Оккк, супер, уринарниот статус најдобро ќе покаже дали има бактерија, мене оти немаше кој да ме посоветува долго време само уринокултура правев па кинев живци од лажно позитивни резултати и сега секому му го потенцирам ова.
Викендов малиот крена температура д се качи до 38 со 4 дадов сируп и веќе не се крена Носето му се затна и еве уште не попушта а пробав со септоназал, dead sea и со диво оригано. Друго чаре да може да спие ноќе се измачи еве веќе четири вечери Моѓе ли да е забче?
на скршеница мора да има модринка или потечено? Могли падна од малата масичка и дете не може на ногата да си стапне кај стапалато нема ништо него под коленото,нити модро,ни натечено а таа не може никако да застане на ногата
таа нема модро и оток,макар за сега а неможе да оди Под коленото кога ја чепкаме вришти едвај ја смирив Сабахле одиме во болница ама до тогаш ќе си умрам од грижи да не е скршеница
И мојата еднаш не сакаше да гази, викаше ја боли. Ортопед рече вечерта да и дадам за болката сируп парацетамол, за сабајле да ја опушти налку болката. Дај и малку да се смири ако има ептен болка за до сабајле.
И дадов сируп,ја пуштивме да оди и падна Може и ништо да не е ама ме вознемири многу До сега никогаш не реагирала вака со оглед на тоа дека стално паѓа
Ние есента кога бевме Македонија најмалото дете играше и незгодно падна на ноџето и исто така неможеше да стапнит. Не беше потечено не беше посиненето немаше модринка.Следниот ден го однесовме кај еден човек го пофаќа го пожули на ноџето и ни кажа дека кога ќе преспие ќе му помине.И навистина како нов беше следниот ден.Немаше повеќе болка.Е сега во Германија најдобро е да ја однесиш на лекар.Ќе ви кажат што е како е а јас мислам можат во гипс да ја стават.Нормално незнам најдобро е да одите на лекар.Господ здравје побрзо да ви помини.
Може ја набила. Нека мирува до сабајле и ќе видите, на доктор најсигурно ќе биде. Тогаш и направи и ехо на колковите, некој оток да не имало, ама само набиено беше, помина за два дена. Се надевам и кај вас нема да е сериозно.
Ви благодарам Минимум 4 недели гипсот да стои,ќе полуудиме И 4-5пати на ден по 5мл нурофен ни рекоа,5 дена некако многу ми се виде или не е