Кое дете остава, не прави смешки. Ние двајца чистиме, јас држам раце нозе, маж ми глава и влече. Сега полесно е бидејќи разбира дека е убаво со чист нос и дозволува ама помал беше борба.
Син ми кога беше колку неа можеше да се истави секрет. Се бунеше ама не зајдвеше. Ова малово абе само да го види аспираторот и зајдува. Исто и од физиолошкиот, кога ќе го види и готово... плачки до бескрај.
Можно е, има таква техника за вадење заглавено нешто во нос. Имам видено видео со грашоче што си го пикнало детето во носот. Сепак не мислам дека е поефективно од аспиратор. Јас имам аспиратор за шмукање со уста, ама за следно дете би земала такво за на правосмукалка, многу побрзо е. А за држење, мора да го држиш за се, кое дете сака да му чепкаат во нос.
За време на сипаници, што им дававте на децата за имунитет? Јас давам само витамин ц и д3, да не треба нешто плус? Колку дена тт би требало да има детето?
Од што би можело да е зелена каката на 2 годишно дете? Преска и сега какаше зелено, од храна нема јадено ништо зелено ниту нешто имаме променето од храната, освен шлагот од роденденската торта зелен што беше лижеше со прсти.
Девојки, потсетете ме како одеа бројчињата на патики Најк во однос на Адидас? Кои беа помали во калап?
Мамии помошш Ќерка ми другата недела полни 3г Секогаш беше дете што сака внимание и не беше самостојна за игра ама сепак беше кротко и прилагодливо дете.Неколку месеци уназад почна да се менува,ама последниов месец неможам детето да си го препознаам.Само нешто не и е ко што треба,само неможи да и се погоди,плачи,вреска,фрла,вика,се прпела,сака мисли да и читаш.Не сака ни да се облечи,ни да се соблечи,ама буквално ништо,за се да ја молиш.Со деца на пријатели почна да не се заигрува,не дава играчки а даваше буквално се.Ништо не ја интересира,ни играчки.Не знам ни како да постапам,ни со арно,ни со никако не бидува.А во април очекуваме и бебе,страв и паника ме фаќа што ќе биди вака.Значи буквално во 24саати мир има само кога спија,се друго е натегање,викање,хаос(оди и во врадинка,со паузи.ама и кога оди,дома е уште понервозна).Извинете на долгиов пост ама ве молам за совет,навистина се чувствувам безшомошно
Ќе помине Може од почетокот во градинка Можеби поради доаѓањето на ново бебе Сите низ истото сме поминале Стави си слушалка на едното уше пушти музика да ти доаѓа од некаде позитивна енергија и сврти се на хумор да ви биде полесно Голема утеха може ќе ти е што не си само ти така сега
Еве хелп. 22-ка адидас одговара на 23,5 од најк. @SarChee Поминува да. После ке ти облака сама. Портокалова јакна,виолетови патики,црни тренерки и тул фустанче розево одозгора и прво искачање надвор во земја се ваља. И не дава да ја пресоблечеш
Денес шеташе во тренерки и чизми со круна на глава,башка 5 кикици и ташна со мини,и да најпрвин се испрпела на земја.
На 5 години е полесно. Ама не дека е совршено, пак е исто ама полесно. Скоро на 5 мојава почна да се облекува саглам, се во тон да е и според временски услови. А околу 4 како кловн ама гледам сите исто така се облечени на тие години.