1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Добро само син ми ли растура елка ? :rofl:

На crazylady и srekice им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    9.745
    Не си сама, мојот ја крена и ја преврте за само 5 мин од кога ја наредивме.:punch:

3. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Киндеримуно има ли некоја шема за користење.Прикрај ми е шишето па незнам што да правам.

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас не ни китам елка. Не да ќе ја преврти,туку ке се повреди плус.Другарка ми ми вика,ке и повториш сто пати. Не е убаво да фаќаш,треба да стојат таму за да ни е убаво. Да важи. Ако некои деца се послушни,ете моето не е послушно. Љубопитна е. Лампионите и се округли ,поинтересно и е да ги тркала него да ги гледа обесени на дрво:D
    Пробај ваква :rofl: FB_IMG_1636200297196.jpg

На crazylady, The Unicorn, Jana06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    И јас мислев ќе ја растура, зошто се растура ама се изненадив. Накитивме уште средина на ноември, уште е читава. Дедо мраз мора да се радува на накитена елка да ни е убаво, и така тој си китеше и си ја чува. Општо многу се изненадив позитивно од него, нагло ми порасна со доаѓањето на бебето.
    Лани немавме елка од тие причини.

На MilaSs12, srekice и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  6. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    И јас сум изненадена како веќе 2 недели имаме читава елка. Само од време на време фудбал игра со округлите лампиони. Кога не ја гледам чепка, а кога ќе ме види дека ја гледам ја гали и вели маз маз...
    Дедо мразовците кои синко си ги чуваше 16 год и беа како од продавница, ги реши за 2 мин. Сите ќе ги носела на др.
    Инаку другото е ок. Јаде малку, но разновидно почесто, без пелени е веќе месец дена, петките сеуште абер немаат, зборува ко адвокат...
    Минатата недела прими мрп вакцина, еве 8 ден никаква реакција
    Почна многу да ја интересираат активности по дома, реди предмети по големина и боја, сака да бои и чкрта. Ми вели мама научиме да бојам, научиме да цтам, сакам учам песни...
    И мнооогу се плаши од темница. Единствено нешто од што има страв.
    @drugarka да е здраво и живо бебешко бр 2. Јас сега дознав дека се породи.

На Larahappy, MilaSs12, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.382
    Допаѓања:
    18.621
    Мојов извадил една петка без да приметам:rofl:
    Да не те секирам,ама моево баш на 8ми ден од мрп крена тт која траеше 48ч.
    Со лесно да помине

На mal.ecka, MilaSs12 и Presrekna им се допаѓа ова.
  8. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Мене ми рекоа реакција може да има од 8ма до 21ден нормално може да помине и без па ке видиме.

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Здраво мајки, никако да одвојам време да шкртнам некој ред овде, па ајде си велам со прво утринско кафе додека не ми донеле некој недисциплиниран ученик :D
    Моите момци се адаптираа убаво во градинка, дојдовме до степен наутро пред врата со чао да се испраќаме. Па така, расположена продолжував на работа.
    Околу 25 дена не ги носев од причини што бевме дома позитивни. Стравував како ќе биде нивното однесување по толку долга пауза. Првите денови по долгото седење дома за чудо немаше плачки, исто како и претходно, дури тропаа на врата за да им отвори воспитувачката. Расположени ги оставав, такви и ги земав. Е сега, (веќе неколку дена) заради ладното време, договоривме да не чекаме пред врата за да ги предадеме на воспитувачките туку да влегуваме во ходник и ние и таму да им се измере темпетура и да ги оставиме.
    Забележав дека откако и јас влегувам во ходникот, се вратија плачките. Претходно многу им беше јасно дека мама е до врата и толку. Сега кога видоа дека и мама може внатре, поинаку се однесуваат. Им реков на воспитувачките дека иако е ладно, ќе си чекаме надвор само од овие причини. Се согласија со мене. Ќе видиме како ќе сме...
    Како го минувате денот после градинка? Какви активности практикувате со вашите деца? Ние некако како се да испробавме и како се да им здосади. Правењето манџа од хартиени топчиња уште им е интересно, само незнам до кога.
    Дајте некоја идеја?

