Zdravo.Mi treba pomosh.Moeto dete ima primeno edna vakcina na ragjanje,i edna na 6m..no kako se informiram povishe, sakam da stopiram.Dali moze da mi pomognete i da mi pratete kako treba da izgleda taa izjava shto treba da ja dostavam do dispanzer.Ve molam i vi blagodaram
Она што ти предлагам е да побараш прием во фејсбук групата „Вакцинирањето право на избор - слободата над се“ и за прием внимавај да ги одговориш трите прашања при барањето за прием. Прочитај го уводното упатство, и мислам дека се ќе е јасно. Линк https://www.facebook.com/groups/vacchoice/ Ако треба нешто друго, напиши ПП
И кај мене исто, иако имам дадено и изјава ( првата пред 13 години ) и свечано сум потпишан во школските картони дека одбивам. Не трзаат Сега по школските диспанзери имаат и приготвено изјави. Самите тие. Дали е паметно да се потпишува нивната не знам, бидејќи никако да дојдам до една таква
МАКЕДОНИЈА Епидемија на морбили во Скопје, воведена забрана за носење во градинка на невакцинирани деца Од утре не одиме у градинка. Паника ме фаќа. Ја однесов у маркет пред некој ден, у саботата мислам. Сеа ми е страв.
I sega ??????Jas nemozam da ostanam doma moram na rabota nema koj da go cuva i mora vo gradinka.Me predupredija iljada pati od gradinka i cekaa da se sluci ovaa zabrana.Molam za pomos koj e vo slicna situacija kako go resavate ova.
Мајка ми раб само трета смена. доаѓа во 8 после раб за јас да одам да работам и седи до 4. спие едвај 3 саати со него и толку и е. некад излагам порано од раб за да не колабира. некад маш зима боловање една недела за да одмори .. ова трае година дена и ќе продолжи така.
Jas nemam apsolutno na nikoj da se potpram nitu za edna minuta cuvanje.Bukvalno sme sami.Se plasev od ova ke zemam boleduvanje od edna nedela no sto potoa???
Јас мислев маж да смени работа едно време. Јас прва да одам а тој втора за да може сами да го чуваме. . барај си чаре не е на арно ова...
I Каде има забрана за во градинка, моето не е вакцинирано и си оди. Зошто страшно, јас имам прележано морбили на 10 месеци и што ми фали, ништо