Ако не беше Ацидосалус не знам што ќе правевме. Веќе 2 години се крстам во него и во зима Дефендил. Бактерија во нос сум заборавила што е а пред него нон стоп ги лепеше, Мораксела, Инфлуенца, Стафилокока, Брахмела... Да не утнам некоја. Не се сеќавам дали некогаш сме фатиле Стрептокока само. Не само тоа, многу ни помага и за одзатнување на носе, погуст е и го тера на кивање, буквално се вади од нос. Кукле мене ми помогна многу, не значи дека нема да и помогне и на Кикирики ако тебе не ти помогнал. Матичниот не убедуваше да не го земеме, не бил ефикасен, еве на нас ни е многу ефикасен.
Добро луѓе кажете совет. Детето мое е две години и два месеци и последниов месец секој втор ден ќе каже ме боли стомакот. Пред и потоа ништо , си трча , јади најнормално, пред некое време правевме крвна слика мокрача , си прими вакцина, се помина нормално. Ама тоа со ме боли стомакот остана. Кога ќе ја прашам потоа те болили стомачето ми вика не. Дали имал некој сличен проблем?
А не можеш да препознаеш дали навистина ја боли стомак или не? Дали се држи за стомак, прави ли некоја фаца и слично? Мојава така прави кога сака да ја земам во раце, се грчи и се држи за стомак прави звук демек ја боли и кога ќе ја земам се смее под мустаќи и ништо не и е. На почеток ја жалев се додека не укопчав дека само финта и е тоа откако еднаш приметила дека одма ја зедов кога стварно ја болеше стомак. Може интересно и е да кажува дека научила тоа да го кажува.
Па еве тоа виками јас, нема никакви знаци, ама ќе рече ме боли стомакот ќе се фати за стомак и натедна секунда си продолжува со тоа што си правела. Нема плачки, нема кенкање, ништо. И јас одма ако ја прашам те боли ли стомак ми вика не
Да не јаде многу краставица, диња, лубеница??? Сезона им е и синко многу ги јаде па после знае да се пожали дека го боли меше. Имаат голем процент на вода и создаваат тегоби и кај возрасни не само кај деца.
мајки малиот е искасан од комарци. што да го мачкам? во аптека на мајка ми и рекле течна пудра. дали сега да го мачкам со нешто против комарци?
На каснатото Синопен или Камагел за да не се чеша. А за заштита, само Аутан. Од сето мое искуство, само тој штити. Природен, неприроден, ама ете, штити. И Mousticare од Зегин штити, тој е поприроден. Ама од лично искуство (вчера), Аутан најмногу штити, и тоа спреј.
Мачкајте, бенефитот е поголем од штетата, годинава комарците праат многу штета. Кажуваат родители со огромни отоци од комарци, колку портокал, па и болни. Лани нас не знам што не изеде ама ушите најмногу страдаа, црвени, отечени и клапнати.
Ќерками пак сабајлево стана со потечено око (капакот) изгледа нешто ја касна нокеска, ама евего спадна ништо нема, со што да и го намачкам? :/
Мајки веке неколку дена малиот штом легнеме стапалата ги чеша многу Преку ден е активен не застанува и во градинка и дома е навечер штом легнеме плаче понекогаш од кај најде од таму чеша Што може да е вака што прави? И сакав да прашам вие што прскате прополис во уста одкако ке го отворите колку време може да се користи и дали мора во фрижидер?
Го вијат нозете, оти расте. Може и да го болат, многу често се јавува кај децата, поради интензивниот раст. Ништо страшно, ќе му помине, може да го масираш пред спиење. Прополисот го користам додека да се потроши и го чувам на собна температура, но може и во фрижидер.
Mojata ima polni dve. Vekje so denovi samo preta vo spienje, mislam ke me mrdne. Ne i e toplo, spie otkriena i okolu 4 nokje pustam klima vo druga soba i kolku -tolku e prijatno za spienje. Od sto preta taka? Aj ko pomala isto znaese da preta, ama sega vekje e pogolema.