Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Discussion in 'Дете' started by prasskickaa, Feb 4, 2016.

1. Presrekna

Presrekna Популарен член

:D:D:D знам дека не цицате. Затоа и реков дека убав совет си дала.
    Сеуште е палавка? Решила да те тестира до крај. Девојче со став и стил секоја чест :rofl::rofl::clap:
    Мојата е видно посмирена. Темпераментот ( да се качува секаде, да не застанува ни секунда, да прави работи опасни по живот) си го има, но во однос на врескање, трантуми, инает, непослушност е многу смирена:hug::hug::hug::hug:

2. srekice

srekice Популарен член

Дали е палавка!?? Веќе не знам што е. Не зборува сеуште. Прави екстремно опасни работи за нејзина возраст. Сака секаде да се качи и види се. Ако не е по нејзино, тогаш тантруми на најјако. Не јаде и не спие. Мислам само моето дете е вакво. Се навикнав и се помирив со тоа |(

И јас го имам истиот проблем со занимации. Се што наброја ти, веќе и е здосадено на мојата. Сака деца. Градинка до година дури.
    Донеси ја палчица, ке си играат со Андреа :inlove:

Last edited: Nov 10, 2021
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

ти како да имаш големо девојче а не мало :$ и ја нас се повеќето големи деца во фамилијата па со нив си игра и го занимаваат. Не мора да е некое со нивна возраст. Има едно девојче од братучеда на маж ми, 2 месеци е помало и многу потешко им оди играњето а сакаат да се заедно. Но има караници едното не дава играле другото не сака да игра тоа што првото сакало.... Може дома двајцата да ти играат заедно ако е голема разлика во години. Цртање редење сложувалки... Тоа можат заедно. И моите се така со поголема разлика па наоѓаат начин да се занимаваат. Некогаш играат криенка и брканица ДОМА. Девојче е полесно да анимираш одколку машко. Ние сме цело време надвор. Одкако почна поладно и со дождови малото најде занимација во телефон. Што никаогаш претходно не ни знаело дека постои. Ама игра игри. Леле луѓе....
    Screenshot_20211110_075434.jpg
    Сигурно ја знаете оваа игра. Абе игра сам без помош. Најинтересна му е дека се претура а и веќе го знае боите. Благодарение на играва ги научи. :$ секако не дозволувам да кисне на телефон цел ден ама неколку пати накратко а и сам си вика ЧАО ТОТОЛОМ и го заклучува и остава. (facepalm)

Луѓе ние многу мака имаме со јадењето. Дали им е период или не знам ама секој ден ми е стрес и нервоза кога се мислам што за јадење. Ручекот ни е никаков манџи неќе да чуе освен грав. Ама оди прави грав секој ден :rofl: ќе се вратам пак на варена и пласирана храна и тоа е.

Presrekna, MilaSs12 and NewMama like this.
  4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Градинката ќе помогне во зборувањето ,не чекај :)

KuklickaSk, koritsaki and Presrekna like this.
  5. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Дали давате пробиотик и каков?

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Здраво и од нас. Занимација најголема засега се количиња мали метални. Ги имаме многу и во сите бои. Правиме паркинг, ги сервисираме, скокалница правиме со нив и сл. Имаме дрвена сложувалка со бројки од 1-10 и тоа привлекува внимание сеуште. Остатокот од времето надвор во паркче или со топка и тротинет. Тантруми нема постојано, ама ги имаме секој ден. И мојот дечко им потреба од дружење со деца. Во градинка го запишавме само од настинки дерман немаме п одлучивме н апролет да тргне сериозно. Со јадење генерално ок е, само што бара бомбончиња постојно па со лажење ги прескокнуваме некако. Поголем проблем е што не сака да оди на спиење иако му се спие му се плаче. Никако не сака д спие сите методи пробани. Обавезно имаме еден тантруми пред спиење. Друго незнам што да кажам, со баткото дома час се маваат час се смеат. Со фломастери сме нашкртани насекаде, ама тоа на пролет ке го решаваме. Во секој случај весела куќа сме:drunk:.

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

@Presrekna Браво за женската. 8)

Синко е со нов збор: око. :muscle:

И почна да јаде. Не многу рановидно ама овошје јаде јаболко банана крушка мандарина дуња за ужинка и задоволна сум. И образи дури направил.

Presrekna likes this.
  8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Да, линекс.

Watermelon96 likes this.
  9. Presrekna

Presrekna Популарен член

Линекс јуниор или провен по потреба кога има потечна столица или се жали на меше.
    @Septemvri па тоа е најважно домот да е весел. Пробај пред спиење да го смириш. Ние гасиме тв, пригушено светло, велиме добра ноќ на тато, бато, на играчките, ставаме се на место, моча и легнуваме.
    Не можам да се пожалам откако е родена заспива во првите 3 мин. И денски И ноќе.
    @marchi-cool Фала. Тел не давам ни под разно. По малку по малку зависни стануваат
    @Mia Fuentes не те имам прочитано подолго. Како сте со малата?

Septemvri and mal.ecka like this.
  10. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Хајј, ние сме добри, ама секој слободен момент сме надвор и зато ме нема. Барем дури да почни да смрди кај нас знаеш. Добри сме во се, само мака имаме кога одам на работа, со тешки драми и плачење. Ваљда е некој период :u:
    А, да, и касно ми легнува, без разлика кога станува/дремка. Send help!

Гушки до најубавата генерација:l:

11. srekice

srekice Популарен член

@MilaSs12 Ти се лигавеше ли синко кога вадеше 5-ки?? Многу чкрипи со заби,се лигави по малце и си ги гризе усничките:?:
    @Presrekna Нашиве петки искачаат веќе неколку месеци,и уште ги нема:@

Presrekna and MilaSs12 like this.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Да, и стискаше заби, сакаше да гризе се што се најде пред него.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

До кога треба да излезат? Кај мојот ни траг нема од 5ки:D

14. Adams

Adams Популарен член

Мене ми рекоа до 2.5 години ама неморало да значи. Исто и кај нас е ни п од петки :D

Sofi.ja likes this.
  15. srekice

srekice Популарен член

Нема правило. Јас не ни можам да видам дали има траг. Ама не е исто непцето ,барем доле е бело многу. И плус се лигави и чкрипи многу. И не спие нели:D

Sofi.ja likes this.
  16. Xanty

Xanty Истакнат член

Здраво син ми пред три дена падна на паркет и удри со устата. На устата има мала рана,непцето му е крваво и единицата горе му е малку спуштена. Бевме на заболекар му даде антибиотик и ми рече дека може да му се појави дамка на заб. Првиот ден јадеше малку блендирана храна. Но вчера и денска одбива да јаде за цел ден испи малку сок и малку чоколадно млеко и толку. Инаку навечер се буди на половина час и плаче. Дали некој бил во ваква ситуација ?

17. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Многу чудно како наеднаш да ги извади сите четири петки. Додека даваше знаци на немирно спиење,стануваше се лигавеше само проверував абер немаа да излезат и оп на 2г и 4 месеци сите четири 5ки излезени се. :)

srekice, Sofi.ja and mal.ecka like this.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Леле мojава сите oд еднаш ги нареди, пoследнo трojките излегoа вo маj некаде...

19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Препoрака за мoрски раствoр, кoристам синoмарин.
    Дали има нештo пoдoбрo? 2 гoдини има дете.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Кај мојот сега избива првата 5ка. Другите не се гледаат уште.
    @Larahappy Marissimo земи. Многу е добар.

Last edited: Nov 18, 2021
    Sofi.ja likes this.