1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца на возраст од 5 до 9 години

Дискусија во 'Дете' започната од marchi-cool, 15 декември 2018.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    445
    Имавме таков проблем од кога се породив големата почна да мочка навечер во кревет, така правеше два три месеци и престана,баш тогаш читав некаде дека можело да се деси да мочкаат навечер во кревет до 6 години, кај нас беше затоа што си доби сестричка па малку љубомора, ама сепак зборувај со неа види да не е нешто уплашена

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.912
    Допаѓања:
    20.141
    Па тоа е и ние така висиме и евр мораме се уште затоа што висевме и сега не знае да пази. Деца што не ги пазат ептен се внимателни. Ама те разбирам скроз тоа е што е ако имаш второ ќе знаеш, еве јас тоа викам со второво ич нема да му се тресам сега ни за каши ни за храна ни за дремки ништо go with the flow

3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    2.510
    Ќе може ли препорака на термос/шише за во школо?

4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.981
    Допаѓања:
    12.216
    Добро само мојата ли ќерка е таква инаетлива, на моменти непослушна,бетер од тинејџерка е.
    Јас нешто и кажувам како треба,таа ,е не е така, знам јас како е,нема што ти да ми кажуваш (facepalm)
    Со братчето и сестричката е на периоди...си игра убаво све, па ајдеее почне да ги бутка..8-|
    Пет и пол години е..утешете ме дека е само период кој брзо ќе помине..зошто Бардовци не ми бега искрено.(heidy)

Да се надополнам..од денешните нејзини активности е што на братчето му заплетка мастика во коса тооолку убаво што едвај ја тргнав.
    Само нешто беља да се направи.

5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.660
    Допаѓања:
    27.115
    Да не и се добива помалце внимание? Не намерно али секогаш кога имаме повеќе обврски/ деца знаеме поголемите да ги "тераме" некои работи сами да ги завршат. Или па често е карана?
    Неам јас искуство реално моиве не се тепаат, знаат да се скараат 10 пати на ден во смисла ја сакам ја она ама не се степале.