Има влијание витамин Д? Кај малиов, две години и два месеци, сѐ уште има како мала вдлабнатинка, малку ама ја има. Не знам што да мислам сега. На каков доктор треба да го носам?
Секако дека има влијание д3. Кај мојов поспоро се затвораше па му покачија доза. Види прво со матичен,па ќе те упати на ортопед.
Не знам дали има влијание витаминот зашто матичниот ни рече да а на приватно кај што ја носам ми рече не Јас после 1 година не и давам веќе иако ми рече матичниот да продолжам. Ако ти е мисла прашај кај педијатар,тој ќе те упати. Можеби има толеранција + некој месец
Мајки како сте ? Ние пораснавме и како расте се побесен е ; не ми дава да го облечам; од памперс уште не сме одвикнати ама летово дефинитивно ќе се учиме. По цел ден сака надвор да шета и ме носи само тој кај што сака ако го земам да се вратиме назад клоца мава писка ; дали се тоа тантруми или едноставно многу го разгаливме не знам. Многу е паметен дури и страв ме фаќа сам отвара врати; сам знае да се качува по скали ; некни се качи сам на столче на тераса ; не се остава ни минута сам..... Се научи сам да јади леблеби; уствари стариве го научиле. Јас мислам дека е мал сеуште за такви работи но; страв ме фаќа Вие дали им давате леблеби или пуканки ???
Да се самоцитирам го подреков јас за бирањето облека му облекувам блузе поло со петличиња напред и тантрум, нејкам со петличиња и збесна
Neznam dali sum vo soodvetnata tema. Kerka mi uste mesec dva pravi 3 godinki. Znaci nemam zborovi so koj mozam da ja opisam. Premnogu ludilo na edno mesto. Trce, frla, mava, grebe. Se tegne, se treska od zemja. Ti i velis ne za nesto taa ko za inat. Te gleda primer i istura svasta. Niz grad da setas, pa toa e boze mili.. trce, se tegne, svasta bara. Energija fulll. Blago ne jade mnogu, skoro ic, da recime deka od blagoto e energijata. Odi vo gradinka, no taa emergija e iscrpuvacka. Doma nalet. Se sramam nekogas od lugeto niz gradot koga ke izlezam. Besnilo 100ka. Idi na lulaski, ko zaulaveno, ma site da e taa, mislis od doma gi noseme. Na nikoj nisto me dava. Neznam nemozam da funkcioniram, nemozam da se spravam. Me izluduva. Ako e period da zamizam i da cekam. Ako e takvo… please god help me..
Плачење до повраќање а има ноќи кога вика не сакам да спијам и готово ако настојуваме следуваат тантруми. @lackygirl 2г и 7м е кај мене ама напати е бетер од новороденче со будењето.
Ние сме уште со ноќните терори (претпоставувам тоа е) и почнав да се мислам нешто за смирување да му давам. Еден период давав биваплекс ама немаше некоја разлика. Не знам дали е можно од преголем умор вака да прави? Дури и збори ноќе, почнува да ме удира со нозете во сон, многу ми е мачно. Најтешко ми е што ме тера да го носам во дневна, сака таму да го држам и во раце да ми спие. Таман мислам заспал цврсто, го спуштам во креветче и одма се буди. Не знам веќе што да сменам. Телевизор и телефон не го интересираат, благо не јаде често и многу, единствено што скоро цел ден е надвор и многу е активен физички, не седнуваме.
А денски има дремки и колкави? Син ми ваков беше кога дење ми спиеше по 1-2ч. Сега дење се успива по 3ипол саати. Станува во 06-7 спие од 11 до 14:00-14:30 и во 19:30му е време за легнување. Да не ти седи до касно ноќе?
Не бре, си спие дечкото. Станува во 7, дремка од 12 до 15 и легнува 21-22. На тоа трчање и јас би спиела. Затоа викам да не му е умор тоа немирно спиење. Не знам веќе.
Мислам дека малку порано треба да легнува навечер, пробај. Ево го мојов сега во 15 стана и во кревет ќе го легнам во 20, до 20:30 заспан ќе е, а станува во 6-7. Се уморува, цел ден е надвор и само трча, нема застанување цел божји ден. Мислам дека 5,5 часа максимум треба да е буден пред вечерно спиење. Веќе 22 е премногу доцна според мене.