1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца на возраст од 5 до 9 години

Дискусија во 'Дете' започната од marchi-cool, 15 декември 2018.

1. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.908
    и мојот големиот, има 13 години до 2ипил некаде јадеше све после веќе не,некое време знаеше и да поврати ако види одредена храна сега кажува дека водена храна неќе му се гади

2. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.945
    Допаѓања:
    7.703
    Дали и каде ги носите на ортопед?
    Синко повремено се жали на болки во нозете, а двајцата на систематски им рекоа дека имаат рамни стапала и треба да носат влошки, вежби...
    Не знам кај да ги однесам, некако тие што се извикани претежно со бебиња работат

3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    40.732
    Орто плус Пед работат со сите возрасти
    Јас за мене имам одено кај Александра исто

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    3.749
    Бебето во неуромедика го однесов и баш прашав за поголемата ми рече може земи си упат и дојди.

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.729
    Допаѓања:
    5.715

може ќе ти помогнат некоја од овие вежби и дома да ги правите , син ми е исто со рамни стапала но тој нема болки сега освен лани знаеше на периоди да се пожале (5год е ) и малце газе навнатре со десната нога и повеќе за тоа го носевме пак на ортопед и она рече нема потреба од влошки затоа што е мал и во развој на стапалце е сеуште , само и најбитно нека оде бос без чорапки цело време , и вежбиве да ги правиме и плус ми даде и упат за детска гимнастика и го носам таму вежба со тренер по пола саат , искачување по скали , газење на оние топки/камења бодликави како се викаат незнам точен назив , и на онаа баланс даската и некои др вежби и што зборев со други имаат ефект стварно тие вежби за брзо време кај деца со рамни стапала .

image.jpg image.jpg