Бевме на педијатар вчера но изумив да прашам за ова. Инхалаторот од како го купив фала му на господ немаше настинато и го немавме воопшто користено. Му дасе антибиотик и оперил за во носе, на гради нема ништо. Не рече ништо за инхалации, јас сама да пробам да му олеснам се сетив. Многу му течи носето, вади зелено жолти мрсули, грлото малку црвено и кашла суво повремено. На моменти ако плачи се дави и повраќа мрсули, вчера цела рака поврати. Имаше и мала тт вчера. Фала ти.
Штом има суви гради може е подобро да не ги влажните. Детето се чисти го вади секретот. Еве нека даде и @Alishan30 совет ако може. Знам дека е доктор.
Точно, ги вади секретите, мрсули вади. Зошто да се инхалира. Јас не би дала, посебно зошто самото дете ги исфрла. Плус зелен секрет а тоа дише на маска, има поголема шанса да вдише дел од тој секрет, па да се продлабочи процесот. Оперилот и антибиотикот се сосема доволни. На контролата ќе го виде докторот и ќе препорача што следно
Здраво мајки. Сакав да ве прашам , детето ми е 3години. До пред еден месец јадеше послабо и какаше еднаш дневно или еднаш во два дена. Од пред еден месец му се врати апетитот и супер си јаде меѓутоа ме загрижува што кака три пати а некогаш и четири пати во текот на денот. Направив крвна слика се е во ред , па сакав да прашам за искуства.
И мојот кака по толку Не се секирај, повеќе јаде, нормално е повеќе да кака. Сигурно има брз метаболизам. Порано не какал толку затоа што и помалку јадел.
Мајки, како се справувате со настинка летно време? Прв пат во жешкото ми се разболува. Брисевите се негативни. Има воденест секрет и прво се будеше ноќе на секој саат ипол 2-3 дена, му сметаше што му се слеваше. Во меѓувреме и температура почна да качува. Уклучивме Далерон 2 дена се утепа од препотување ноќе. Од завчера почна и да кашла, денес поинтензивно. Оперил П спреј му ставам. Денес не ми делува дека има температура, овие дигиталниве топломери се катастрофа. Не му давам Далерон, и онака е жешко. Во зимски услови ќе му направам убава супа ама сега... Чаеви не пие. Предлог некој?
Како да се справиме со проблемов, деновиве неќе да моча. Денес е 2 или 3 пати мочкана и ноќеска еднаш. Неќам па неќам.. седнува на шоља и вика не можам да мочкам а ќе се измоча. Бара да ја намачкам.со судокрем, а не е ни црвена ни ништо, не се чеша не се жали дека ја пече при мочкање. Течности пие, ама слабо јаде.. И друго, лом е од комарци, а и алка носи и испрскана, ја мачкам со афтер нип не помага се откорна од чешање. Скоро имаше и оток па по препорака од матичната мачкавме белогент само навечер, дали ја смирува не знам ама прееска сама побара од тоа да ја намачкам.. а знам тој не смее да се мачка многу. душа ме боли толку мала а толку да разбира... Како да и олеснам? Се испракано, комарници, светло не палам и се ноќе ја јадат.
Пробај за чешање со спреј Активен кислород ВИВА СТЕР во ДМ го има, одма поминува, исто и со павлака, вчера го касна синко и павлака му стави мајка ми онака да проба и престана да се чеша скроз случајно беше и ете делуваше.
и мојата исто, од сабајле мочкана и дури касно поручекта ке ја седнам и тоа со плачење нејке да седне, вели не ми се мочка, а кога ке седне мочка, и јас ја лажам така кога ке праи, ако е таткои тука и велам е сега таткоти ке седнит пред тебе ке се измочкат и он затрчан демек оди..хаха и таја трча пред него дури и му ја затвора вратата, абе деца...
Истото и со мојата беше со мочкањето. Сигурно некој период им е . Кога ќе и дпомнев мочкање како на колење да ја носев.
Zdravo..sakam da prasam nekoj dali imal vakvo iskustvo..devojcevo ima 3 ipol godini,ama ima eden problem mnogu cesto se razboluva,samo temperatura nisto drugo,ama sekoj dva meseca a nekogas i na mesec ipol..na pravev i krvna slika se e vo red..isto na pedijatra e nosev se bese vo red nekogas i se pojavuvase gnoj na krajnici so Nurofen ke i pominea..ama eve sega pak isto od deneska sabajle ima pokacena temperatura ke ja drzi dva do tri dena ke i pomine naviknati sme..ama sakav da prasam,nekoj dali imal vakvo iskustvo..i do kolku godini trae vaka.??vi blagaodaram.
