Како може да промени детето само? Да седи дете мало до 2 по полноќ Редот на спиење се создава од раѓање и за него одговорни се родителите, како ќе му направиш навика на дете, така ќе тера. Нормално дека тешко ќе се буди, нормално дека денски ќе спие, уморно е, ноќе будно до ниедно време. Мора да се смени ова. Легнување во 21, макс 22. Будење до 08. Денски преспивање еднаш, час-два. Прво почнете со будење порано, прошетка на воздух, активности, па дремка на пладне, не да преспива во 18-20. Приквечер прошетка пак, да се умори, па легнување до 22. Заедно со детето легнете, читајте приказна, пуштете музика за заспивање. Прееемногу е дете до 2 по полноќ да седи будно. Штетно е, земи прочитај. Детето мора да спие навечер, се развива мозочето најмногу од квалитетен сон.
@Mantisa јас ако не и пуштам нешто на телефон или тв да гледа нема да можам ништо низ дома да завршам.
Majki zdravo! Mojata kerka e 2 god i 4 meseca i ima dosta dolga kosa i pocnuva da se cesa. Mislev od zesko, so se poti no primetiv perut. Dali moze da preporacate so kakov sampon da ja mijam? Sega koristime Mustela.
Мајки како комбинирате сирупи блокмакс, ибупрофен и далерон кога не спупта температура? Кој со кој се комбинираше и на колку саати. Дадов ибупрофен ама не спушта под 38.5. Имаше 39.4, инаку 3ипол години ми е малата.
Исто 3ипол ми е ќерката, само блокмакс. Парацетамол и далерон се покажаа далеку понеефикасни од блокмаксот. Ептен кога имала 40 температура или ако кревала на помалку од 5 часа, давам далерон колку да истера до следна доза блокмакс.
Блокмаксот е ибупрофен. Комбинирај на 4 саати ама провери дали добра доза даваш може е помалку, па затоа да не спушта. Обично Блокмаксот спушта многу. Пробај и парацетамол на Алкалоид или чепчиња Ефералган.
Мајки, малиов беше со мало течење на носето. Не ми е однесен на др бидејќи е весел, нема тт само носето малку што течеше (давам виранто се среди носето). Од самото тоа кај грлцето му се ствара како шлајмче, па дали имате испробано нешто што ви било ефикасно како сирупче/чај за исфрлање на тоа шлајмчето преку измет?
Dobivme na poklon kola na akumulator ama bez dalecinsko? Nekoja da spodeliniskistvo ao takva kola ili da ja smenime
Ајде, да се пријавам и јас тука. На 01.06. наполнивме 2 годинки. И, мене ме интересира што им давате на децата, за да го исфрлат шлајмот? Нели, мали се и незнаат како треба. Дали сируп, чај, некои капки?
Кај моето ако го фатам на почеток со спреј од диво оригано и Vicks под носот му ставам и му поминува веднаш, ако не е на почеток антибиотик за да го исфрли преку изметот.
Со далинско одат количињата на акумулатор, видете од каде е купена прашајте да не испуштиле да им дадат
Ние имаме со далечинско и мислам дека така е доста попрактично бидејќи ти си управуваш, а плус за понатаму има опција и само да вози.