Може не е за тука ама испаничив....Има шанси да каснала ќеркичката малку недопечено мелено месо од плескавица...Дали може да и биде нешто?
Ќерката има 2 год.и сеуште не ми дава да ѝ ги мијам забите со четка. Сеуште ги чистам со газа. Некој да ми посочи и помогне, како да прифати дека тоа е за нејзино добро?
Мене не ми помага тоа она бега кога ке ме види како четкам, и кажувам дека ке и бидат расипани дека ке ја боцкаат и едвај 10 секунди дава..
И моето дете е плаво со плави очиња уште кога се роди педијстар ми рече детево постојано ќе ти е болежливо, почна во грсдинка на година ипол, пдма се разболе, седеше дома, па пак го вратив пак се разболе тогаш сите по него, конечно тргна со 2 сирупа за имунитет, после некое време носот ама овој пат само настинка. И мене ме плаши ладново што доаѓа ептен е нежен сеа за сеа ќе тераме со сирупи па ќе видиме. Инаку сме 21 месец
Женски многу тешко се справуваме со мојов нејадач, ништо не јаде, пример оставено на масата ќе земи со рачето два пати после расфрла храна и ништо не каснува. После каша му прам колку да е најадено плус јади само со цртани инаку нема шанси. Не е фокусиран на храната.Стварно мие проблем да го навикнам на солидна храна не блендирана. Како се справивте со ова. Има две години.
Мојот јаде неблендирано се, освен јадење со месо тоа не проаѓа ако не е блендирано и замаскирано, или некогаш кога ми е напорен(повеќе изведува кога јаде парчиња ) обично за ручек со зеленчукот имаме мака блендирам. Исто е незаинтересиран за храна, знае сам кога сака сам јаде ама најчесто не сака, сака да го хранам јас а тој да си игра на масата.. . Нема како да се справиш ќе пораснат ќе помине и ова нема вечно да ги храниме. Се нервирав многу и отрпнав веќе што е тоа е....
Претежно е се од Amazon, вакви играчки слични за препознавање имам видено во една мала продавничка т.е како штанд во Ramstore горе и во Citymall, имаат дрвени играчки и едукативни игри. Види и на Ali дали има.
Мајки, здраво. Не знаев дали во друга тема да го напишам прашањево, па се одлучив во оваа како збирна тема. Баш ме интересира вашето мислење. Станува збор за една ситуација која се повторува секое одење кај бабата и дедото на син ми (свекорите мои ) Син ми сака да му покажуваат слики од мобилниот, интересно му е, од се` и секој што сме им праќале по вибер и се смеат, му објаснуваат, во ред е тоа. Ама кај баба му има две слики поточно гифчиња со дебелко дете кое демек јаде слатки и како што ги држи во рацете се врти од една рака во друга и ги гледа колачињата (којзнае од кај ѝ е ова ). Го виде еднаш син ми и мислам немаше ништо да изреагира, арно ама баба му како што вртеше низ сликите и дојде до таа, застана и сакаше да му направи смешка, па почна да му ја објаснува сликата. "Еее баба види го ова дебелово дете, а бе дете не мисли се кое колаче, земај таму ај ај дебелото баба се мислело, какво било" Јас И ќутам ќутам. Син ми не знам се смешкаше и гледаа друго после. Потоа наредно одење пак истото, па уште двапати пак. Сите пак јас ко утка си ќутам. Му кажав и на маж ми за тој да рече, ама дека односите нѝ се глатки и си поќуте. Знам дека сака да го насмее, плус за јадење не` прашува нас секогаш пред да му понуди, има осет за повеќе работи и не е мешалка, затоа ми се запнува зборот. Дали да ѝ речам другпат? Нјеќам син ми во навика да му е да се смее со нечиј изглед, а тоа е баш за зафрканција гифчето, ама пак на двеиполгодишно дете такво нешто? Ми е страв да не почне понатака и за други да прави, не дека во градинка не би научил, ама сепак. Што да правам, да изрегирам? Ќе ја означам и @Cosmic Girl да ми даде и таа совет
Здраво мајки. Значи вака околу 10 дена син ми ептен зачести да кака 3 до 4 пати на ден, низ изметот има шлајм се извинувам на изразот, и бојата оди накај зелена. Консултирано со докторката ми рече давај пробиотик за една недела ќе се среди, ама не гледам подобрување денеска дури 6 пати какаше. Само што вечера одма се искака дали некоја од вас се соочила со ваков проблем? Се извинувам за долгиот пост.
Мајки детево мое е 2 годинки и 3 месеци 13 кила има сите ми викат слабо ми било малце имаме проблем со јадење кога како ми јаде дали е мала таа килажа помалиот син 13 месеци е и има 12 кила малце сум во дилема
Што давате за имунитет? Сакам да почне во градинка наскоро па барем првите неколку месеци да пие нешто. Кога тргна на година дена не му давав ништо и тоа беше хаос до толку што се откажавме од градинка и земвме жена да го чува.