Да marissimo е многу добар. @Sofi.ja сите петки се излезени ама кај мене многу рано ги извади сите заби така да отчекувано ми беше.
морам, инаку не можам ништо да сработам дома. Се само надвор бара. Дали е топло или ладно или врне не е битно. Досега не го интересираше ниту телевизорот. Ептен ретко гледал. А и телефонот кратко го занимава. Едноставно не е многу заинтересиран. Ама и тоа малку да му одвлече внимание додека сработам или за да не бара надвор е доволно. Секако имаше убави денови и ги користевме ама за взима што ќе правиме или во дождови не знам. зависи за каква намена ти е. Јас физиолошки раствор давам. Му ставив распрскувач од еден спреј за нос и него го користам. За синомаринот сакав да прашам, од отварање колку време му трае рокот?
Што да давам за растечено носе? Кива и реки мрсули течат, проѕирни. Не кашла и нема температура, матичната вика мора само да си помини, ама ја гледам се мачи. Досега прскавме спреј од оригано, ама нешто друго за пред аспирирање?
Обично Виранто сирупче дават вака ако е на почеток на настинка. И делува помага да се смири и носето.
Убаво ли ти се прска од овој спреј? Купив јас за моево, ама кога прскам настрана убаво прска, ама кога ќе прснам во носе тече во млаз и истекува од носето? Нешто погрешно правам или таков е? Едит: Синомарин бил мојот, ама исто е шишенцето.
Со шприц со физиолошки испери секрет од носе. Го ставаш шприцот во едната ноздра, излага од другата се, па после од другата исто.
Јјас прскам со спрејче од диво оригано и сирупче viranto forte пс ќе видиме кско ќе е.. Сношти му се затна носето и сабајлле одма купив и дадов па гледам поодобар е од сношти..
Брзо. Одеднаш го шприцаш. Језиво е малку, ама не може да наштетите, а многу помага. Еве видео како се прави, види коллу секрет вади одеднаш. https://www.instagram.com/p/CWJyfVlKBTv/?utm_medium=share_sheet
Ве прочитав случајно за ова и само што пробав на мене, пред да пробам на малиот. Не знам зошто водата ми се враќа од истата ноздра и сеа се осеќам како вода во синусите да имам. Што грешам?
Јас бар еднаш во денот вака му го чиста, без разлика дали течи или не носето. Сакав да ја прашам кукличка, дали плачи додека му чистиш носето? Кај мене никако да се навикнит, а гледат шприц рикат на цел глас хахаха
Не функционира на возрасни. Само кај мали деца каде сеуште нема формирано носна преграда или така нешто беше. Не го пробувај ова пак на тебе.
Напред треба да си навалена, млазот да биде силен и пази да не вдишеш. Функционира. Јас вака со години си го испирам носот, на децава ми е страв да пробам.