Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки, искуство со мал внатрешен осип на стапалца како ситни точки? А и тт изгледа крева...

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Коксаки вирус. Ќе има тт 24 часа и толку. Пренисливо е се додека не поминат 24 часа без тт. Поминува за неколку дена може да се јави и на дланки и околу уста.

3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Крена тт 38.5 ама му потспадна тоа на стапалцата а на др место засега нема. Знам внука ми кога имаше коксаки, имаше и во уста и на дланки. Ќе следиме, и мене прво коксаки ми падна на памет, ќе видиме утре на др .

4. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    204
    Zdravo majkji po kolku mleko pijat vasite deca na 3 godini ?

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    На таа возраст не повеќе од две-три чаши (чаша од 250мл)

6. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Дечки, не знам колку ми е на право место прашањево. Ме интересира кога почнавте да ги оставате вашите деца на спиење кај баба-дедо. Ќерка ми ќе полни 3 во септември и некако уште не ми дава срце да ја оставам на викенд. Еднаш ја оставив на спиење пред месец дена и не сум спиела цела ноќ. Сега ми бараат да ја носат во село викендов, а јас во грч цела, не ми се пушта. Дали првпат е вака најтешко, што ли е.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    6.505
    Нема да ти бидам од помош.
    Иста сум и јас. Со тоа што јас не се ни форсирам да го оставам. Мојот на крај на август ќе полни 3. Правило нема. Кога ти ќе мислиш тогаш.
    Јас изглеа на прва екскурзија со спиење од школо :rofl:

На lavinija28 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Кога отидов да раѓам второ.
    Уствари маж ми таму ја оставил.

9. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    6.505
    Кажи дека сум луда, ама тоа е една од причините што нејќам второ.
    Како у болница 4 дена без него :x

На Madrugada, srekice, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.859
    Допаѓања:
    14.502
    Пушти срце еднаш, после е полесно.
    На 11 месеца првпат ја пратив да спие без мене кај мајка ми дека дома имавме слава, јас отидов накај 3-4 сабајле. Од година и некој месец ја земаат за викенд, на 2ипол години отидоа на одмор 7 дена.
    Сега има 3ипол, сама си кажува кај која баба сака да оди ако подолго време не била нигде на спиење. Секако дека е од многу помош кога е така слободна со нив, инаку е релативно срамежливо дете, мислам да не ја праќав така од мала, сега како пијавица ќе беше залепена за мене.

На EvieBabe и Jana06 им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Лани на година и некој месец го оставив прв пат после долг период неспиење заради болести од градинка, едноставно немав сила да живеам повеќе и морав да направам рестарт. Помина без никаков проблем, не ме барал, си јадел, си играл.
    Сега само што наполни 2 год ги пратив со маж ми пак на спиење таму ама си спиел со мајка ми. Исто супер помина само што овојпат јас не спиев, имав страшна грижа на совест. Треба да се породам здравје октомври и планирам почесто да оди на спиење кај моите зашто они ќе го чуваат додека сум во болница, искрено тоа го правам повеќе за мене (facepalm) Морам да се смирам дека супер ќе му биде таму и да не го мислам зашто страшна тахикардија имам кога ќе помислам како ќе издржам без него 5 дена :(

Ако нејзе и е убаво со баба и дедо пушти ја нека оди, ќе одмориш и ти, а и детето ќе си игра во природа.

На Lady Leona, Snowflake92, Филотеа и 5 други им се допаѓа ова.
  12. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    2год и 4месеци и уште го немам оставено да спие без мене.. Мислам дека е повеќе до нас мајките. Бев кај моите кога беше помал и ај као го земаа сабајлето да поспијам.. Какво спиење око не можев да затворам затоа што не е до мене, а ми се спие ми се плаче.

На Lady Leona, EvieBabe и Milkiway им се допаѓа ова.
  13. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    942
    Вчера бевме на гости децата си играат во собата отворено беше се се гледаш,доаѓа керка ми во рацете држеше кикирики и индиски ореви јас мислев дека Бејк ролс јаде.Срцето ми застана кога ја видов чекав да дојаде и ги земав од рацете пошто ми е страв.Коментарот на мајката пто бевме на гости беше па не се мали ги имаат сите заби.Или јас сум луда и премногу му се тресам на детето искрено јас не би оставила дете само да јаде јатки,мајката мртва ладна

На Madrugada, MilaSs12 и elimkd им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не си луда, оправдан страв е. И возрасен треба внимателно да ги јаде.
    Мојов јаде од една година секакви јаткасти, а пред некој месец проба и пуканки. Досега немало проблем ама секако не го оставам сам, обавезно го надгледувам.

На Bebence29 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.854
    Допаѓања:
    18.707
    Оправдано се плашиш. Дете не се остава само да јаде било што. Јатки посебно, поопасни се. Ама и банана може да биде опасна, затоа јадење со надзор.
    Мене знае да ми залетне храна ама знам да си помогнам. Дете не знае што да прави.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Аууу. Ако ти е за тоа,ќе ти збркам врски да го земеш со тебе:rofl: Да не се лажеме:P

На The Unicorn и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Малиов сака да се бања, сака да се тушира, но нема шанси да му измиеш коса, се дере ли се дере, уши ми дупна, а и не можеш после да го смириш. Кога го туширам, со рацете си ја водени косата, но не остава јас да му ја измијам.
    Дајте некој совет за first world проблемов, ама тапа ми е да не можам коса да му измијам на топлово |(

@Jana06 Мислам дека те читав некаде за истово. Ти успева ли да му наквасиш коса?

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    На сила Оли. Вака сме сигурно еден месец. Ајде дома не му ја мијам толку често, гледам кога е посмирен ама последните две недели се мачкаме со фактор креми, сол е целиот и мора. Го стискам близу до мене да не се лизне, ставам шампон и плакнам експресно. Ужас, ова не е ни миење ама на ниеден друг начин не успеав.
    Е сега планирам летото кај моите во двор, па во базенче да го бањам, може така ќе успеам. Да пробаш на тераса ако немаш двор. Малку да ги размрдате комшиите :D

Последна измена: 22 јуни 2022
    На mal.ecka и 0ли им се допаѓа ова.
  19. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.096
    Кога сме кај одбивањето нешто да се прави или облече, еве на пример ние имаме проблем со носење на шорцеви :D(facepalm) Вришти не сака голи ноџиња, си ги бара долгите панталони... и така битки биеме околу ова на жешково. Дали некој друг се среќава со ваков проблем и решение? :wasntme:

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    :rofl:
    Пробај дај му да си игра со бермуди, шорцеви, кажувај му сам да се облече, остави му ги некаде за да може да си ги зема, зборувај дека носиш и ти и тато, збори додека имаш сила во себе :rofl:

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.