Совети и искуства од мајки за деца од 2-3 години

Дискусија во 'Дете' започната од prasskickaa, 4 февруари 2016.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.661
    Пробај со одвикнување како ке оди. Можеби е спремен. Дава знаци.
    Мене син ми неспремна ме фати. Јас мислам мал е, тој фрли пелени за еден ден.

На Bebac и Tiny Love им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.823
    И двајцата со адаптер ми се пораснати, нокшир освен во градинка не користеле.

На KuklickaSk и Skyler им се допаѓа ова.
  3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    Мајки на дечиња 2 години пикот на тантруми кога е? Си беше баш смирен ама последниов месец е трескање од земја за било што што нема да му дозволиш тоа драми па се затвара во друга соба ко тинејџер да имам... Го прават ова ли вашите некогаш се чудам што му стана по 5 пати дневно драми прави ако нешто го искараш брзо поминува ама претерано е

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Не се нешто да речиш големи пари, околу 100ден се до 150 отприлика. Со се сум опремена и ништо не му фаќа око освен пелена :(

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    25.692
    И малава моја така правеше и тоа највеќе се трескаше кога најмалу ми требеше. По транваи ми лежеше на под, во продавници застој правеше... не сум сретнала до сега друго така да прави ама не сме се погодиле изгледа.
    Иначе и сега на 3г наедаш почна да изразува незадоволство на таков начин.

6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.065
    Допаѓања:
    24.326
    Кај моето пикот беше после 3 год.

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    27.842
    Дали приметуваш да е уморен или гладен кога прави така?

8. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    Не не е до тоа буквално е лут зашто не е по негово и сам кажува дека е лут или тажен зашто не е добил што сакал ама му требаат неколку минути да се истреска што до сега не правел така или да фрла по нас со нешто од лутина

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Здраво мајки. На колку време какаат вашите дечиња? Мојов есеноска супер си одеше секој ден (дури и по 2 пати), а сега последниве 2 месеци некако почна преку 2, 3, па дури и 4 дена да кака. Јади се', и разноврсна храна, и овошје и ме чуди што вака. Млеко пие само наутро, банана во последно време намерно не му давам, и не знам. Некои искуства ако имате да споделите би ми значеле мн. Позз.

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    27.842
    Не смее да фрла по вас работи. Може да се повреди и он и вас.

Јас, во зависност од ситуација или го игнорирам или само ќе сс симнам на негово ниво и го гушкам. генерално ако се треска за глупости е на игнор, ако ептен е вознемирен го гушкам.

Вчера на пример во сред гтц почна да се треска дека сака да јаде сладолед од џино. Тоа беше солзи и викање сакам сладолед, сакам сладолед како навиен. Продолжив да одам во друга насока, после 5 минуто се смири ко ништо да не било.
    Јас немам против јадење сладолед во зима, и ќе му купев да не се трескаше, ама мора да научи што е НЕ.
    Ваљда проаѓаат после 3г тантрумиве :|

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    11.897
    Ако не поминат до 3, до 4 сигурно :| (waiting) само после тоа можда следува нешто друго. Не знам од 4 натака однесување кај децата, нека кажат мајките.
    Кај нас имаше таков бурен период со секојдневно трескање. Или гушкање или чекање да заврши самото, трето нема што да се прави.
    И сега има нервозни испади, особено дома, кога ќе се запне за нешто не попушта. Или прајме компромис или не попуштаме ниту ние. Сега со бебево дома е уште попредизвикувачки, молам Бог за сила ментална да ми даде, да издржам.

На nevermet18 и KuklickaSk им се допаѓа ова.
  12. Babyboy2020

Babyboy2020 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2021
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    107
    Мене ми врши работа куќата ни е на спрат, горе во нокшир,доле во тоалет на адаптерот.

На mKdevojce и Skyler им се допаѓа ова.
  13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.566
    Со гушкање не пали бетер се нервира а да го игнорирам баш за некоја минута сам се смирува и ќе дојде вика извини и бара да се гушне но со фрлањето незнам како да излезам на крај во тие 5 мин од мал го карам да не мава никого и да не фрла мислев фаза му е ама сега а е нервозен одма фрла со што му дојде незнам како да постапам искрено сп викање бетер мислам правам со игнорирање не сфаќа дека не треба разговараме после тоа го учам дека не е убаво но пак е на исто... се надевам само фаза е

14. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.829
    Допаѓања:
    18.661
    Не поминуваат ни после 3. 8)

За после 4 ке ви кажам летово.

Уште знае да ми фрла тантруми, ама сега ептен испланирано и манупулаторски.

На mal.ecka и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Од кој дигитален топломер сте најзадоволни?
    Јас имам за во уво, живин и дигитален и сите покажуваат драстично различни температури. Барам да купам обичен дигитален за под мишка ама која марка?

16. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.233
    Допаѓања:
    27.842
    Никој. 3 сменивме, не покажува ниеден точно

17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    94.956
    И јас од никој,безвеза ми се сите:/
    Користам дигитален за во уво,Braun ThermoScan 7,задоволна сум многу.

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Мајки детево ептен е невозно, по цел ден прави се шо не треба не знам дали за внимание но прави нешто и не гледа како ќе изреагираме, обично фрла со играчки низ цела соба, турка постелнини алишта се шо ќе најди е на земја, ова е секој ден хаос ми е дома ај тоа, ама отвара релна пика играчки веќе сите фиоки ми се затворени оти се вади од нив, оди во вц буричка во шолја пушта вода, ги отвара сите врати почнав и да заклучувам два пати си излезе од дома, фрла мава со играчки, касапе долго време сега не каса штипи ситно буквално секој ден ќе дојди и ќе штипни цело време. Надвор кога го шетам растрчува на сите страни раче не дава, собира се од земја ништо не игра само глупости ќе пикни нешто во уста, не сака да се крла ни да се пушта по лизгалки, во игротеки го носам нонстоп плачки си одбира играчка и на никој не ја дава, сака само тој да ја држи во раце ко на некој натпревар да е за ро кој ја има играчката кога ќе му ја земат пишти корни иди кај нас и најчесто си бегаме кога ќе дојди тоа, не игра со децата ич не ги регистрира само се пази некој да не му го земи камиончето. Дали сите деца вака и до кога ќе се однесува на овај начин, исто и легнува на земја ако не е по негово и плачи.

19. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    1.788
    Последно бев на редовен преглед за развој на деца од 2 години,докторката ми нагласи дека ова е тежок период каде во голем дел на нашето НЕ тие ќе прават обратно, дека тестираат граници и сакаат да истражуваат,ме советува да игнорирам ,но да се реагира во ситуации кога детето може да биде загрозено да се удри или да повреди некој друг,во тој случај да стојам на своето НЕ и да не попуштам.
    Инаку мојата само што наполни 2 години,по цел ден фрла се на сите страни,сите фиоки од кујната ги празни ,ја оставам така и пред спиење собираме,лежење во маркет на под ако и се спие или и се јаде,со деца сака да си игра но и плаче кога не е по нејзино,до скоро ме гребеше на лице и тоа само мене,колку повеќе и објаснував толку почесто го правеше(сигурно и беше како игра),престанав да давам значење на тоа само кратко НЕ дека боли и продолжував со некоја игра ,еве веќе не прави така.Тешко е и се надевам дека брзо ќе мине,не помогнав но знај дека не сте единствени.

20. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095
    На каква перничка спиете , ве молам да споделите предлози сакам да му купам . Моментално спие на трослојната од дормео (таа е на татко му) тој спие на едениот најрамен слој. Барав таква за него но мала, но немало повеке такви во Топ шоп.