Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Ништо немаме одговор сеуште. За колоноскопија не мафтаа, не се нафаќаа дека мал, ама сега веќе мора да се нафатат. Кака на три дена со молење, се крие и се стиска и кака во гаќи понекогаш, дали од траума, дали има болка, незнам... некогаш ке рече да ме боли, некогаш не ме боли. Во скоро секоја кака има крв (не е тврда каката, дури и кашеста лепива е цела, ретко да е оформено гомце). Крвта веќе незнам како да ја опишам, парчиња цели се, можам да ја извадам од каките, како крвави мрсули цели грутки, ни светла не е, ама не е ни црно, бордо да речам (facepalm) Три пати го гледаа од позади... со чудна направа пластична, нема ништо.. Две иригографии имавме, првата неуспешна не беше допразнет, втората успешна, се во ред пишува на извештајот, само присутна долихосигма, незнам дали од тоа може да се крвари, ништо никој за тоа не ми рече.. Крвни испитувања се во ред се, а крвта слаба е. Што не му испитаа, дури и хлориди во пот за цистична фиброза испитавме, на Хирургија се смееа зашто и тоа му испитувале. Сега скоро од ново се испитавме, па чекам резз од Имунологија и на 11ти треба да одам за да закажат колоноскопија...

Инаку мириса страшно, јако, глава заболува дури од што мириса лошо...

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    страшно е ова што го опиша. На кс ништо не дава така? мирно е? од нетолеранција мислам би немало мирис. .. не знам не сум паметна. Кај нас седиментација 90 плус температура тешко дехидриран плус тоа со какето..

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Црп мирно, леукоцити мирни... Но Лимфоцитите на секоја крвна слика се високи, а нема кивнато со месеци. Здраво изгледа, ни носе протекло, антибиотик цела година нема пиено... Само давам 300 чуда за крвта, ама џабе губи и слабее, моментално е со 4ка железо...
    Со салмонелата друго беше, тогаш црп во вис беше. Сега каки незнам колку пати имам испитано и што се имам испитано, посебно 300 чуда испитав по 5,6 пати од се, чисти се сите. На Хирургија пак сумљаат во некое полипче или некоја фистула во цревото што можеби не се видела на иригографијата ако е мн мало...

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    и се нафаќаат операција на толку ни со железо? мислам спомна кила..

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Рекоа дека ке прават, заедно со колоноскопијата... и мене ми дојде на ум тоа, па ке си прашам и ке нагласам убаво дека толку му е слаба крвта. Инаку да.. на лева е веќе опериран, сега кога бевме на Хирургија побарав курето да му го видат чим сме веќе таму, и оп докторот само што го соблече, сте приметиле ова? Надуено десно на препонот горе. Па бевме на ехо, мора да се оперира и тоа. Ама ако може да се одложи, ке барам да се одложи за некој месец бар тоа..

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    види што ќе каже доктор нагласи за крвта. Во принцип не се фаќат анемични пациенти ако ептен не е зорт. А ако железото е 4 ка. ..
    офф.. вие ептен сте нагазиле :( и уште се чудиш и ти крв што си имала. . добро е што стоиш уште на нозе.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.592
    Допаѓања:
    76.825
    Плус и феритинот е ептен под граница... :( Ќути она иригографијата цел живот ке ја памтам таа слика, солзи ми доаѓаат кога и да ми текне. Бар он е малечок, ке заборави, само нека не е нешто страшно...

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.268
    Допаѓања:
    226.728
    Очигледно не е нешто заразно чин до сега не фати малата.
    Од друга страна бидејќи предолго трае а сеуште детето бар налик е ок ќе да не е страшно. Маката е дур се дознае што е. Кога ќе се открие знаеш има чаре и друго е.
    За тортурите јасно ми е. не смеам бела маица да облечам и ден денес . мм кога ми го носи на раб а ме види во мантил одма плаче. Нема заборавено сеуште. .
    од срце му посакувам што и да е да помине и да одмори дете од сево ова. За килата не се секирај. .. рутина е и кратко трае. Подобро порано него подоцна. Само со кс ти кажав.. доктор да види.

На M&M и mariz им се допаѓа ова.
  9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Majki moze Li cep eferalgan na 27meseci dete
    Bi pomognal?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.790
    Допаѓања:
    202.752
    Ништо не е тоа. Ќе помине. Крвта може да биде и од фисура, големиов мој има. Крв повремено, свежа има после какање, има фисурче и не дава да го средиме.
    А ова кај твоево не е за секирање, кашеста столица трипати дневно не е ништо. Големиов кога вадеше заби, се утепа од какање, баш кашесто, па дури и течно, по 7-8 пати дневно, газето лом му беше. За џабе си го боцкала детето, ништо не му е.
    Друг момент е тоа што бутаат сешто во уста, прсти особено. Ајде, ќе мине. Ќе си приметела ако е нешто полошо, не дај Боже.

@mariz со лесно. Се надевав дека откривте што е проблемот, се измачи детето. Стискам палци да се среди што побрзо.

@blessed.an пробај. Немам искуство, ама мислам дека зависи од килажата.

На mariz, LiliBoz и TutiFuti им се допаѓа ова.
  11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    34.199
    Вака од вчера во 15 ч кога се искака па дури после во 22ч еве ноќеска во 4 ми какаше кашесто почна да намалува со какањето последниот пат немаше крв. Го ставам на нокшир сам ми кажа дека ќе какал и се искака стварно.
    @Annath и јас мислам повеќе дека му е од забите односно од таа последна петка десна што му пробива.
    Но ете пишав и побарав совет и од иакуства на неколку феминки мене ми стана сомнително и се преплашив искрено.
    Се надевам дека се ќе помине.

На mariz, Annath и LiliBoz им се допаѓа ова.
  12. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    prolife probiotik ,sisencinjata vo frizider se cuvaat

13. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Majki blok maks na kolku casa mozam da davam
    Dadov vo 14 dali mozam Sega pak
    39.4 tt ima veke 2dena e vaka

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.491
    Допаѓања:
    139.136
    На 4 саати- далерон, па блок макс. Комбинирано.
    Бевте на доктор?

15. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Da i nisto nitu krv mu ispitaa nisto
    Vcera toa
    Sega spie no ima tt a racete i mozete mu se Led ladni
    Ke go nosam na dezurna

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.224
    Допаѓања:
    67.726
    Носи обавезно штом е толку висока и со лед ладни раце и нозе. Нема да се спушти значи.

17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.491
    Допаѓања:
    139.136
    Антибиотик дадоа?

18. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.491
    Допаѓања:
    139.136
    Почекај уште вечер. Давај далерон и блок макс и туширај . Од антибиотикот ќе почне да се тато и темп. Ако до утре не почне, пак на доктор

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.224
    Допаѓања:
    67.726
    А за што ви го дадоа антибиотикот така без крвна слика без ништо? Што мислеа дека е работата?