Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Ама после одите и купувате киндер јајце така?

2. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    @gjoker4e @Marija_Magdalena ,на почетокот си излегувсше до по една играчка. Има неколку омилени и без нив не излегуваше никаде. Ова со повеќе играчки трае може месец дена ама последната недела е ептен изразено. До тој степен е изразено што кога оди да спие сака сите играчки од дневната да ги донеси во спалната.
    Со деца е супер, со сите си игра дели играчки, ама кога ќе дојди да излегуваме почнува. И не само играчки туку се што ќе види пред неа. Од најситни предмети, со најголеми. Кога си игра е супер, проблемот настанва кога треба да излеземе од дома.
    Јас зборувам, мм зборува ќе се убедиме да земи една играчка и која и после само што ќе ја земи почнува пак од ново.
    Пробав и со "поткуп" ајде ќе одиме до џамбо ќе купиме др мече, ама не и не тие дома не ги остава.

На gjoker4e и Marija_Magdalena им се допаѓа ова.
  3. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.639
    @kiki_riki и мојата земаше играчки при излегување, и јас ке земев една поголема торба и и велев ајде да ги ставиме внатре и сме ја влечкале со нас и потоа наоѓаше друга занимација и забораваше, кога сме во маркет абе да не ти прам муабет оди и све пика вколичка враце под мишка, еднаш се запна за една чоколада не ја пушташе никако, нема да ја изеде знам, и веднаш и давам киндер или лижавче и све пушта пак ке речам барем кај нас успева, @gjoker4e и купувам секако имам цела колекција дома од џој чоечињата :) ама сега поразбрана е ко ке и речам си одиме и оди по сандалчињата

Мајками стално ми вели, ќерко не е лесно дете да растеш

Последна измена: 22 август 2019
    На Girl-Rabbit, mal.ecka, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    @kiki_riki Сега кога прочитав ме потсети дека исто пред спиење ги носеше, и за дремката и за ноќно спиење.
    И ги носев јас па сакаше сите да ги држи во раце и да цица, ќе ги фатеше некако и не може да стигне до цицето па вришти. И кога ги пренесував сакаше и јас сите одеднаш инаку вриштеше.

На Girl-Rabbit, kiki_riki и Marija_Magdalena им се допаѓа ова.
  5. Marija_Magdalena

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.639
    Еве четврти ден без јадење, све што јаде назад враќа, сабајлето направивме кс педијатарот вели убава е и ни даде ОРС ги пие ама денес поврати повеќе од три пати така да не се задржани во организам, лежи спие цел ден, стани прави поврати и пак назад ко замаена, пролив и тт нема беше а и шо ке има ништо нејадено жива гладна е прееска ко топла измерив 37 се мислам вечерва да ја носам на детско одделение или да почекам до сабајле,? си спие ваљда ке преспие цела ноќ

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Носи ја да прими инфузија, ако повраќа а не задржува ништо не може, ќе дехидрира.

На Marija_Magdalena му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jana2770

Jana2770 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2018
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    35
    Здраво
    Ќерками има 1 и пол година пред 5 дена почна да куца со едната нога. Ако е тоа т. Синовит колку време му треба да помини? Дали треба да с еоди на доктор? Што да с ептави. Докторите во ресен ни рекоа да почекаме до понеделника ако не поминело да сме оделе по ортопеди... :( :( :(

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.155
    Не се сеќавам баш, ама помина знам, неколку дена мислам траеше. Направете брисеви обавезно.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Хммм синовит не е само со куцање, не можеше да застане синко на нозе, имаше болки големи. Да не ја свиткала ногата.

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    @gjoker4e како си? Те мислам. :hug:

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    :hug::hug::hug:
    Од синоќа затишје. :whew: Какаше два пати и вечерта мирно беше. Се мислам до какањето дека е. Кака по 2-3 пати на ден, ја нон стоп викам 3-4 саати пред какање е хорор и таман цел ден му се фаќа хорор да е.
    Ме нервира што тепа, а никаде нема видено тепање, во градинка сигурно мислат дека ние го тепаме.
    Денеска мачето со тањир го удри по глава и два пати ја удри и свеки. Многу ги сака и мачето и свеки, а верувам и мене ме сака ама и не тепа.
    Некои ми викаат дека ако не го тепам ќе ме толчело од ќутек на 5 години.
    Го учам дека не треба така ама нема логика да го удрам затоа што ме удрило.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Ќе те "толчи" од ќутек ако му дозволиш и го воспиташ така. Јас сум мајка која плеснала по газето ама никогаш дете (3г и 4м) не кренал рака на нас или некој друг, макар и играчка. Јас мислев девојче имаш, така ми останало во сеќавање, викам оти вака својствено е за девојчиња да се посмирени, нели машките багабонти. Иначе јас сум многу против дете да тепа или повредува или крши, среќа немаме такви нагони по дома. Ама ние имаме инат една вреќа сол да изедеме. Јас би рекла да посетите обавезно дефектолог и детски психолог.

Јас озбилно размислувам за психолог поради стравовите на моево, станува алармантно, се плаши од се, па дури и од телевизорот. Уште да најдам асален.

На Marija_Magdalena и gjoker4e им се допаѓа ова.
  13. Marija_Magdalena

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.639
    мајки пак јас, вирусот со пролив и повраќање го пребродевме некако, почна со јадење, почна и со игра, ама пак некако е замаена омалаксана еве денес 7ми ден и цело време гледа да ја потпре главата, како да и тежи, денес цел ден и е жешка, тт немаше ама главата и гори, да очекувам вечерва видно покачена тт? Ја прашувам мама кај те боли и ми покажува внатре во устата, да е грло не кашла...

14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Да провериш афти да не има во устата чим кажува дека ја боли

15. Marija_Magdalena

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    2.639
    можно е, ми покажува кон горниот дел на устата кај мекото непце, ке одам утре да ја проверат, нема апетит, слабо јаде и премалена е ај го препродивме стомачниот вирус уште афти ни фалеа

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Нормално е да има афти после пад на имунитет. Избегавајте кисела храна, нас ни помага дома на сите метиленско плаво и ќе се среди.

17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Ме потсети нас не мачкаа како мали.
    Од кога може да се користи тоа?

18. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.415
    Допаѓања:
    90.676
    @gjoker4e
    Кога ќе замавне да ве удира, ќе и ја фатите раката и ќе и ја спуштиш.
    Акцијата мора да ја прекине.
    Не смее да удира и тоа значи веднаш,не да се пролонгира да сфати,да порасне.
    Верувам дека и зборуваш дека не е убаво да удира и сл.но кај мали деца монолози не помагаат.

На duffi, sofi2107, Marija_Magdalena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.947
    Прв пат на дете го користев кога имаше годинадена.

Твојата како е, се смири ли малку?

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мачкате ли нешто на мпдрици добиени од паѓање и удари? Или да оставам така да поминат?