Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    :D:D:D знам дека не цицате. Затоа и реков дека убав совет си дала.
    Сеуште е палавка? Решила да те тестира до крај. Девојче со став и стил секоја чест :rofl::rofl::clap:
    Мојата е видно посмирена. Темпераментот ( да се качува секаде, да не застанува ни секунда, да прави работи опасни по живот) си го има, но во однос на врескање, трантуми, инает, непослушност е многу смирена:hug::hug::hug::hug:

На MilaSs12, mal.ecka, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Дали е палавка!?? Веќе не знам што е. Не зборува сеуште. Прави екстремно опасни работи за нејзина возраст. Сака секаде да се качи и види се. Ако не е по нејзино, тогаш тантруми на најјако. Не јаде и не спие. Мислам само моето дете е вакво. Се навикнав и се помирив со тоа |(

И јас го имам истиот проблем со занимации. Се што наброја ти, веќе и е здосадено на мојата. Сака деца. Градинка до година дури.
    Донеси ја палчица, ке си играат со Андреа :inlove:

Последна измена: 10 ноември 2021
    На MilaSs12, mal.ecka, Septemvri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.504
    ти како да имаш големо девојче а не мало :$ и ја нас се повеќето големи деца во фамилијата па со нив си игра и го занимаваат. Не мора да е некое со нивна возраст. Има едно девојче од братучеда на маж ми, 2 месеци е помало и многу потешко им оди играњето а сакаат да се заедно. Но има караници едното не дава играле другото не сака да игра тоа што првото сакало.... Може дома двајцата да ти играат заедно ако е голема разлика во години. Цртање редење сложувалки... Тоа можат заедно. И моите се така со поголема разлика па наоѓаат начин да се занимаваат. Некогаш играат криенка и брканица ДОМА. Девојче е полесно да анимираш одколку машко. Ние сме цело време надвор. Одкако почна поладно и со дождови малото најде занимација во телефон. Што никаогаш претходно не ни знаело дека постои. Ама игра игри. Леле луѓе....
    Screenshot_20211110_075434.jpg
    Сигурно ја знаете оваа игра. Абе игра сам без помош. Најинтересна му е дека се претура а и веќе го знае боите. Благодарение на играва ги научи. :$ секако не дозволувам да кисне на телефон цел ден ама неколку пати накратко а и сам си вика ЧАО ТОТОЛОМ и го заклучува и остава. (facepalm)

Луѓе ние многу мака имаме со јадењето. Дали им е период или не знам ама секој ден ми е стрес и нервоза кога се мислам што за јадење. Ручекот ни е никаков манџи неќе да чуе освен грав. Ама оди прави грав секој ден :rofl: ќе се вратам пак на варена и пласирана храна и тоа е.

На Presrekna, MilaSs12 и NewMama им се допаѓа ова.
  4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.628
    Градинката ќе помогне во зборувањето ,не чекај :)

На KuklickaSk, koritsaki и Presrekna им се допаѓа ова.
  5. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    1.583
    Дали давате пробиотик и каков?

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.564
    Допаѓања:
    10.199
    Здраво и од нас. Занимација најголема засега се количиња мали метални. Ги имаме многу и во сите бои. Правиме паркинг, ги сервисираме, скокалница правиме со нив и сл. Имаме дрвена сложувалка со бројки од 1-10 и тоа привлекува внимание сеуште. Остатокот од времето надвор во паркче или со топка и тротинет. Тантруми нема постојано, ама ги имаме секој ден. И мојот дечко им потреба од дружење со деца. Во градинка го запишавме само од настинки дерман немаме п одлучивме н апролет да тргне сериозно. Со јадење генерално ок е, само што бара бомбончиња постојно па со лажење ги прескокнуваме некако. Поголем проблем е што не сака да оди на спиење иако му се спие му се плаче. Никако не сака д спие сите методи пробани. Обавезно имаме еден тантруми пред спиење. Друго незнам што да кажам, со баткото дома час се маваат час се смеат. Со фломастери сме нашкртани насекаде, ама тоа на пролет ке го решаваме. Во секој случај весела куќа сме:drunk:.

На KuklickaSk, Presrekna, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.056
    Допаѓања:
    18.973
    @Presrekna Браво за женската. 8)

Синко е со нов збор: око. :muscle:

И почна да јаде. Не многу рановидно ама овошје јаде јаболко банана крушка мандарина дуња за ужинка и задоволна сум. И образи дури направил.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    10.402
    Да, линекс.

На Watermelon96 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Линекс јуниор или провен по потреба кога има потечна столица или се жали на меше.
    @Septemvri па тоа е најважно домот да е весел. Пробај пред спиење да го смириш. Ние гасиме тв, пригушено светло, велиме добра ноќ на тато, бато, на играчките, ставаме се на место, моча и легнуваме.
    Не можам да се пожалам откако е родена заспива во првите 3 мин. И денски И ноќе.
    @marchi-cool Фала. Тел не давам ни под разно. По малку по малку зависни стануваат
    @Mia Fuentes не те имам прочитано подолго. Како сте со малата?

На Septemvri и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.231
    Хајј, ние сме добри, ама секој слободен момент сме надвор и зато ме нема. Барем дури да почни да смрди кај нас знаеш. Добри сме во се, само мака имаме кога одам на работа, со тешки драми и плачење. Ваљда е некој период :u:
    А, да, и касно ми легнува, без разлика кога станува/дремка. Send help!

Гушки до најубавата генерација:l:

На The Unicorn, Мариаа., Septemvri и 2 други им се допаѓа ова.
  11. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @MilaSs12 Ти се лигавеше ли синко кога вадеше 5-ки?? Многу чкрипи со заби,се лигави по малце и си ги гризе усничките:?:
    @Presrekna Нашиве петки искачаат веќе неколку месеци,и уште ги нема:@

На Presrekna и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.056
    Допаѓања:
    18.973
    Да, и стискаше заби, сакаше да гризе се што се најде пред него.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.475
    Допаѓања:
    18.795
    До кога треба да излезат? Кај мојот ни траг нема од 5ки:D

14. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Мене ми рекоа до 2.5 години ама неморало да значи. Исто и кај нас е ни п од петки :D

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Нема правило. Јас не ни можам да видам дали има траг. Ама не е исто непцето ,барем доле е бело многу. И плус се лигави и чкрипи многу. И не спие нели:D

16. Xanty

Xanty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    662
    Здраво син ми пред три дена падна на паркет и удри со устата. На устата има мала рана,непцето му е крваво и единицата горе му е малку спуштена. Бевме на заболекар му даде антибиотик и ми рече дека може да му се појави дамка на заб. Првиот ден јадеше малку блендирана храна. Но вчера и денска одбива да јаде за цел ден испи малку сок и малку чоколадно млеко и толку. Инаку навечер се буди на половина час и плаче. Дали некој бил во ваква ситуација ?

17. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Многу чудно како наеднаш да ги извади сите четири петки. Додека даваше знаци на немирно спиење,стануваше се лигавеше само проверував абер немаа да излезат и оп на 2г и 4 месеци сите четири 5ки излезени се. :)

На srekice, Sofi.ja и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    10.402
    Леле мojава сите oд еднаш ги нареди, пoследнo трojките излегoа вo маj некаде...

19. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    10.402
    Препoрака за мoрски раствoр, кoристам синoмарин.
    Дали има нештo пoдoбрo? 2 гoдини има дете.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.389
    Допаѓања:
    28.339
    Кај мојот сега избива првата 5ка. Другите не се гледаат уште.
    @Larahappy Marissimo земи. Многу е добар.

Последна измена: 18 ноември 2021