На Mia Fuentes, KuklickaSk, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Пробав вчера да накитам елка. Прво беше воодушевена. Ми даваше лампиони,па ги закачуваше. Ептен се израдував. Али после почна да фрла накај елка,да ги плеска да се нишкаат и се откажав. Ја собрав културно:bow:

На The Unicorn, bela.m, KuklickaSk и 3 други им се допаѓа ова.
  11. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    @bela.m се шо е до седење трае 5мин ама сака да црта и бои моментално боиме камчиња собираме од градинка до дома ко ненормални со кесето камења шетаме:D воодушевена е од диносауруси и тоа е тоа. Друго возен парк е дома лета со тротинетот сега се учи да го вози и баланс бајкот, шутира топки, сака музика многу игра по цел ден.
    Се пентери се качува рипа скока се фрла на секаде тоа е кај нас интересното.

Во врска со елките лани се онесвестуваше елката многу пати:D ама дозволував да чепка затоа што е љуботитно дете ама нормално пазев да не се повреди.
    Оваа година уште пред два месеца почнавме со приказни за дедо мраз и знае дека остава подароци под елка така да не ја фака нешто многу знае на минење да закачи некој лампион ама ништо страшно.

На srekice, NewMama и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.842
    Допаѓања:
    18.681
    Синко знае да ја чепне елката ама уште не му текнало да ја онесвести. Едно станување наутро сака сијалички да вклучи.
    Најде една капа со тремче и се таа ја носи. Само за спиење не. Јаде се игра шета мора капата да ја носи.
    Полека но сигурно му се зголемува фондот на зборови.
    Сака гитара како гитарата на првото прасе од трите прасиња кое е мрзеливо и направило куќа од слама. Мрда со рачето така сакал. :rofl: Тоа ке е подарокот од мене и татко му за под елка.
    Вчера доби пакетче и го растури целото, отвори се и ништо не изеде, нормално.
    Многу сака да драми ако се чукне. Плачки офка куцка ја треба да бацувам и да го мотам со палома.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    27.878
    Секој ден по едно 1000 пати повторувам дека елката не се бутка, лампионите не се кршат, ако извади пак лампион и притоа го скрши од земја ќе ја соберам и Дедо Мраз нема да донесе поклон зошто нема да има елка.
    И пак вади! И татко му го скара (инаку маж ми мнооогу ретко го кара па го сфаќа посериозно него) и не ја фаќаше 2 саата. Денес пак.

Ќе ја откитам кај и да е.

На crazylady, The Unicorn, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  14. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Истооото е и кај нас. Кога ја направивме беше фин и среќен. А сега е само среќен. Зема лампиони ги фрла, еден од еден ги мава, ја турка елката... и еве денес конечно здосадено му е тоа, изгледа му помина беснилото. Не ја чепка,ако помине само покрај неа. Јас сакав уште вториот ден да ја соберам ама ме мрзеше и ја остадов. Има лампиони до пола само . Во долниот дел е празна :rofl::rofl:

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.246
    Допаѓања:
    27.878
    Ја се нервирам кога ја гледам исчупана во еден дел, па секоја вечер одново ја редам :|

А лани што убаво ич не ја фаќаше.

На crazylady, srekice, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Истото го помислив колку по умен беше лани. Блазе тебе. Јас немам веќе нерви. А со каков кејф си докупив лампиони дента пред да ја китиме. И ете,си стојат не отпаковани...

На crazylady, KuklickaSk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.842
    Допаѓања:
    18.681
    Ви прават проблем за облекување? Синко е цела драма за облекување. Најголем проблем чорапи. Не сака ни тенки да носи, јас и маж со чорпи и папучи сме. На 21-22 е климата ама сите врати отворени и не е нешто претопло.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Моиве одкако се родени боси се.
    Можеш милион пати да им облечеш исто толку пати за секунда ги соблекуваат.

На Sexybaby86, Panovic и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Прави за јакна и капа. Ама му велам нема надвор ако не облечеш и ако одбива не излегуваме воопшто. Па сакал не сакал ќе облече. Така можете и вие со нешто да го лажете.

На KuklickaSk и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.842
    Допаѓања:
    18.681
    Тоа е лесно и за капа се буни ама нема капа нема надвор. За чорапи не ми успева. Топло му било. А нозете камен. На плочки бос стои.
    Синко додека не разбираше беше лесно. Сега де нема разбирачка. ]:)

На Panovic, bela.m и mal.ecka им се допаѓа ова.