Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца на возраст од 5 до 9 години

Дискусија во 'Дете' започната од marchi-cool, 15 декември 2018.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.226
    Допаѓања:
    42.161
    Моите се 5 и 8 и пол и спијам со нив уште.

2. elena.93

elena.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    182
    Дали им се има случено на вашите деца од 5 години цела недела да ги боли главата? Прво мислев се удрил некаде, не застанува по цел ден, ама сега почнува да ме загрижува.. Вика дека целата глава го боли, а и многу е раздраздлив деновиве и некако полн со емоции кои сеуште не може да ги исконтролира, што е нормално..

3. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    1.775
    големиот штом го заболеше глава знаев дека ќе се разболува.
    Глава може да боли од премголема активност а малку сон. Од касно легнување навечер. Ама што знам,некако на 5 години глава да боли... јас до 25 години немав никогаш никакви главоболки. Можеш да дадеш парацетамол ама консултирај се со педијатар

4. Fifisita

Fifisita Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Мајки ќерка ми 9 години. Последните 4 месеци станува во сон ,зборува неповрзани работи, шета по собите. Потоа многу и студи и се гади. Читам со нет дека се ноќни терори.Јас мислам дека е некој уплав.Дали знаеше нешто народно бабинско како да и помогнам

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    8.402
    Проверете очи, викаат глава од тоа може да боли. Мене во детството ми се расипа видот и немав главоболки, ама често деца имаат.
    @mKdevojce син ми 6 не сака да заспива ако нема никој во собата со него. Не ми е проблем, детенце е мало уште. Додека се осеќа сигурно само со нас, тука ќе бидеме.

6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.226
    Допаѓања:
    42.161
    Имав порано пишувано дека ќерка ми од 8г има мали темни влакна на интима, тогаш матичната кажа дека не е опасно и дека е проблем доколку почне да се поте и да мириса потта, ваљда тироидни хормони се во прашање. Е вчера таа самата си кажа дека се испотила и мириса. Секако ќе ја прашам матичната од понеделник, ама и тука да прашам дали има ист случај.

7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    28.635
    Ран пубертет... дури и не сум сигурна дали е ран, ако земеме во предвид дека на 10 години некои девојчиња добиваат циклус.
    Не мислам дека е нешто страшно, не постои точно определен период кога девојчињата влегуваат во пубертет. Некои порано, некои подоцна, ама од 8 до 12 годино се случуваат тие пубертетски промени. Срамни влакна, потење, мирис на пот, мрсење на косата, акни... тоа е.

Ќерка ми поголемата е 12 години. Пубертестки знаци околу 10 годишна возраст покажа, циклус сеуште нема добиено.
    За почеток коростеше ролон Еуцерин алуминиум 0 % , добар се покажа, не мирисиаше откако почна да го користи.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.428
    Допаѓања:
    25.102
    Јас конечно ги преместив двајцата во детска, досега со мене спиеја, цели 5 дена спијат таму :party: големиот е 7 год, малото 2 и пол. Многу тешко првата вечер, плачеше многу големиот, се лутеше, многу емотивно го помина. Ама штом заспива тој не се буди ич цела ноќ мирно спие, малото не спие мирно, нон стоп се врти, па се случува да одиме да го презаспиеме ама ретко. Иначе лежам со нив дур не заспијат, големиот мисли дека таму спијам :D ама си велам да му кажам дека ги оставам дека сами спијат.