1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца на возраст од 5 до 9 години

Дискусија во 'Дете' започната од marchi-cool, 15 декември 2018.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    8.150
    Воспитувачката на ќерка ми вика во градинка е "борба". Знаат дека мора да јадат бар нешто оти тоа е нема друго. Дека мора да си земат совреме играчка оти некој друг ќе им ја земе.

Дома друга приказна. Конкретно кај вас ми личи, ве има научено скроз дека ќе му удоволите со тек на време и може грубо речено ама ве врти околу прст.
    Знае дека ако седи на маса (пример) пола час, на крај ќе се изнервираш и ќе му дадеш да јаде.
    Дека ако бара да игра, ќе станеш да играш итн.

Ако не си пробала, пробај со стратегија 2-3 дена, јадеше што јадеше, по 15-20 минути се крева јадењето од маса и тоа е тоа.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.520
    Така е од збор до збор и не само со јадење со играње цело време и не спие сам, некој до него да е цело време и се буди и во момент да не си до него, приврзан за нас цело време.
    Имам пробано да му ја земам чинијата ќе се расплачи па ти ме нејќеш и така зборува, грев ме фаќа да не му давам да јаде, ама ќе ми даваш вика, ако ми даваш ќе јадам. И со ова играњето само ајде да си играме цело време тоа му е прво шо прашува од градинка дали ќе си играме и играме,не дека не е наигран,но не можеш ни да прекинеш за момент пак ме бара.|(

3. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    6.928
    До 22 години јадев бавно, полека, и бев макс 50 кила, здрава, витка..
    Почнав да работам работа, од нога што се вика, да се јаде.. Почнав да јадам многу брзо, ми остана и навика..
    Се прејадуваш, голташ парчишта недоџвакани.. И сега не сум толку слаба и витка.. И стомакот.. Да не зборувам..
    Тежина после јадење обавезно..
    Океј може два часа се многу, ќе убрузваш некако, ама муабет ми е, не форсирај, не го брзај директно, пошто храната најдобро е полека да се внесува..

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.405
    Допаѓања:
    9.534
    Елена, тука сум, пиши што е проблемот

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.569
    Допаѓања:
    14.074
    Ќере е 6 ипол години и почна да ми кажува за симпатии. Они уште од градинка нешто си имаа демек дечковци, ама тоа беше детска игра, врска немаа.
    Е сега гледам и се бендисува едно детенце и денес му пишала писменце и му го дала на излегување. Беа во иста група во градинка, сега се различно одделение, ама во исто школо. Па дома сега направила уште едно со срциња со светки.
    И јас останав некако без зборови. Не знам како да реагирам. И реков ако си му дала писменце, ама другово мислам да и кажам да не го дава.
    Маж ми го гледам збунка е. Мислам дека не му се верува дека бебето порасна веќе.
    Оф бре, едново вришти за цицка и купувам пелени, а другово ми бараше кроп топ летово и сега се занимава со симпатии. Не сум спремна :)

На happygirl, azelea, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    12.391
    Ќе ти пишам директна порака, да не се расплинувам тука. :)

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.569
    Допаѓања:
    14.074
    Е ќе се убијам. Добила повратно писмо, нацртал цртеж зетов за рака фатени, па стикер некој залепен. Преслатко ми дојде, ама од друга страна не е рано за вакви работи? Како да реагирам? Да не грешиме нешто со маж ми? И зборуваме колку се нормални симпатиите, што е всушност симпатија, ама навистина не сум сигурна што да правам.
    Да се јавам на сватовиве да пиеме по еден шток, ете тоа ми доаѓа :)

На MilaSs12 и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.469
    Допаѓања:
    18.768
    Јас мислам да не ставаш преголем акцент на тоа,детска работа ќе помине ако го игнорираш.
    Денешниве генерации како да се понапредни,па уште од градинка имаат симпатии. Но сепак тука имаат влијание и воспитувачките,самите ги класифицираат како пар,пр.се фатило два дена по ред малово со исто девојче и одма ,,Трајко" си фати девојка,најубавата ...

На MilaSs12, lackygirl и thinkerbell им се допаѓа ова.
  9. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    36.187
    Нормално е да има симпатија на таа возраст. Осознаваат дека се различни по пол, осознаваат ерогени зони (од почнуваат со ова), имитираат возрасни. Затоа имаат "симпатии". После следува фаза на не сакам со машки/женски да се дружам па во пубертет се првите вистински симпатии.

На lackygirl и thinkerbell им се допаѓа ова.