Ќерка ми е 7 години и пред некоја недела осетив дека мириса на пот.Малку сум уплашена нели е премала за да мириса?Има ли некоја мајка со сличен "проблем" и што котистите најчесто против непријатен мирис ?Кој антиперпирант може да го користи за нејма возраст?Многу е мала за антиперспирант ама па несакам и децата да не ја дружат оти мириса на пот.Загрижена сум многу.
Исто прв пат на 6 години во лето кога беше 40 степени ама Гугл вика нормално било и на форумов пребарував многу Мајки имаат пишано јас мислев на 13-14 години отприлика. Ја туширам секој ден ама наредно лето ќе треба можеби некој скроз природен од аптека или дм да се праша. Или сега да им ставаме на пример само физичко кога имаат.
Pocetok na pubertet, posebno kaj nekoi devojcinja pocnuva porano. Nisto strasno nema, samo redovno tusiranje osobeno po fizicka aktivnost, koristenje na prirodni antiperspiranti, nosenje so poveke pamucna obleka pienje mnogu voda I jadenje pozdrava hrana.
Како беше тој рецептот со сода против мирис што го мачкаа доилки и велеа не мирисат?Од тој да пробам што велите? Пубартет може да го предпијам тој период. Се сеќавам бев 6 одд и се вратив од школо и тогаш сестра ми (средношколка) ми кажа дека првпат мирисам на пот ,затоа мислев и јас како Џоки дека почнува да мирисаат покасно.Како што се е веќе поместено нема ни зошто да се чудам. @Biljarkata првпат го гледам ова БениАна ќе пробам.Сум пробала свашта за мене ама само Рексона ме држи се друго или замиришувам пак или ме чешаат мишките .
Исто е и кај нас,бидејки ние сме помали не користиме ништо но по препорака на педијатар одмиваме со сода и после тоа не плакнам,а понекогаш исто и ова по препорака на педијатар после туширање со бебешка пудра.Имам некаде прочотано и за со оцет ама немам пробано
После операција на крајници дали се случило кај некое дете да фаќа бели налепи на ткивото од крајниците што останало? Се работи повторно за бактериска инфекција со покачени леукоцити и температура
Па ова БениАна е на сода база ваљда, мислам природно е и некој неутрален мирис има. Предпубертет толку рано е малку рано. 2 работи. Може да се посети ендокринолог да провери дали е тоа и второ, многу битно, обрати внимание на исхрана и прашоци по дома. Пилешко исклучи обавезно. Прашоци, шампони- заебани се, едно чудо ендокрини дисраптори имаат. Барај поприродни алтернативи.
Јас за мене користам Aromaco од Lush. Исто е на природна база. Баш пред некој ден го видов и тој рецептот со сода дома што се прави и го запишав. Вака оди: 6 лажици кокосово масло, 3 лажици сода бикарбона и 3 лажици нишесте (cornstarch на англиски) и неколку капки есенцијално масло (за мирис поубав). Е сега не знам дали на таа возраст нема да се појави иритација на кожата од сода. Можеби прво пробај со бебешка пудра по малку. Инаку мојот е скоро 8 години и летово знаеше косата да му замириса малку кога беше претопло. решавав со често миење ама за на друго место не знам ни јас што би правела.
Сите прегледи во систина се 3800 ден, барем толку беа до пред некој месец, без разлика на кој оддел или кај кој доктор, буквално едно добар ден е толку.
Систина е ова..За жал какво ни е здравствово во државава некогаш ќе мора да платиме ѓавол ипол само за еден преглед. Сакале нејќеле за дете ќе дадеш, а овој доктор е еден од најдобрите за детска хирургија.
Ako e samo pregledot tolku kujznaj kolku se drugive raboti, no za dete ke Dades nema da mu ja mislis.
Premnogu, nie imame privatno zdrastveno osigurivanje ama ne sme sk, ne mozi bas da go koristime koga sakame. So pomin da mu e, videte so ke kazi doktorov.