Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Сега ви текна да пишете сите со деца што спијат повеќе дење, откако се пресекирав начисто :D

:rofl:
    Не бе па ти какво поназад за возраста, тамам си е. :D

На mal.ecka, elenaklasik и Skyler им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.581
    Допаѓања:
    7.474
    Хаха мојов да не го разбудиш и 4 саати ќе спие, попладне го будам обавезно. Што може да му е, и јас да немам обврски цел ден би си спиела преку ден :tmi:

На dunika, elenaklasik и 0ли им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Спанкулко :yawn:

Па што знам, се секирав нешто намалено железо, нешто друго да не му е што спие некогаш и 3 часа :$

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    2 год и 2 месеци, не како сам ако го оставам нема ни да заспие цел ден е во движење.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Во право си и ние доцна стануваме, треба порано, се надевам сега за во градинка ќе го фатиме редот.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    11.968
    Дефинитивно пробај со промена на рутина. Сигурно ќе имаш позитивен исход.

А јас да ве прашам. Како се поставувате кога на некој начин диктираат, шефуваат?
    На пример, седната сум на тросед во дневна, по некое време ми вели тргни се тргни се. Носам жолт елек, вели не ова слечи. Или за косата некогаш сака да ми е собрана со штипка. Неколку дена наутро кога ќе ме видеше со пуштена коса, да рика да плаче да ја соберам.
    Имате вакви шефувања?

7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Во такви ситуации зависи од односот или дозволувам удоволивам или каживам не може заради тоа и тоа и крај ако скаа да плаче слободно :?: тука сум за утехаама не добива тоа што наредил или замерил или сеедно

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Ќе пробаме секако се надевам за во градинка ко ќе почниме, таму и порано е дремката па ќе се навикни.
    Има шефување нормално, ме влечи ме трга кога сака некаде да седам, ептен ми е интересен не таму ваму обично сака во близина да седам до него, а косата кога ми е собрана ми ја трга сака пуштена да биди. Некогаш го оставам да е по негово оти ќе плачи, па му удоволувам.
    Иначе во последно време само ги соблекува чорапите јас облечи тој слечи, не сакам цел ден да е бос, како се справувате со ова.

9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    12.654
    Дали постои некој начин да се затворат прозори и врати да не може детето да ги отвори? Малиот има врата кон тераса и прозор во детска и сакам некако да го заштитам да не може сам да ги отвори.
    Го приметив дека добива интересни идеи за качување. Вчера превртел играчка, се качил врз неа и се затворил во горниот дел од плакарот. Можете да ја замислите агонијата додека го најдам :| Сега си викам да не му текне да се поткачи прозорот да го отвори.

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    На прозорите и на вратата имаме залепено неколку штитници за да не може да ги отвори.
    И мојов се качува и отвора прозорци, умирав од страв. Најгоре имаме залепено и не може да отвори. Што погоре, да не може да ги дофати бидејќи знае, се испраксира да ги откопчува.

11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    12.654
    Имавме такви ги откорна од лепакот :?: Си викам може постои нешто појако. Едно време си мислев рачките да ги извадам. Ама имаше таква фаза и помина тоа, мислев готово созреал малку и сфатил дека може да падне. Не знам како толку се бестрашни и не сфаќаат што е опасност, јас сум била тотална спротивност како мала.

12. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.200
    Допаѓања:
    5.752
    Побарај се продаваат рачки што можат да се заклучат. Ние сакаме да ставиме таква на балконската врата.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    И кај нас еден период заборави и сега пак почна.
    Си носи работи и се качува секаде.
    Ставај ги повисоко, убаво стисни, и стави 2-3 едно до друго, посилно ќе држи. Стави плус лепак од цврстите, како тој што е на самите штитници, би требало на места како Хубо, Меркур да најдеш.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    11.968
    Ух :sweat:
    Плиз совет, загрижена сум.

Дали сред ноќ, првата половина од ноќта се "будат" со вриштење?
    Вчера имавме епизода таква пред полноќ, прво липкаше и после почна наеднаш. Читав за ноќни терори, можни се на оваа возраст. Ама пискање опасно, немоќно се осеќаме, не дозволува да го кренеш, клоца ептен. И прекина после, го крена татко му.
    Утрово пак истото, во 6 и 20 со плачење и припискување. Многу се загрижив, да го носам на психолог или нешто друго, ми е страв реакција од вакцината да не е.
    Или некоја фрустрација, незадоволство од преку ден му се враќа.
    Пискаат и вашите сред ноќ?

15. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Немој да ме разбереш погрешно нормално е да се грижиш но сите вие шо паничете од вакви работи имате мирни деца шо немале проблем со спиење или имале ама онака нормално не знам како да кажам кога е во скок или регресија.
    Е вака не знам колку си ме читала моето дете од коа е родено нема врзано ноќ. Имаме поминато буквално се од седење со саати до вриштење по цели ноќи.
    За мене е нормално да се случува нешто да кенка да бара да плаче да се врти да зборува, многу е темпераметна и има доста енергија иако гледаме максимално да е искористена во текот на денот.
    Вака да плачи и вришти во сон се нема случено долго време но се е минливо и се зависи од карактерот на детето.
    Викаш примило вакцина може самиот процес му бил стресен па сега така го искажува.
    Кога се будеше со вриштење и клоцање не помагаше гушкањето само смирено и тивко и зборувавме додека сама од себе не се смири. Стресно е да си го гледаш детето така и се осекаш безшомошно ама смирено и без нервоза ке помине.

На TammmA1110, Emy867, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Не се нема случено уште таков нокен терор или кошмар, но вака порано пискаше кога вадеше забче, дали излегуваат 5ките или е рано?

17. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    11.968
    Сѐ извади, 20 заби има веќе. Кога вадеше заби, не беше вака.
    Лани исто имавме период кога после дремка, попладне се будеше со врискање. Помина за некое време.
    Сега истото во сличен период.
    Мислам дека со говорот најмногу има врска. И последниве дена како поразвиен му е.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Моето писка после дремката секој ден сега во таков период е, а колкаво е твоето, ние немаме 5 ки уште

19. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.868
    Допаѓања:
    11.968
    2 години и скоро 8 месеци. Лани кога пискаше после спиење, буквално со вриштење се будеше и се виткаше како тантрум, имаше година и 8 месеци.
    Ние со крупниве заби немавме мака. Повеќе ради развојот имаше реакции.

20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Еве нешто повеќе за ноќни терори и кошмари и нивна разлика
    https://www.facebook.com/1304285719...4ghKysw3hZXb4vGmKWCGXG1nsiUw9Jjz45iqT1NNFh4l/
    Не знам дали ќе го отвори на dr.goodnight