И мојава некогаш не сака да седне на нокширот. Ама и давам цевка по желба, вртени, со жаба или тигар, некогаш дебела за коктел, и полнам голема чаша од 330 мл, ги пие по две некогаш, и после сама бара нокшир. За 10 мин три пати седнува да моча. Ова најчесто навечер пие. Преку ден се друго е поинтересно.
Во ред е на дисциплина да се научи детето. Имаш објаснето добри примери, се согласувам со тебе само ако покажуваш и изразуваш ЉУБОВ кон детето, колку и дисциплина. Уствари ЉУБОВ ПОВЕЌЕ! Искрено периодов сведочам на луѓе кои не добивале многу љубов од родителите(ладни се, без доверба во луѓето итн) и потоа се пренесува така на генерации, се додека некое дете не излезе од кругот и свесно да ја пронајди ЉУБОВТА во себе. Сакајте ги своите деца, то им е најпотребно! Репликата не ми е критика на коментарот, туку само надополнување
Да речам имам проблем, не е проблем ама ситуација. Трудна сум 9 месец со патолошка бременост. Малата 3 год ептен се зближи со татко и за овој период и мило ми е ради тоа, но се смени мн према мене. Ме тепа нон стоп, да нагласам ниту јас ниту татко не сме ја удриле. И ако ја скарам ми вика тато го сакам мама не. Знам хормоните ми работат доаѓа и ново бебе, ама ме боли малку дека вака се однесува керка ми. Татко и е мн мек, ретко ја кара, имаат многу убав однос, ама не ми се допаѓа на 3 год дете да преферира еден родител.
Слична ситуација, мојата дур бев бремена исто се поврза за татко и, а сега откако се породив посебно првите денови со бебе дома, ме туркаше, ми вика јас сум на тато не на мама. Можеби и кај вас почнува таа љубомора уште сега, знае дека мама ќе има бебе. Мене ова отурнување многу ме болеше, плус тогаш породена само си плачев.. ама еве плчна да се смирува.. ќе и помине таа фаза. Битно е да и кажуваш дека ја сакаш, дури и во моменти кога те турка од себе.
Моево па обратно. Се шета со татко и, ја анимира дека се потешко ми станува, ама се мене ме бара откако ќе дојде. Јас да и соблечам патики, јас да ја мијам, јас да ја ранам, со мене на мочање
и мојата исто, само со мене, таткои не го остава ништо, дури за роденденот ни рекоа ајде бакнете ја двајцата на образ да не сликнат, јас ја бакнав а она таткои го турка нејке да ја бакне хах сите се смеат, абе дечиња велам нек се здрави и живи, ке пораснат вака или онака
Јас 100 пати досега имам пишано дека ќерка ми одбива да јаде, ама во последно време вришти кога ќе и спомнеш јадење, се тресе, агресивна е. Навистина веќе не знам што да превземам. Се плашам да не се крие некое незадоволство позади ова, некој бес, па го искажува вака. Не сакам да грешам душа, ама не знам што се случува додека сум на работа. Има едно дете од јатрва ми премногу е агресивно, ја имам начекано со нокти по раце, а гледам и дека кога играат и наредува, и се заканува, ако не е по негово и вели јас ќе си одам дома, не играм со тебе, а таа плаче по него, и ја затвара и ја заклучува вратата пред нос. После таа истото го прави со други деца, а не сакам да е таква. И зборувам ама џабе. Инаку е многу мирна, разбрана ама вака на моменти се понаша и многу се нервирам. Свекрва ми го брани, деца биле, а мојава ако се понаша така и вика. Вчера и се развика пред мене затоа што не му давала на детето играчка. Дали детево ми се чувствува отфрлено, ставено во друг план, па вака го искажува бесот. Што мислите? Не сум веќе паметна што да правам. Се изнаплакав вчера.
Ако можиш носи го во градинка, можи ќе промени однесување, можи негативно му влијае детето од јатрвата. Моево никогаш не било агресивно, не мавало, еднаш едно детенце го удре него и од тогаш почна и тој да подудрува по нас, не го прави често, но пред тоа воопшто немаше удрено никој, претпоставувам дека се гледаат едни со други и се имитираат, моето не е уште 2 год, во декември ќе прави 2.