Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    Не им облекувајте чорапи под вреќата, нема потреба. Ако вие спиете со чорапи, не мора и децата да се учат така.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @NewMama Мојата сега е 86-87 см. Сеуште 12-18 и 18-24 носи. @srekice да те гушнам
    @Larahappy мојата имаше трантуми на најако но кратко време. После 2 год исчезнаа, многу смена и се смири. Сега паѓам од смеење од што зборува. И тоа многу чисто, се со логика и на место. Ќе ја јадам.

На NNA, crazylady, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    9.790
    Кај мене па друг проблем. Не трпи ни вреќа ни ќебе ни ништо. Спие така без ништо. Лани исто беше, з среќа не се разболе ни еднаш од тоа. И сега стравувам како ке ј поминеме зимата. Ако го покријам макар и со чаршавче одма станува. Навечер не грееме, во стан сме.

На crazylady, drugarka, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    6.505
    Среќо, склет ме фати :rofl:

На mal.ecka, drugarka, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.857
    Допаѓања:
    18.713
    76304D29-DA53-495D-BDA5-4DF50E078820.png Ваква му земав на синко и топ е. 1150 со карго. Дебелка и квалитетна. Прва зима вакви имаше. Може и да порачате подолги, печатат и персонализирани, јас порачав и боја ама неколку пати имам земано, рекоа нема проблем и ми направија. Инаку таа за 4 години ја земав. Како јорган е дебела.
    Лани од тила кои се потесни и потенки, а има и нови како плишани. Ама 1750 многу ми се видоа.
    Инаку бос спие со памучни тенки пижами.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    @srekice не не, 70цм е таа ама и земам поголемко за да и е комотно. Големка е. Брат и може да го изеде :rofl::rofl: Иначе се надевам ќе ме остава да ја дотерувам. Син ми исто драми прави кога го преслекувам

@Annath вреќата е без ногавици. Ако не му облечам чораби ќе треба гол да спие. Не го покривам на вреќата така само го редам.

@MilaSs12 првата вреќа што ја купив беше баш таква ама син ми сите можни позиции ги фаќа во тек на спиење па затоа му земам со нозе :D

@Presrekna и син ми носи сеуште 18 -24 или 92ки. Се друго треба да му виткам по два пати.

На NNA, srekice, Presrekna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.857
    Допаѓања:
    18.713
    Овие имаат и со нозе ама јас не ни барав такви. Овие му се топ на синко.
    Јас 3-4 земам за нагоре, кратки му се во ракави 24-36.

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @Annath, @The Unicorn Без ногавици се вреќите. Кај нас во куќата е многу ладно. Самата бара да и облечам
    Да живеам во стан со парно, нема ни вреќа за спиење да и облечам. .

На NewMama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Јас ни вреќа, ни чорапи, бос откако е роден, чорапи само за во патики надвор. :D:?:
    Не можам да замислам да спие некој со чорапи. Иначе топ си спие 11-12 саати ноќе. Значи ништо не му фали...
    Сакам да кажам, од тоа ниеднаш не ми се разболел. Ниту патики не му облакав дур не прооди надвор. Мојов е склетџија.:emo:

Последна измена: 7 октомври 2021
    На NNA, crazylady и Larahappy им се допаѓа ова.
  10. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    А не се отскрива ? Јас не пуштам греење навечер ни во зима. Мн се ми се суши воздухот . Пробав со 2 навлажнувачи ама џабе. Затоа мора или покриен или вреќа.

П.с јас спијам со чорапи и зима и лето и нон стоп имам на мене . Неможам да живеам без нив,ни да газам со боса нога. На лето кога носам сандали прво нешто што правам кога идам дома - си облакам чорапи.

На srekice и crazylady им се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    1.738
    Мајка баш ппробаај види.. И ниие сме исто 5 6 ппати фиксно... Лудило ме фаќа врќе немам нерви...
    https://www.facebook.com/1595847887360603/posts/3191499834462059/ нз далиможе да се отворе линкоот баш види и гледај...

12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Јас почнав да го покривам на 2 год. Се открива сега за брзо откако ќе заспие, порано не сакав да помислам, ќе се разбудеше не ни го покривав.
    Ние сме во стан, имаме парно ама во спална вентилите ги затвараме да спиеме во поладно. Јас па чорапи не можам да поднесам. Ми врие ногата, со задоволство гола нога во снег ќе брцнам и ќе го стопам.
    Не ги разбирам тие со чорапи, ниту па тие мене ме разбираат, затоа така и со децата се водиме.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Исто како мојата да ја опиша. По пат сум не покриена да спие од цела ноќ да врие. И зедов од Ваикики од вреќите, првата ноќ лани сама во сон ја соблече. Сега и земам исцелни пижами памучни тенки. Со нив ќе спие зимава. А чорапи со кавга става 5 мин. Исто и пред и откако прооди од година боса цело време трапа. На одмор се чудеа луѓето како обувки да нема. Цел Космос боса го прошета .
    А јас со чорапи спијам. Склетчивка сум ама нозе ладни имам

На srekice и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    На линкот мајката барем очи не отвара :D Моето спие во креветче и не цица така морам да станам од спална многу пати :drunk:

15. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    1.738
    Ние сме пола ноќ вкревтче послр до нас.. Ххахах нека се здрави иживи амаќе си потрае ова очигледно

16. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    3.989
    Лелееее бе истооо значи исто како јас да се гледам и ќерка ми, го знам видеово од летото и баш го постирав на фб дека ме означува баш мене (facepalm)
    Исто исто истоооо сме вака 18 месеци :x8-|]:):envy::swear:

На prinstongirl2 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  17. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Иста бев како тебе :hug:.
    И мидлев дека никогааааш нема да поспијам ;(.
    И не спиевме се до 2 год и 7,8 месеци. Дотогаш излегуваа петките, сеуште цицаше и се будеше по 3 или 4 пати, претходно и на саат или два станувал, буквално не спиевме воопшто, легни/заспи/разбуди се беше по цели ноќи. Излегоа петките (не сум сигурна дали и последнта излезе), го одбив од цицање и сега спие цела ноќ, може и да се подразбуди некогаш ама само да се осигура дека сум до него и веднаш сам заспива.
    Не мислм дек одбивањето беше пресудно, повеќе мислам дека е што престанаа забите да го мачат, а можеби и тоа е периодот кога почнуваат да спијат :wasntme:.
    Исто бев, читав за сируп да му давам, ама читајќи искуства многу ефект нема, па решив да не му давам џабе.
    Стисни заби уште малку :muscle:

На haruki, prinstongirl2, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    1.738
    се надевам. Дека кесе среди сее до каај 2та година.. Барем да се намалат буудрњата и помирно спиењето даа е.. Се сум на штрек мислам дека ич нне спијам.. Чекам нештода мрдни и очи отворам одма... Како марсовец сум

19. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    3.989
    Баш. И јас тоа чекам дека еден ден ќе почне да спие, едвај го чекам тој ден искрено да ти кажам. И јас сум со 2 часа горе доле спиење дневно/ноќно. Се навикнав веќе..

На mal.ecka и prinstongirl2 им се допаѓа ова.
  20. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Само син ми ли неќе јакна да облече ? Прави драми, се нервира се кочи дури. Како се справувате со вакви ситуации ? Прееска го облеков ми кажуваше нервозно некој збор ќебе, ќебе , не сфаќам што му значеше.. неможам никако да го убедам со убаво да си ја облече јакната. Мора со плачки. Совет некој ?