Тоа што го кажав беше склоп на мн работи. Не изреагирав само за цевчето целиот пост беше шта да ти причам. Инаку и син ми сам завлече му дадов сокче од пакетчињата за нг. И почна да пие имаше година и 3 месеци . И ќе дадев совет ако се исфалев ? Не. Внук ми не знаеше и знам мајка му така го научи, му покажуваше со устата нејзина како се смучи еднаш два пати и успеа тргна детето,тоа го споделив.
Се те разбирам но јас не го гледам како фалење затоа шо не споредувам деца сите во свое време прават одредени работи коа кога е спремно. Може и моето прави многу повеќе од другите деца и сега да се мислам дали да кажам за некој да не помисли дека се фалам? За се шо прави керка ми сметам дека е нормален развој на едно дете може второ ако имам ке прооди на две и сега само ако нешто тешко прифака детето и ако има некаков си проблем тогаш да збориме? Секое ваше искуство за мене е плус без разлика дали моето дете го достигнало тоа нешто или не.
Не ме сфаќаш изгледа. Скроз сум за да пишеме достигнувања на нашите деца па и да ги фалиме. Ако скролнеш на горе ќе видиш со таква содржина текст и од мене. Ама се чудам на нормален пост со друга тематика некој да напише -Детево пампи сам фрли, не па за друго. Систер чил !
Тоа е кога кај нас е некое достигнување кога дете ќе фрле памперс или ќе пие од сламка. Чудесна Македонија
Треба да знаеш подобро од ова. Прва си за тапшање у рамо на тема зборење. Таму доста сум активна. Вадење пелени беше кажано во контекст дека децата се попаметни од што очекуваме. Јас не пробав да вадам мислев мал е не разбира и не зборува. Сите не изненади.
Искрено ? Не ми звучеше така. Не тапшам никој по рамо само кажувам како е и што е. Дека премн се очекува од децата еве конкретно за таа тема и јас се стресирав порано а сега е како папагал навиен. Пак ќе речам не ми е намерата да се препуцавам,навистина. Овде ќе завршам на темава.
Ни мене не ми е намера да се препуцавам. Посебно затоа што за свое дете имам кажано и позитивни и негативни работи. Очекував да разбереш дека најмалку сум надмена за дете.
Точно така ,се сложувам со се што пиша . Ме н Тотално се согласувам. Друго е да се каже ,пробај само да му понудиш цевка па може ќе си знае одма како треба , како совет од сопствено искуство со своето дете . Форум е да ,кој што сака може да каже ама сепак дај преиспитајте се пред да пишете дали воопшто темата е за тоа.
Они растат,а нас срцата и животот ни се скратуваат Инаку,ако е умна и не ти истура вода,можеш ова од Дм да го ѕирнеш. Класика шише со клун. Од наше време ,мое време пред 30 години Добро е за учење да пие како чаша
Јјасс го научив со малите сокчина тетрапак со се со сламка.. Стегннав ја до. Раката виде декаа тече и од одма тргна.. Тпа беше на годинката сега сме скоро 18мес ди пие.. Ама од чаша уште немаме научено..
Многу убава чаша Она знае да пие од обична чаша, од шише знае да побара во текот на денот или додека сме надвор за млеко. Ваква слична чаша имаме на Нук ама слабо ја користи.
Маслиново масло во сок, или нешто што пие. Не се осеќа вкусот. Јас давам секој ден, некој ден и два пати. Од тогаш нема проблеми со столица. Ефекол , смокван и слични само во крајни ситуации.
@haruki истo 9 вo кревет сме пoвеќе oд бебетo ми се буди бре, синoќа се уби oд плачење мислам дека гo преживува денoт...
Не знам од кај им е силата. Да го преживува знае на сред ноќ да прераскажува нешто шо се случило во текот на денот или во градинка. Ова испаѓа вторите деца по умни да си родам и јас и онака не спијам од коа е родена до ден денес ноќите ни се исти
Од ко ја накитвме елката опсесијаа му е ссмо елко еелко и пене ( лампиони) навечер бо сонот еко еко.. Цело време паши дедо маз... Сее плаши и не го допира.. Кога преспива еко еко и зсбележав повеќе се буди и само еко еко...