Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. WomanInLove

WomanInLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    268
    @RedRevolution исто и маж ми вика, да не му е нешто на детето па така прави. Јас верувам дека тоа му е само од инат или дека сака да привлече внимание, ама глетката не е убава. Еве денес пример дека беше изморен од градинка, дома бајче беше, си играше, и скоро па ич не седна на кревет и да се лупа. Се надевам дека ќе помине поскоро :)

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Искуство со докторката Софија Галбова од козле?

3. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Тактики детски, сконтале они дека ако се повредат ние одма ги гушкаме, галиме и жалиме. :nod:

Пред 10тина дена последен пат направи така, се враќавме од прошетка и детево почна да негодува кога стасавме пред куќа, го качува маж ми во раце, влегуваме дома и го спушта на земја за да соблечеме јакни и кондури, малиов нормално плаче, вришти, зошто се враќаме, нели, па коа рече лупнување главата од земја, мислам дека заѕвонеа и под и ѕидови.

Маж ми у тој момент се изгуби комплетно и му се развика сериозно дури со плач во гласот, од што се извади од памет чоекот, му се раздра ама не знаеш како. Од тогаш нема така направено, дали сфати дека не треба или дека не смее, не знам, важно од тогаш не прави така.

Мене жал ми падна, јас против развикување на дете сум, ама упали. Само си стоев на страна, бидејќи договорени сме дека еден кога се расправа со детето, другиот не се меша. Маж ми обично за се со убаво ќе го фати, ама овој пат одлепи и он, важно имаше ефект, бар за сега. :sweat:

На marchi-cool, Girl-Rabbit и WomanInLove им се допаѓа ова.
  4. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Од кога давате рибино масло, син ми има 2 год, па се мислев да почнам да му давам. Како се дава, дали оди во комбинација со имуноглукани и млеч, зошто моментално тоа давам. Конкретно се мислев за Молерс. Совет и искуство чекам, дали воопшто вреди. Инаку оди во градинка и не е болежлив. Screenshot_20191118_080244_com.facebook.katana.jpg

Прикачени фајлови:

5. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Од 3 или 5 месеци старост, иако често го заборавав од пуста ненаспаност. Ни нагласија дека омега е многу важна за развој на мозокот особено што беше многу нервозно бебе и не спиеше никако, верувам и тоа имаше удел што толку брзо ни го препорачаа, ама сега гледам на други бебиња и од раѓање препорачуваат. Во ова има и вит д, имајте си во предвид ако давате и вигантол или слично. Иако лично сметам дека нема штета од една капка вит д плус

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Имуноглукани даваш по препорака на педијатар? Дека велиш оти детето не е болежливо.

Иначе рибино масло давам од две години. Годинава Молерс, претходно КидзОмега.

7. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Лани првиот семестар во градинка мн мачно поминавме. Годинава педијатар ми препорача Дефендил да му давам овие први месеци, колку да ги спречиме епизодите од лани. Не го сакаше се гадеше. Сега му давам пола дневна доза Киндеримуно од др Волтс. Еве сега за сега е добар.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.701
    Допаѓања:
    76.982
    Пак мојава темп од нигде никаде... :( До 12 беше во градинка и бев да ја земам, плачела и седела чудно мирна цело време (а не плаче веќе недела дена), ручала и повратила. Па тогаш јас дојдов ја земав. Бевме на љуљашки она чудна не сака да игра, во раце бараше да ја држам. Стигнавме дома и некако топла, кога 38... Сега 38.5 дигна (а 4ч со 38 беше), па и дадов сируп. Изгледа се 5ките, тешко нас со овие 5ки :( И тоа од истата 5ка што е малку пробиена, зашто на другиве места нема ништо... а таа едно осминче дали ѕирка...

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Исти сме од 3ките.
    Ама само еднаш ми поврати ама и се прејаде.
    Денес јаде по малце, а почесто.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.903
    Допаѓања:
    25.555
    @mariz @TeddyGrey Мене син ми ми правеше така со четворки и петки . Тт достигнуваше и 40 . Тогаш педијатар ми рече наизменично да му давам парацетамол сируп и чепче за тт . Кај нас беше лошо што тт не паѓаше под 37.2 , и се качуваше на секои два часа ( стрипот се дава на минимум четири часа ) . Во клинички му ставија само обична инфузија . По препорака на матичната му давав наизменично , околу три-четири дена , потоа продолжив уште три дена со сирупот . Кога помина скоро една недела под терапија за тт , се смири , тт падна и се врати во нормала . Прашајте матичен педијатар за мислење , и што би препорачал тој .

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.701
    Допаѓања:
    76.982
    Дигна мојава и 39+ Пиеше сируп во 8 и сега спие, со 38 е веќе 2ч. Па ја пазам да не качи пак повеќе, а жал ми е да ја будам сега зашто утепана е за спиење и ке плаче ако ја разбудам... Сабајле на лекар.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.701
    Допаѓања:
    76.982
    Мајки многу лошо и мирисаше мокрачата сабајле на малава... И залепив кесичка за мокрача и нз дали ке се собере. Сте собирале кај женски со таква? Еднаш пробав и не се собра.

Со темп е сеуште и имаше цела ноќ...

13. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Оди на лекар нека и залепат ако не успееш.

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Проверете уринарен статус, за тоа не мора да е стерилна урината, може и од нокширче да ја собереш, само измиј го убаво.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.701
    Допаѓања:
    76.982
    Истекло :doh: Абе и на клиника и залепија еднаш и таму не се собра. Ново и залепив сега пак, некако сега погоре го наместив.

@Lolipop23 не сме дома, кај тетка сме моментално и нема тука нокширче...

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Може лошо да мириса ако е дехидрирана од температурата. Но во секој случај, проверете урина.

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Неам искуство. На малиот му лепеа еднаш во систона. Само тогаш имам испитувано

На jok и mariz им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.701
    Допаѓања:
    76.982
    На синко сум собирала ама лесно е со тулето :lol: Ја држам сега гола во раце и чекам да и се примоча :sweat:

На Marija_Magdalena, kukla21, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.030
    Во тоалет пушти вода нека тече, може ќе и дојде. Или дај и вода да пие, нешто течно.

20. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Мајки вчера кога се земавме од градинка беше весела трчкаше, пеш си дојдовме до дома и со сите се закачаше по патот. Кога дојдвме дома детето се смени. Касна 2 лажички мандџа и кога рече повракам и омалакса одма. Од темепраменто и зиво дете што незнае да седи , седеше на креветото пола саат и заспа, ама кога и да се напие сокче или да се иксашла завршување со повракање на течност и балгами.. Температура немаме. И давам линекс пробиотик ама и него