A sirupot mucoplant od dr.theiss za dobra nokj si go koristela? Za smiruvanje i za iskasluvanje bil....
Denes vadevme krv i CRP 110 Sigurno ima bakterija. Ponedelnik briz ce i zemam denes edvaj od rabota me pudtija.Maticnita rece ako denes ne e podobra vecer infuzija ce primi malata.
@iki26 ај брзо да ви помине,со волку високо црп сигурно е бактерија во грло штом и отекле крајниците Ќерка ми е па со затнат нос и кашлица само,нема тт,мрсоли ништо,си јаде се,само пред спиење се закашлува повеќе,на лекар ни рекоа настинка било само,нема грло,и на гради е чиста,само топла бања и со мукоплант балзамот да ја мачкам. @kallias мукоплант еднаш купив и дадов ама не и помогна и така стои дома,тој од исландски лишај повеќе го фалат за смирување
Neznam dali e za tuka prasanjeto no e slednoali rinostop sirup moze da dadm na dete od 4 i pol godini?
Veke 2 nedeli Maksim e so zatnato nose potkasluva malku i ima tecen sekret,nema nisto vaka dobar e jade se na gradi e cist 5 kite gi vadi mi rekoa na lekar,go inhaliram so sinomarin mu pomaga ama sakam sega za zimno vreme po preporaka,od mnogu prijatelki majki da go zemam acidosalus sprej za nos i usta koj pomaga protiv nastinki i bakterii pa ke vi kazam kako ke sme zadovolni
1-2 dnevno se sprica i obavezno po apliciranje cevkata da se mie za da ne se nanovo vnesat bakterii vo noseto
Mila si go koristela imas iskustvo?nemozam nikade da go najdam vo zegin i viola denes vo eurofarm ke baram
I sega e tolku 850 mislam moram so Maksim sklon e na alergii od mal moze ke mu pomogne i za toa,fala ti
А дали може превентивно да се користи т.е за секојдневно прочистување на носот. И колкав временски период може да се користи?
Ne bi trebalo da ima steta bidejki e na prirodna baza.Ne sodrzi nisto antibiotsko ili kortiko vo nego. Sepak poveke od dve nedeli bez prekin ne bi go koristela. Sodrzi kumin nesto nalik na crn biber e zacinot.Taka da moze i da ljuti malce Prvo spricnete vo vas pa vo bebo . Jas origano spricam.I toa ljuti i mirisa po intenzivno.Ama mojata veke mu se navikna.
Majki preporacajte nekoj suplement za zelezo i me interesira dali nekoja davala bedoksin Malisa pet dena e so tt max do 38 i malku mrsulav,a nervozen i izlivi na bes se odnesuva od krajnost vo krajnostdva dena nemirno spie,blada vo son.Da ne znae covek sto da mu pravi. Bevme preeska na lekar,ks vo red.Se ispostavi,rastat petki P.S.Zelezo mu e namaleno.Ocekuvano,toj i taka e skaran so jadenje,a ne pak sega.Me zbuni doktorkata so bedoksinovna dva pameta sum. Ima polni 26m.
И јaс oдaмнa се мислaм зa aцидoсaлусoт,aмa изгледa ќе гo купaм,тoa се уствaри прoбиoтици,кoрисни бaктерии зa нoсoт и грлo,се пoкaжaл кaкo мнoгу ефикaсен и кaј децa штo честo фaќaaт крaјници,бaрем тaкa сум слушaлa oд мaјки и дoктoри. @PUPICA ќеркa ми уште ги вaди трoјките,дoдекa излегoa дoлните истa беше беснa,нервoзнa дo немaј кaде и лoшo спиеше,јaс и дaдoв некoлку пaти б6,еве сегa гoрните излегувaaт и истo,двa денa се врти нaвечер пo стo пaти,не сме нaспaни.Мислaм имa и едни кaпки или сируп кaлмa б,нa бaзa нa б витaмини зa пoдoбaр сoн,види ги
Имате ли препорака за некое кремче за лице за зимскиов период , за 2год детенце? Нормална кожа има, не ми се става хидратантно зашто нели содржат вода, мене ми е од ветре да штити.
Ти благодарам , не сум разгледувала оддамна , затоа и не сум видела дека си има специјални за тоа ама за тоа тука сте ми вие форумџики-мајки