Пробувам така да го гушнам тука е мама но несака ме турка, не мама вели.. и кога ќе престане вели да мијаме очи лице и оди после тоа си легнува како ништо да не било.. тантрумите истовремено ни почнаа со терорите.. и тоа ни се деси во јавност во парк не знам како го изнесов жив срам ме изеде неможев да се справам мислам и напад на паника добив.. се започна после градинкава и сопругов што не е тука.. истото се случува го игнорира не му се испулува на камера како да му е лут.. и сега треба да одиме кај сопругот на 10 дена паники ме фаќаат како во авион првпат со него да не го фате некое лудило бес..
Има некој порачувано сандачиња детски женски од Кети шус последно време? Ептен убаво изгледаат ама во Битола нема и не знам дали се удобни за да порачам онлајн..искуство некој?
Mislam deka tuka nekade ni se decata na vozrast...te pamtam od trudnicki.Nie imavme isti period pred nekoj mesec noknite terori bea strasni placese, vreskase i begase od mene ama ne palev svetlo go fakav za raka pa poleka se obiduvav da go gusnam vo toj period spiese napocetokot sam vo krevetce ama potoa go staviv do mene i odma reagirav na situacijata. Tantrumite tolku sto bea izrazeni ne ni se izlagase od doma bukvalno legbuvasd na zemja i se mu trebase i vreskase haos znaci...go nasociv so odenje po livadi,sumi da istrazuva sam da odi da trca da trosi energija...So tek na vreme i ednoto i drugoto se namali, toj se poveke e razbran...Kaj nas i eden drug moment fati znacitelno pocna da izgovara zborovi i toa na dva jazici i toa znacitelno go opteretuva pa sega se budi i pocnuva da zboruva. I pocnuva da odbegnuva densko spienje.Period e samo zboruvanje, bliskost, trpelivost i ke pomine.
Имам проблем со девојчето, има 2ипол годинки и се одвикнавме од памперс. Е сега дали во градинка не ја бришат убаво кога мочка или незз што е проблемот ама навечер многу се чеша доле, значи дури се буди од што ја чеша и неможе да заспие.. докторот ми рече да ја мијам навечер со чај од камилица и да ја мачкам со Здраве крема со цинк ама џабе не помага.. некоја да имала ваков проблем да ми препорача некоја маст или нешто друго?
Еве јас пишав за тоа во друга тема. Истото што го опиша ти, имавме една вечер каде буквално не можеше да спие, само пробуваше да го тргне памперсот и да се чеша Мојата е помала 1.5 год ама имаше и црвенило на регијата. Е сега, кога од градинка некогаш има пеленски осип само плаче кога ја бришам и ставам крема, сега обратно. не плаче, сега се чешаше ненормално. Однесов на доктор ми рекоа дека е друг вид пеленски осип, ми препишаа крема со овие состојки: Clotrimazole 1% w/w Hydrocortisone 1%w/w( од англија сум затоа состојки ти кажувам) Ова смееш само двапати на ден Во аптека исто ми дадоа крема која се става на црвенилото и го отрпнува местото, да не се чеша навечер посебно. За да може да спие. кремата е наменета за деца 1-6год, ја купив ама му се јавив на докторот, ми рече може да се користи слободно ама ќе си напраиш поголем проблем откако ке му мине дејството, ќе се чеша уште толку. И од аптека ми рекоа да ја користам првата крема додека не видам подобрување а после да продолжам со канестен неколку дена, двапати на ден, за да не се повтори. Докторот за канестенот пак ми рече да не го ставам Користам влажни со 99% вода и преку ден ја оставив 4часа без памперс. Чистев и мочки по дома ама тоа е, битно денес е крај на втор ден од осипот мислам, спие веќе 4часа, нема веќе чешање ниту толку црвенило.
Да не е кандида во прашање? Ние после примање на антибиотик едвај се опоравивме од неа, исто така имаше чешање. Ако е од недобро измиено би требало да престане чешањето со миење и мачкање на крема.
Да и нашиот спие одамна со нас.. али истото бега од мене не сака да го допрам додека не му помине.. А дали имаш приметено додека му се случуваат тантрумите ако друг му зборни го земе за рака слуша? Јас тоа приметив кај нас и мислам како лут да е на мене како револт да има во него дали дека таткому не е тука, па и беше болен многу.. на сила сируп, доктори.. градинка се е тоа на сила нешто што не сака да прави дали е од тоа стварно не знам.. Трпение господ нека ни дава и што поскоро нека поминува оти стварно е многу стресно..
Kaj moevo tantrumite bea izrazeni poveke so mene, jas eden period ne se ni obiduvav da izlezam so nego nadvor..taka da mislam deka e period ne deka e nesto lut na tebe ili tatko mu.
Toj skoro i da gi nema vo posledno vreme sega se mnogu retko na nekolku dena ama koga ima traat podolgo zasto go ostavam t.e go ignoriram.
Мојата е 3.5г и уште од 1.5г прибира .Такво си е детето.Пред да купам нешто ја прашувам дали сака затоа што нема да го облече во спротивно или ја носам со мене. Не дека се ми се свиѓа што сака ама барем раат
Одамна не сум отворила форум, ве читам за тантрумите, вистинските и силните тантруми кај синко тек после 3тата год дојдоја, 3 и пол год е лудилоооо е збирајте нерви за потака
Доаѓа дома и ја чека поклон што ми дадоа за нејзе: - Кој ми го купи ова? - Чичко Андреј - Зашто ми кажуваааааааш? Аааааа *плаче 10 минути*
Пресмешно ми е што ви пребираат за облека. Пинцури мали. Мојов не се замара, носи што ќе му облечам. Дали тоа значи дека му се допаѓа мојот стил? Кога му купувам нова облека не ја ни погледнува.
Не добив одговор во другата тема па овде да видам дали има некој дежурен Ќерка ми има воспален крајник, засега нема температура, весела е и си јаде, матичната ни даде само Лисобакт спреј, а антибиотик ќе вклучиме ако крене температура. Многу и верувам на докторката па ќе ја послушам. Имате искуство, мислите дека ќе поминеме без антибиотици? Првпат вака посериозно ја фаќа, не знам дали да чекам температура или да оставам на организмот да се бори. Што давате плус при воспалени крајници? Фала
Мене педијатарот ми кажа од 9 месеци до 2 години крајно. Ако после 2 години уште не е затворена да одиме на контрола.