што рече и една членка погоре се препотувам и веќе дигнав раце, пелено менам после 4-5 часа.
14 месеци направи денес, исто е уште. Давам четка за заби електрична да и вибрира во рацете и да лежи мирна. Или телефон пуштам јутуб, друго чаре нема се сум пробала. Ова следно за проба
Па не би било лошо да поводите уште малку војна барем до година да ги даваш ако успееш Не дека оние што не земаат им се јавил проблем некаков, ама сепак си ги знаеш бенефитите
Majkii bebeto vadi zabi i dosta place megutoa sega i place i kako da se tegne taka place i doktorkata vika stomaceto deka ja boli. Nu dadoa linex ama ne pomaga i koga cica kako da i krcat crevata slusam(ne e gladna) nz od sto moze stomak tolku da ja boli , redovno si kaka jade itn. Sekako od pon pak na lekAr ke ideme
Како ги возите бебки у количка? Накај вас свртени или обратно? Мојава не сака обратно свртена, ако не ме гледа одма се буни.
Обратно свртена. Туку може ли одеднаш горните кецови и двојки да излегуваат.Отечени и се 4 те заби? Бебушките ви изиграваат ли правосмукалки?
Само накај мене свртен го возам. Мирен си е. Штом заспива ја спуштам корпата во лежечка позиција. Обратно не сум го возела до сега.
Јас никако не ја возам, се откажав од количка, не сака и не сака. туку во скок ли сме или што е работава, ич не спие бебе, вчера две дремки по пола саат имаше и толку, никако не можеше цврсто да заспие, 00h не фати, еве сега 3 саат по полноќ, дежурам поцица, заспа ја оставам и одма : аааа ааа