Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Од каде купувате вреќички за спиење од подебелките и по можност онлајн да се порача?

2. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Од Нанам.

На nevermet18 и Leucadia им се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Мајки , дали и после колку време од доење имате правено ехо на гради?

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.318
    Допаѓања:
    28.103
    1 месец откако престанав со доење правев ехо.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Зак од Андромеда

Зак од Андромеда Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2020
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    326
    Во трговски центар Скопјанка во Аеродром, http://www.atlantikfm.com.mk/ . Јас не сум нарачувала блиску ми е и одам кога имам потреба иако на страната стои дека може да се нарача не знам колку функционира најубаво јави се прашај

6. Babyboy2020

Babyboy2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    107
    Јас лани правев

7. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Мене ми препорачаа после 6 месеци од престан на доење, бидејќи порано може да има уште млеко и да не се гледа добро.

8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.279
    А дозволено е во бременост да направам преглед ехо?
    Јас откако престанав со доење, за 6 7 месеци забременав. Во тие месеци цело време имав млеко, особено првите месеци.
    Ми остана како мисла да направам иако ептен постепено прекинував со доење.

9. Babyboy2020

Babyboy2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    107
    Јас направив после 9 месеца од доење уште имаше млеко, ама ми рекоа дека не е страшно кај некои и до 2 години имало после престанок на доење.

На Amore.Mio му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Па не би знаела што да ти кажам, најдобро да прашаш доктор, бидејќи си бремена. Јас правев најмногу за контрола на дојки, инаку не би одела само затоа што престанав да дојам.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Мајки детево од кога наполни 2 години многу се смени, не можам никаде да го шетам, не дава рака, истрчува по улица, легнува на земја седнува и си игра со се шо ќе начека го земам враце и со плачење дома. Само во количка. Дома е многу немирен се да е по негово, никако не сака да му се кажи не, одма плачење со дерење, можи и цел ден да си плачи за се, легнува на земја, се мава или не мава нас. Со играчките слабо се заигрува обично ги расфрла како и се шо е во собата, од перници до кебиња, се шо му иди на рака. Многу го анализирам пробувам да го разберам немаме живци повеќе, не знај да се искажи уште не зборува до некаде се разбираме кога нешто бара или сака. Цртаните не можиме да ги исклучиме освен со плачење, само така е мирен. Дали е само фаза или сите деца се вака. Кажува некои зборчиња но се на бебешки имав пишано веќе. Дали има потреба за логопед или да почекаме до 3 години.

На Madrugada му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Исклучете тв во целост. Разговарјте со него читајте книги, сликовници гледајте раскажувајге вклучете го во секојдневните актинжвности дома. Истомногу влијае и вие како се однесувате за време а сите овие ситуации кои ги наброја. А за логопед јас би го однела чисто на процена да се види што како е ако нема одреден фонд на зборови со значење макар и на бебешки да е,на оваа возраст треба дасврзуваат и по 2 збора најчесто глагол и именка на пр кучето оди .

На Leucadia и nevermet18 им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.578
    За утеха, не е само кај вас така. Јас понекогаш се чувствувам толку немоќно што не можам со двегодишно дете на крај да излезам. Буквално не не' перципира кога велиме "не", за неа тоа значи "да". Нема шанси нешто да биде спротивно од тоа што таа има замислено и намерено да прави...

На Madrugada, Leucadia, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.279
    Мајки на малечки дечиња (тн. тодлерска фаза) со бебенца мали или бебенца на пат,
    Како се снаоѓате со припрема на детето за новото бебе?

Дали е убав курсот на развој низ игра профилот за подготовка на детето, дали вреди да го земам?
    Како поминува време сѐ повеќе се чудам, се запрашувам како да го подготвам детево, се плашам од сѐ.

А малце ми е поскап да го платам, не знам ако има некоја книга, подобро да ја купам.
    Ако знаете, ве молам посочете.

Поздравче :*

На mal.ecka и Филотеа им се допаѓа ова.
  15. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Даки е во ред да се плаши толку многу од играчки светлечки, движечки музички, ништо не можам да пуштам вакво,пишти се стресува

16. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Мајки ние сме 2г и еве се одвикнавме од доење (без проблем) меѓутоа само на цице заспиваше и сега не знаеме сами да заспиеме а не пие млеко, со вода не ни оди ни денско ни ноќно два три саати и никако да заспие збеснува со плачење не знае што сака а не бара цице единствено со телефон се успива...(ама не сакам со телефон ) некој совет или да бидам трпелива

17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.927
    Допаѓања:
    18.822
    Проба со приказни? Син ми кога го одбив од цице со приказни заспива. Месец дена пред 3.

18. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Пробајте со гушкање со галење, пак пробај со млекце топло многу го успива моето, без млеко нема да ми спие, со телефон заспиваше се дури не прекинав да му пуштам, пуштам рандом нешто на тв да не е темно скрос, гасам ламби, има по некое играче во кревет ќе поигра малце, ќе поскока на спална се врти долго дури заспие, сам ќе си побара млекце и заспива.

19. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    И мојот се плашеше и сеуште се плаши од некои такви играчки а има 2ипол годинки

На Leucadia му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Пробај да легнеш до него, гали го, прави се дека спиеш и ти. Е сега, ќе ти буричка во очите ама ќе издржиш додека се навикне :lol:
    Ако ептен не сака, пробај стави перница на нозете и нишкај го. Јас така правам, полесно ми е, а и побрзо заспива.
    Во меѓувреме си чачкам на тел :tmi:
    И ќере не пие млеко.

Да прашам, колку смее да јаде дете на оваа возраст грозје?
    Дали има некое мерило, дали може да и биде нешто ако претера?
    Значи, не знам каде да го сокријам грозјето. Му се радува како на новогодишна елка :D
    Јаде и друго овошје ама грозје би изела цела чинија одеднаш (ако не ја сокријам).
    И давам на рати, 2,3 пати во денот.