Толку е и мојава... И 2м на 1ви Јан прави ама не дека немаше коса на 1г.. имаше, ама многу споро од тогаш до сега скоро иста Разликата што е погуста, должината скоро иста
Меѓу 1 и 2 год и порасна многу. Ја гледам на слики од лани и сега, ама има во графинка дечиња со коса коса. На моево како бебешка е уште, мека, тенка, а во групава има дечиња со коса со јако влакно, ко нашата малтене
Исто мека бебешка и е, кога ке стане од спиење како пајажина и е позади... па спрејче детско купив и прскам од тоа и чешлам да не е како небањато И на синчето до 2ипол некаде таква му беше ама дека го шишавме кога му зајакна, сега едно дебело јако влакно што има, неможе да му се скроти косата, права е а угоре му расте Покрај коси како мојата и на мм нема шанса да и остане ваква Ама никако да дочекам да и порасне повеќе за репче, за плетенче Најчудно е што деца кои се иста возраст и помали од неа, месец два, што и немаа коса кога беа на возраст 1г (она тогаш имаше), сега имаат дупло поголема коса од нејзината
На синко му се растече нос, како вода му тече, му слегува на грло и му смета, 2 дена не сме заспани појќе од пола сат. Шо можам да му дадам за барем малку да му се смири? Па и да поспиеме
Оф, невозможно е да му извлечам со аспиратор, ко на колење да го носиме се дере. Спреј мислиш солен раствор или нешто појако?
Крени му го душечето повисоко. Само влечење со аспиратор , сите рикаат сма тоа е. Еден држи друг влече. Сега додуша мојот пробува и сам да си извлече Прскај синомарин,аквамарис и чекај да мине. Со лесно
@mariz гледам уште во петокот сте пишувале. А дали ја имате шишано малата? И мојава има многу ретко бебешко косе, а јас, мм, малиот сите сме со јаки цврсти коси и брзо ни растат. И јас како тебе сум загрижена дали ќе и се оправи, исто и на мојава бавно и расти. Фризерот каде што го носеше мм малиот му рекол донесете го и девојчето малку да и ја скратиме, демек ќе и се зацврсти, а мене не ми се носи зошто едвај дочекав да и порасни коса за кики и сега да и ја кратиме. Внучка моја 6 месеци има и повеќе коса него од мојава.
Однеси ја, ке и ја ишиша бебешката коса таа е како мов и као од неа неможело да потера косичката. Така ми објасни мојата фризерка каде што ја носев малата. И навистина од кога ја ишиша за брзо време и стана појака и погуста. Е сега за тоа дали бавно или бргу ќе и расте зависи од самото влакно. Мојата кога ја ишишав беше 23м и имаше многу малку коса колку да се каже дека има нешто на главата
Не е шишана, освен шишките по малку јас сама што и ги кратев. И јас тоа си помислив зашто шишките сиг едно 6,7 пати и ги шишнав и сега и се подолги пак.
Син мајкин е 10тина пати шишан, со машинче до кец за да му ојакне, не и не, бавно му расте и мека му е. Сега решив да му ја пуштам и да му расте па ќе видиме кога ќе порасне подолга форма да направиме степенаста некоја за да има бар малку волумен. Многу е смешен, косичката му е лепенка за главата. Па и плав... Нема врска шишање, ако му е таква косата дури во пубертет ќе му згусне.
Искрено не те разбирам. Една година не живеело детето со тебе кога почнало да разбира, и ти сега сакаш да не те слушале до штип. Тргни се од себе си малце и од работите со кои ти се нервираш и стави се на местото на ќерка ти. Не си ти најбитна во ситуацијава туку ќерка ти. Нејзе како да и направите да и е најубаво, а не како ти да не се нервираш.
Сите мајки кажаа дека е фаза така да ич да не се плашиш. Туку да дојдете кај нас да не слушнтат до Охрид Умна е она како викаше крофна една
Јас не дека не се слагам со другите дека е фаза ако се сеќавам добро, прочитав дека и педијатарот ти го кажал истото. Мојот коментар се однесуваше на тоа како го имаш поставено прашањето. Ти се редиш во центар на внимание, а не ќерка ти. Треба тебе да те утешиме бидејќи ќерка ти те нервира. А уствари она е битна во случајов а не твојата нервоза