Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.092
    Супер ќе му биде, мојов со трчање оди сега, а на почеток не знаеш колку урлаше, до паркинг го слушав.

На crazylady и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  2. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Ќе и помине. Кај нас тој период беше летото, есента веќе помина. Врескање до бесвест. Од тогаш наваму се разбираме како со голема. Има моменти кога ќе се заинаети и расплаче но гледам да останам присебна и иако некогаш вријам, со убаво објаснувам, бидејќи имам забележано дека ако ме сети дека сум нервозна, фрла со нешто или плаче.
    @MilaSs12 со лесно во градинка, и јас сакам да ја запишам пролетва,чисто за дружба. Многу сака деца. Вели ајде да одиме некаде со деца, сакам дружам, сакам гушнам децата... Кога бевме Банско сите деца ги гушкаше и многу играше. Инаку очекувај реакција првите 2 недели дури и со плачење, неспиење... Нормално е. Ако сакаш да оди, биди упорна.
    Ќе прашував со што играат односно како се занимаваат вашите деца. Мојата е 2 год и 5 месеци. Реди коцки, слагалици. Игра меморија, читаме (кратко) сликовници, игра со кукли, кујната, докторски сет, но се ова многу кратко време. Само растура, 2 мин ќе поигра, се брзински и толку.
    Качување по мебел и маси, обиди да го фати лустерот, качување на кујна и врати без помош сеуште и се број 1.

На Yowannty, crazylady, Larahappy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    @Presrekna ми делува како да е спремен за градинка. Досадни сме му ние, освен со мене татко му и баби дедовци ретко се меша со други а кога се гледаме со деца е многу среќен.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Има 40% попуст на некои модели на сандали ипанема и се мислам кој број да земам. Помош?

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.092
    Што е со трескањево од земја и дерењето, буквално за се? :shake::doh::drunk:

Облака чорапи, се дере нејќе тие.
    Му облакаш јакна, паѓа на земја, нејќе таа. Откако ќе ја облече, надвор 20 степени, не може да му ја соблечеш.
    Не ни знам веќе за што се се дере. Побудалев.

На My litle pony, SanelaS, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Ке издржиш мајка, уште некој месец. Кај син ми помина таа фаза, твоето синче мислам дека беше 2-4 месеци помало од моето.
    Во најладното имаше период и драми за тенка јакна да носи. Не можевме да излеземе од дома. :whew:

На mal.ecka и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Не знам некој дали има ваков проблем ама мене ме нервира многу но се воздржувам. Малото не сака да се капи. Не беше вакво. Со ќејф се капеше. Последниве 2-3 месеци се беше ок само Косара не сакаше да ја мие плачеше. Сега не ни сака да се соблече за капење а камоли да влезе во туш-кабина. Неќам капам! И готово крај. Бега. Не е решение да го пикнам внатре и додека се противи да го капам, тоа би било контра ефект. Не знам што да правам.

8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Не е проблем, фаза е. Горе доле сите ја прошле. Решение- трпение.

На marchi-cool и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  9. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Женски може ли две годишно дете да користи четка на батерии?
    Малата почна да бара таква од шо не гледа нас.

10. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Nesto protiv dijarea,sovet
    3,5 god sme

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Пробиотик, електролити и полесна храна.

На Cakicka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Maki, neznam dali sum ba vistinskoto mesto. Imame doma veke izvesen period problem so kerka mi. 2 ipol godini e, odbiva da se presoblekuva. Ili edvaj ke ja obleces ili edvaj ke ja presobleces. Se tegne, udira, se drze primer za pantalonite me saka da gi sobleceme, pelena ne saka da menjame. Place, vreska, zaoga, kako boze mili da ja kolime. Mnogu mnogu vreskanje, ne placenje- rikanje e veke. Ako nekoj odnadvor slusa garant izgleda kako da kojznae sto i pravime. Probuvam so dobro, so ubeduvanje na sekoj mozen nacin. Neznam kako da go nadminam ova.

На MilaSs12, My litle pony и srekice им се допаѓа ова.
  13. My litle pony

My litle pony Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    853
    И мојава исто,ама потполно исто,блуза и облакам таа ја неќе,ништо ново од облека што е нема шанси да и го облечеш,полудев.

На MilaSs12 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Фаза е ќе помине. Откако ке ја соблечеш остави ја некое време. Не форсирај. После пет минути пробај пак. Децата сакаат по нивно да е. И јас се нервирав додека не влегов во штос.

@marchi-cool Ќе пројде. Фаза е .Мојата уште коса со молење мие. Направи му пена во када,пушти песнички детски . Ќе се излаже. Јас гума за пливање и ставив:rofl:

На marchi-cool, KuklickaSk и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.092
    @Leo-nora еве јас што пишав пред некое време и друга мајка се надоврзала. Ваљда сите ги проаѓаат фазиве, што да кажам... трпение само.

На MilaSs12 и My litle pony им се допаѓа ова.
  16. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    @Leo-nora @My litle pony @srekice @marchi-cool
    Со мојата палавка, таа фаза со необлекување ја решивме така што сама се облекува. Веќе некое време. Само и вадам алишта и ги ставам како правилно да ги облече и ја оставам. Ако и помогнам или не дај Боже да ја облечам, вреска и бега во некој ќош и соблекува тоа што и сум го облекла и продолжува сама. Инает невиден.
    Многу е самостална се сама прави. Дури и чевли сама облекува, сама јаде, заби мие...
    А за туширање нема проблем, ама косата миење хорор. Со плачки и услови. Ама ќе помине.

На marchi-cool, KuklickaSk, MilaSs12 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ма исто и јас. Видов нема разбирачка ,и оставам сама. Ако побара помош и помагам. Одма се нервира ско неможе сама нешто. Добро што ве читам. Инаку секој ден се жалам на мм како само моето е вакво инаетџливо:rofl::devil:

На Presrekna, KuklickaSk и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    @KuklickaSk valjda period e, neznam ama neizdrzlivo e, neznam kako se vozdrzuvam. Denot so treskanje, rikanje, vristenje, udiranje mi pocnuva od 06:45 koga ja budam za spremanje vo gradinka. Horor, glavata mi e tapan od rano sabajle. Za jaknata isto- ili nemozes da i ja obleces ili nekozes da ja sobleces. Nekogas i doma od kkga vleguvame sede uste cel saat so nea. Boze mili neznam veke spobudalev. Takvo vredkanje za edjo oblekuvanke. Celata rabota so oblekuvanjeto e za 1 minuta . A pravime cirkuzi od saat vreme

На srekice, KuklickaSk и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Мајки нешто за железо да му се појача што давате? 2год сме хемоглобиниг му беше 106

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.309
    Допаѓања:
    28.092
    Хаха да. Преговара на влез на вц, бањаме дааааа тулето, тосата нихахо, утле:D. И секој ден за утле ја оставаме тосата:D

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.