Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.231
    Зборам за вирус, не за бактерија.

2. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    2.843
    А како знаеш дека е вирус ? И ние имавме проливче скоро цела недела , пробиотик , чаеви ништо не помогна и на крај и ние имавме крв во столицата , многу малку ама забалежително , и да и ние мислевме вирус , а на почетокот и докторката , ама после испадна друго.

На 24.07, wannaBeMomma, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Јас мислам дека крвна слика треба да се направи @TutiFuti , јас на твое место на приватно одма ќе направам. Може да е вирус, ама може и бактерија, а ако е второво, ќе се види на кс. Башка и појасна слика ќе има др за состојбата. Не знам зошто рекол да не се прави :^) Тоа обично велат да се почека 24 часа од почеток на болната состојба за да се добие реална слика, ама кај вас е многу повеќе поминато.

4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Иима вирус , и син ми беше 3-4 дена со темп и пролив . Само крв не забележав кај него ...

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.231
    Абе најубаво е крвна слика да се направи, ама не мора да значи дека ќе покаже. Крвната слика кажува општа слика, може да е од заби, исто дава качени леукоцити некогаш, може се да покаже. А вирусот е најподмолното нешто, тоа само добар дијагностичар ќе прочита симптоми. Јас среќа имам со таков педијатар и немам проблем.

На Poppins и TutiFuti им се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Ajde bre za obicna krvna slika se nategate, ne zae*avajte. Majka idi vo Avicena za 5 min imas rezultati. Ne se misli, podobro napravi nego na sovest da ti bide za gluposti. Jas nikogas ne cekam pedijatar da mi rece sekogas sama idam pravam isto i brisevi. Dodusa nasava pedijatarka nemora ni da i recam odma vika sestra da mu zeme vo ordinacija :D

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    107.231
    Жената рече немале приватна лабораторија. Не е битно, ама стварно се претерува со боцкање.

На fairy88, mimiiiii, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    34.198
    Јас како што реков во мојот град нема приватна лаб.
    До утре ќе чекам и ќе направам кс доколку не се смири сега за сега е малку подобар.

На Poppins и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    9.294
    Ne sum procitala. Nebitno neka napravii u prva prilika. Jas ne bi cekala za obicna ks koga veke na dete so denovi ne mu e arno, bar da bidam mirna. :)

На Aneta92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    34.198
    Направив крвна слика што излезе супер крвната слика без паника ми рече матичниот вајда е капиларче пукнато од премногу какање :wasntme:.
    Ах мој синко посерко виде дека земав дупли пакети памперси па да искористи пола (mooning).

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    пазете со крв во каке живи ја.
    90% укажува на цревна инфекција а душа ми знае како 2 пати пројдов у болница од такво нешто. видиТе ли крв во каке (пролив ) посебно ако е ко конци и не прекинува туку кака на 20 мин директ на инфективно. не чекајте ич.

12. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    34.198
    Не кака на 20 мин туку на 3 часа а мислам и на повеќе временски период значи преска од 15часот дури сега кака пред 10мин се искака и не беше ретко туку кашесто (ама го опишав и јас у детали:tmi:). КС кажа матичниот дека е супер па што знам веќе на триста ума сум.... ;( утре пак да појдам со се слики од каките да видиме.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Остави утре една копрокултура за секој случај. Крвта може е и од премногу напнување. И ние сме имале искуство со таква крв од напнување (капиларчиња се тоа), ама преку 30 столици во ден имаше и повракање плус, висока температура, кај нас беше салмонела. Не изгледа престрашно кај вас ама сепак долго трае, а и црп сте имале покачено, баш дека крвната слика ви е топ укажува дека не е вирус, јас би испитала каки во овој случај.

14. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    34.198
    Кај нас црп не даваат без упат од специјалист мн се за никаде.
    Прашав за копрокултура немаа никакпв одговор додека му земаа крв. Не знам мн е хаос здравството .

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.490
    Допаѓања:
    139.133
    Мојата имаше крв од тврда столица. 2 пати по ред, ништо сериозно.

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    различно е кога е сериозно. не е како свежа крв. И не прекинува .

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Немора да е страшно или да е бактерија ако има крв. Крвта е само од напонот од честото какање, од ништо друго. Со мене лежеше мајка, девојчето 2год исто со пролив и крв, кај неа негативни беа резз, вирус било и многу побрзо се опорави девојчето. Ако има висока температура плус, повраќање, проливот да е на ептен кратко време, тогаш веќе правец на инфективно.

Еве баш пред некој месец, малото на @Bebulleee имаше вирус, слика ми пушти... ств крв ептен, копрокултурата чиста. Без паника, ако тебе ти изгледа полошо до утре, носи го за Ск.

Последна измена од модератор: 29 ноември 2018
    На TutiFuti и LiliBoz им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    не знам како не го видов ова.
    Едно е кашесто друго е пролив. кашест може да е од храна вирус и многу други работи. чим кс е добра не гледам простор за грижа.
    кај нас беше така. На 20 мин со крвава слуз и секој пат се зголемуваше. дур стигнеме на клиника имаше повеќе од 10 каки кои на крај станаа само крвава слуз. Има огромна разлика од крв во каке до ова. цревна инфекција исто така мириса и нема утка.

На TutiFuti и mariz им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.591
    Допаѓања:
    76.825
    Да баш така и кај нас беше, веќе немаше што да кака, а му доаѓаше да кака... и само слуз и крв какаше, језиво. Ама па баш истото и на малото на цимерката, а кај тоа негативни резз.

А јас секое какање што си гледам крв сега, више крв кога ке слушнам во столица коса ми се крева :(

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    што испадна кај вас со малиот? знам дека на 100 врати чукна и ти..
    да не имаш внатрешни хемороиди? каква крв? свежа, застарена , мирис?